Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (266)

plakát

Doktor Strange (2016) 

Sorry děcka, ale kaleidoskopické efekty nejsou dost na to, aby udělaly z tohohle provařeného a stokrát okoukaného schématu něco víc než průměr. To Marvelovské hraní na jistotu a tvorba filmů "jak pro dementy", kterým musí vše vysvětlit, zevtipnět, nakrájet a předžvýkat a hlavně nechtít riskovat něco nového/originálního mě už začíná celkem srát.

plakát

Nerve: Hra o život (2016) 

Tady jsem byl na vážkách, jestli 3 nebo 4. Je to pro mě docela těžký film k hodnocení. Nápad byl super, Emma byla super, vizuál byl super, hudba byla super, ale zas to zabalili do poučně výchovného, tropy nasáklého obalu, který se sice tváří jako něco nového, ale nakonec sklouzává ke všem ohraným klisché. PS: Chcete mi říct, že Královna hackerů hackuje na Macu? :-)

plakát

Mělčiny (2016) 

Ale jo, film si nehraje na nic víc, než je, což je mi sympatické. První půlka je o krásných scenériích a okukování hlavní kočičky (a že je na co koukat), druhá je pak zase jedna velká a dost nesmyslná akce. Ale byl jsem napjatej, tak to asi fungovalo.

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Příjemná akční scifárna, která baví od začátku do konce. Je tam nakousnuto něco z filosfie a hodně mě bavily lidské komorní scény. Na vyšší hodnocení to ale není. Jednak je to prostě něco, co není dlouhodobě zapamatovatelné a výrazné, a druhak je tam zkrátka moc provařených motivů. Kdybych byl fanda Star Treku, přidám ještě jednu hvězdu. Vůbec ale neváhejte na to zajít do kina, je to poctivé sci-fi, které má hlavu a patu.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Suicide Squad je jako třináctiletá puberťačka s patologickou touhou po pozornosti, co se fotí v podprdě a kalhotkách a sdílí hudební videoklipy kapel, které zrovna letí. Záleží jí jen na tom, aby se líbila, ale při tom je hloupoučká, mělká a laciná.

plakát

Za každou cenu! (2012) 

Docela dusivý film o farmářském životě na americkém středozápadě. Kouli na noze, kterou si předávají jednotlivé generace téměř cítíte, stejně jako minimum příležitostí se posunout v životě dál a hrůzu ze světa mimo tyhle bezpečné mantinely známého. Zac Efron to zahrál suprově a to hlavní, co bych vytkl, je neobratnost režiséra, který, mi občas přišlo, neví, kdy utnout záběr.

plakát

Mike i Dave sháněj holku (2016) 

Letos už druhý film, ve kterém Zac Efron a Aubrey Plaza mají šanci předvádět tak maximálně svoje těla, protože scénář napsal debil(ové) a režíroval dřevák. V tom prvním filmu měl Efron vedle sebe aspoň De Nira - to člověk ještě pochopí, ale proč se upsal týhle hovadině? Nic tu nefunguje - postavy, děj, 8 z 10 vtipů. Párkrát se zasmějete, ale jinak je to ztráta času. PS: Adam DeVine je nejmíň sympatickej člověk, kterýho jsem za poslední roky na plátně viděl, neskutečně otravná postava.

plakát

Zahrada slov (2013) 

Poezie slov a obrazu. Nebýt té japonsky uřvané scény na konci, dal bych hvězd pět, ale jemnou melancholii mi rozbila ženská hysterka. Každopádně animace naprosto úchvatná.

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

A cenu za nejzbytečnější film roku vyhrává... Vynikající ukázka toho, jak Hollywood dokáže vyjebat s nápaditým světem a udělat z něj tuctovou hovadinu plnou klisché, otravně poučných monologů a všeho, co je dnes cool a trendy. Jo, silné ženské charaktery jsou sice v kurzu, ale musíte je umět napsat. Stejně jako v Tomorrowlandu je tady hlavní postava přechytrale otravná pipina, kterou bych jako její první důstojník asi zahodil do moře. Pryč je Alenčina nevinná naivita, místo ní máme podle šablony stvořený pokus o vůdčí osobnost. Plus přihoďme nejdebilnější motivační citát, co jsem slyšel: "the only way to achieve the impossible is to believe it's possible" ŠPATNOST!!!

plakát

Děda je lotr (2016) 

Film sice naprosto nedává smysl, ale za super situační humor a roztomilou Zoey si ten "skoro průměr" zaslouží.