Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (266)

plakát

Počátek (2010) 

Stejně průkopnické jako první Matrix. Daleko více strhující a napínavé, vynikající hudba, navíc toto složení herců dirigovaných Nolanem -> a máme tu asi nejlepší film roku 2010. :-) Nevím co dál můžu dodat, protože zkritizovat nemůžu a ještě teď mám spadlou čelist. takže můžu jen tento skvělý film doporučit, aby si každý udělal vlastní obrázek.

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Scott Pilgrim je jako komiks úžasnou záležitostí! Film jako takový nejspíš také. Nemůžu nezaujatě porovnat, jelikož je pro mě hlavní měřítko autentičnost s komiksem. Jak už to tak bývá, ta se tu a tam vytratila, někdy k lepšímu, jindy k horšímu. Chápu, že nelze na plátno promítnout komiks stránku po stránce. Zaprvé by to bylo asi trochu nudné, a zadruhé TO PROSTĚ NEJDE, jelikož věci, co vypadají dobře v komiksu, nemusí vypadat dobře na plátně. Ale i tak vystylizovaný a přeefektovaný Scott Pilgrim je výborný film a já si ho užil jak malý kluk! Trošku ale lituji diváky neznalé předlohy, protože v tom musí mít slušný guláš. Některé věci se totiž oproti komiksu děly až moc rychle a téměř neuvěřitelně, k tomu navíc ten rychlý střih. Jediné zklamání pro mě bylo nevygradování postav. Když jsem četl komiks, plně jsem chápal, proč Scott za Ramonu pořád bojuje. Když jsem viděl film, nechápal jsem, proč se na to nevykašlal po prvním souboji. Každopádně jako správný fanda komiksů, filmů podle komiksů a unikátních projektů jako tento (a výborné hudby), si tento film prostě musím zařadit do své TOP 10.

plakát

Batman vs. Red Hood (2010) 

Kurva takhle jsem si to představoval...! Omlouvám se, ale užil jsem si to, jak když jsem jako malej parchant koukal na Batman se vrací. Bejt v podobným stylu natočenej chystanej 3. Batman od Nolana, tak jsem v sedmým nebi. Parádně dělané, super hudba, objevují se konečně ne tolik filmově proslavené postavy jako Black Skull a Nightwing, a tím to zdaleka nekončí, skvělá komixová atmosféra, i akční a bojové scény (na animovaný film). Parádní flashbacky a ukázky z Batmanova komixového příběhu. Jen tak dál!!!!! Jediné co vytknout dle mého vkusu bylo málo krve, ale je to pro děti, takže i za tohle můžu být rád, a já jsem. Každému kdo má rád Batmana nebo komixy a trošku se v nich orientuje, tak na tomhle si pošmákne... :-)

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Po pár letech jsem vychladl a rozhodl se Snyderovi předělání závěru odpustit. I tak mi přijde nelogický, ale budiž. Jinak Strážce na plátno převedl skoro stejně dobře jako třístovku. Temnější vizuál odpovídající tíživosti doby sedl parádně a krom Sůvy, který působil celou dobu jako celkem pussy, podchytil podstatu všech postav vcelku správně. Snyderův výběr předloh pro jeho filmy beru jako vychytrale kulišácký, jelikož v podstatě nemůže šlápnout vedle, pokud se nechá předlohou vést. Ale je dobře, že se někdo zpracování kultovních komiksů konečně chopil. Jako poslední ještě vychválím opět skvělý soundtrack a výživný director's cut.

plakát

Obávaný bojovník (2006) 

Konečně po dlouhé době vydařený film s tématikou bojových umění. Fearless je opravdu skělý film, ukazující, že bojová umění nejsou soutěž, ale tradice a sebezdokonalování. Huo Yuan Jia dostane pořádnou lekci, když si najivně myslí opak. Díky této lekci se stane pravým mistrem. Závěr filmu mě opravdu dostal, a závěrečný souboj s Japoncem byl nejen uvěřitelný, ale dokonce technicky správný, znalci bojových umění si jistě všimnou zakladního obraného posteje u Japonce. Jejich konverzace o čaji byla opravdu typická pro jejich kultury. Všem milovníkům bojových umění doporučuji tento film.

plakát

Maverick (1994) 

Tohle je nejlepší pokerovej film co jsme viděl a pochybuju, že uvidím lepší.

plakát

Úžasňákovi (2004) 

Parádní film, ze světa komixových hrdinů.

plakát

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) 

Nádherná dekadentní podívaná. Ukazující že ''život'' po smrti je někdy lepší jak život v našem světě.