Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (8)

Blackadder: The Cavalier Years

Blackadder: The Cavalier Years (1988) (TV film)

Tato patnáctiminutová epizoda nebyla vysílána samostatně jako ostatní speciály seriálu Černá zmije (od r. 1983). Na obrazovkách se objevila jako součást úplně prvního vysílání pořadu Comic Reliéf (od r. 1986), který se s výjimou let 1988 a 1989 vysílá každé dva roky.

Star Wars: Klonové války

Star Wars: Klonové války (2008) (seriál)

Ve 4. epizodě 3. série s názvem „Sféra vlivu“ se poprvé objeví pantoranský baron Papanoida, jenž vypadá jako výkonný producent George Lucas, a jeho tři děti – Che Amanwe, Chi Eekway a Ion –, které připomínají Amandu, Katie a Jetta.

Tintinova dobrodružství

Tintinova dobrodružství (2011)

Na začátku filmu se Tintin nechává portrétovat na bleším trhu. Malíř, který ho kreslí, je ve skutečnosti postava vytvořená podle autora původních knih Hergého. Za Tintinem je možné si všimnout i dalších kreseb, na kterých jsou postavy z komiksu.

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980) (seriál)

V osmdesátých letech napsali scenáristé seriálu Antony Jay a Jonathan Lynn knihy „Jistě, pane ministře“ a „Jistě, pane premiére“. U nás vyšla každá z nich rozdělená na dva díly. Obě knihy jsou deníkem Jima Hackra (Paul Eddington) a zachycují události z jeho pohledu. Kromě toho jsou tam i zachyceny vzpomínky Bernarda Woolleyho (Derek Fowlds) a zápisky diáře Sira Humphreyho Applebyho (Nigel Hawthorne). Na začátku knihy v úvodním slově se můžeme dozvědět i osudy všech tří hlavních postav. Hacker je v době, kdy vyšel jeho deník (2019, zákon o třicetileté lhůtě, během níž nesmí být zveřejněny jakékoliv vládní dokumenty), již mrtvý. Appleby skončil v Ústavu pro duševně zmatené a Woolley získal titul Sir.

Twister

Twister (1996)

Pojmenování přístrojů se senzory Dorothy je nárážkou na stejnojmennou postavu z filmu Čaroděj ze země Oz (1939), která je do země Oz přenesena právě tornádem.

Reklama