Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (266)

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Skvělá ukázka, že méně je někdy více. Film srážejí zbytečné písničky a zbytečné příběhové linky (Jako k čemu byla pro příběh důležitá smrt Belly mamky?). Film je skoro o hodinu delší než ten původní animovaný a přesto se mu povedlo ztratit to původní kouzlo i budování atmosféry. Byla to taková vizuálně pěkná, uspěchaná nuda. Emma Watson nemůže zachránit všechno, ale hezky se na ní kouká, to zas jo.

plakát

Riverdale - Kapitola 1: Říční břeh (2017) (epizoda) 

Přehlídka snad všech klisché highschool dramat naroubovaná na zápletku Twin Peaks. Postavy jsou asi tak uvěřitelné jako zabalení Action Mani a panenky Barbie. Plno nesmyslných situací a naprostá neobratnost v dramatizaci a budování scén. Tenhle díl byl jak příručka, jak nepsat dialogy - poučné, rádoby hluboké, okoukané, nuceně vtipné, uf. Vlastně se divím, že to vůbec drží pohromadě.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Gratuluji k výkonu Riana Johnsona. Hůř napsaná epizoda tu ještě nebyla. Naprosto zazděná gradace příběhu - aneb když má příběh tři hlavní cíle. Nájezd na bathos následující Marvel Cinematic Universe, kde se vážné emoce schovávají za laciné vtípky. Opět (nešvar součaných filmů) chybějící téma příběhu. Totální neumělectví v práci s character arcama, kdy se vlastně žádná postava nikam neposunula a já jsem se s žádnou o nic víc nesblížil (možná jen s Lukem a to ještě hlavně díky původní trilogii). Ještě tu nebyla epizoda Star Wars, která vlastně nevěděla, co chce říct. Doteď.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Bžunda, bžunda, hele, 4 postavy, který jste si během posledních dvou filmů oblíbili jsou mrtvý. Haha, to je ale sranda, Hulk má velký péro, je, podívejte, Hela vraždí Asgard, tak to musíme hodit rychle nějakej vtip, aby si nikdo nemohl myslet, že tenhle film bereme aspoň trochu vážně. Jako zasmál jsem se, nebudu říkat, že ne, ale ta "vážná linka" tu absolutně nefunguje, protože Thor už dávno překročil hranici komedie a dostal se do laciných vod parodie. Tím pádem berete celý film jako jeden velký vtip, který ze svých postav dělá dementy a když už vám nabízí nějaké emoce, nebo nějakou myšlenku, tak jen čekáte, kdy kdo uklouzne po nějakém vesmírném hovínku a rozmaže si ho po ksichtě. Strašná prdel.

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

A cenu za nejzbytečnější film roku vyhrává... Vynikající ukázka toho, jak Hollywood dokáže vyjebat s nápaditým světem a udělat z něj tuctovou hovadinu plnou klisché, otravně poučných monologů a všeho, co je dnes cool a trendy. Jo, silné ženské charaktery jsou sice v kurzu, ale musíte je umět napsat. Stejně jako v Tomorrowlandu je tady hlavní postava přechytrale otravná pipina, kterou bych jako její první důstojník asi zahodil do moře. Pryč je Alenčina nevinná naivita, místo ní máme podle šablony stvořený pokus o vůdčí osobnost. Plus přihoďme nejdebilnější motivační citát, co jsem slyšel: "the only way to achieve the impossible is to believe it's possible" ŠPATNOST!!!

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Já odcházel z kina ve výsledku spokojený. Ne, nadšený, ale spokojený. Dlouho očekávaný souboj dvou ikon se vyvedl na jedničku, hudba byla výborná, Batman byl parádní, Wonder Woman nádherná a drsňácká, Lex Luthor originální. Přefanouškovaný scénář a režie Snyderovi uškodí u kritiků, ale komiksáky spíše potěší. Pokud bychom to brali jako film, jedná se o nepřehledný, předigitalizovaný a nelogický blockbuster. Pokud to ale budeme brát jako film pro fanoušky a komikskáky, jedná se o jeden z nejlepších filmů inspirovaných komiksem od první fáze MCU.

plakát

Deadpool (2016) 

Už jsem měl nakliknuto pět hvězdiček, ale na poslední chvíli jsem si to rozmyslel. Proč? Že je zápletka filmu celkem ohraná bych byl ochotný ještě přehlédnout, stejně jako občas přízemní humor. Bohužel si ale myslím, že film postavený na odkazech, vtipných situacích a hláškách pobaví napoprvé, napodruhé, max napotřetí, ale pak už budou vtipy ohrané a vám nezbude mnoho důvodů, proč se na Deadpoola ještě někdy podívat. Je to šílená, vtipná a kulervoucí jízda, kterou jsem si v kině užil jako dlouho nic, jen si myslím, že Deadpool je spíš láska jen na jednu noc, než dlouholetá srdcovka.

plakát

Děda je lotr (2016) 

Film sice naprosto nedává smysl, ale za super situační humor a roztomilou Zoey si ten "skoro průměr" zaslouží.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Sorry děcka, ale kaleidoskopické efekty nejsou dost na to, aby udělaly z tohohle provařeného a stokrát okoukaného schématu něco víc než průměr. To Marvelovské hraní na jistotu a tvorba filmů "jak pro dementy", kterým musí vše vysvětlit, zevtipnět, nakrájet a předžvýkat a hlavně nechtít riskovat něco nového/originálního mě už začíná celkem srát.