Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (266)

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Já odcházel z kina ve výsledku spokojený. Ne, nadšený, ale spokojený. Dlouho očekávaný souboj dvou ikon se vyvedl na jedničku, hudba byla výborná, Batman byl parádní, Wonder Woman nádherná a drsňácká, Lex Luthor originální. Přefanouškovaný scénář a režie Snyderovi uškodí u kritiků, ale komiksáky spíše potěší. Pokud bychom to brali jako film, jedná se o nepřehledný, předigitalizovaný a nelogický blockbuster. Pokud to ale budeme brát jako film pro fanoušky a komikskáky, jedná se o jeden z nejlepších filmů inspirovaných komiksem od první fáze MCU.

plakát

Deadpool (2016) 

Už jsem měl nakliknuto pět hvězdiček, ale na poslední chvíli jsem si to rozmyslel. Proč? Že je zápletka filmu celkem ohraná bych byl ochotný ještě přehlédnout, stejně jako občas přízemní humor. Bohužel si ale myslím, že film postavený na odkazech, vtipných situacích a hláškách pobaví napoprvé, napodruhé, max napotřetí, ale pak už budou vtipy ohrané a vám nezbude mnoho důvodů, proč se na Deadpoola ještě někdy podívat. Je to šílená, vtipná a kulervoucí jízda, kterou jsem si v kině užil jako dlouho nic, jen si myslím, že Deadpool je spíš láska jen na jednu noc, než dlouholetá srdcovka.

plakát

Most špiónů (2015) 

Místy mě ten amerikanismus a patriotismus už vytáčel, ale ve výsledku to celkem solidně posloužilo příběhu, takže proč ne. Natočeno opravdu pěkně, Spielberg aniž by se snažil démonizovat komunisty parádně vykreslil dusno a nejistotu té doby. Od chvíle kdy Donoven překročí Berlínskou zeď, úplně s ním cítíte ten možný průser na každém kroku.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Za mě teda rozhodně lepší než pseudointelektuální Birdman (I když si samozřejmě Inarritu neodpustil pár haluzoidních scén i tady). Revenant není ani tak film o kdovíjak skvělém příběhu, nápadu nebo přesahové myšlence. Je to ale kulervoucí autentický zážitek plný špinavých lidí, drsné přírody a omračujících záběrů na panenskou americkou krajinu. Málokdy máte po shlédnutí filmu pocit, jako byste příběh vyloženě prožili a drželi se vždycky jen pár stop za hlavní postavou, Revenant vám tenhle zážitek dopřeje. Nejmocnější scéna roku 2015: Leo vs Grizzly!

plakát

Jessica Jones (2015) (seriál) 

Přefeminizovaná noirovka s natahovaným dějem, nesnesitelnou emo hlavní postavou a parádním záporákem. Tennant vytvořil druhého nejlepšího padoucha v MCU a jen za svou postavu si u mě vysloužil pro tento seriál čtvrtou hvězdičku. Jinak žádná převratná záležitost, Daredevil u mě pořád vede.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Ježiši to zas byla plytká, líbivá, šablonovitá, modní srajda. Vážně lidstvo? Tohle jsou ty příběhy, které jsou mezi bestsellery a jsou na ně milionové rozpočty? Tak to běž do prdele.

plakát

Last Night (2010) 

Občas narazíte příběh, na jehož konci máte v hlavě milion myšlenek o sobě samém, o světě nebo o lidstvu. A občas narazíte na příběh, na jehož konci máte chuť režisérovi a scénáristovi (v tomto případě je nám práce ulehčena) říct jenom: A co jako?

plakát

Everest (2015) 

Já už ani nevím, proč dávám 4 hvězdy. Je to standardní horolezecký film. Krásně záběry na krajinu, seznamování s postavami, které vám připadají více, či méně sympatické, abyste je pak mohli druhou půlku sledovat, jak v ledovém blizzardu jeden po druhém umírají. V žánru nic nového, nic překvapivého, ale zas musím říct, že je to poctivá práce, která si bude držet vaši pozornost od začátku do konce. A ty nádherné záběry na hory jsou prostě boží!

plakát

Transcendence (2014) 

Jo, parádní téma pro zamyšlení nebo povídku, pro stříbrná plátna ale velmi nedotažená záležitost. To, že máte nápad, ještě neznamená, že váš příběh bude dávat smysl. Kdyby to bylo komornější s méně profláklými herci (jako třeba Ex Machina), mělo to lepší hudbu, a opravdu se to zaměřilo na myšlenku, kterou chtělo předat, mělo to lépe napsané postavy, mohl to být výborný film. Kdyby.

plakát

Poslední lovec čarodějnic (2015) 

Ani nevím, jestli se mi chce k tomuhle výtoku odkudsi vyjadřovat, protože ani sami tvůrci při točení filmu mozek nepoužívali. Takže zaprvé příběh totálně o hovně (většinou se snažím vyjadřovat na úrovni, ale tohle jinak popsat nejde), postavy s podivnou motivací, ploché a nudné (a ne, nezachrání to ani dvacet flashbacků na sluníčkový život Vina Diesla na farmě s jeho ženou a dcerou), chemie mezi postavami absolutně nulová (ale co byste chtěli, když si za hlavní postavu zvolíte jednoho z nejsterilnějších herců Hollywoodu), svět a příběh tak děravý a nelogický, že bych o tom napsal celou knihu. Soundtrack, efekty, dialogy, souboje, a vlastně všechno je jen laciná kopie věcí, co už jsme někde viděli, nebo slyšeli. Nejhorší je, že i přirozený Michael Caine zde působí skoro směšně v kontrastu se vším ostatním, co stojí za vyliž prdel. To zas byla hodina a půl ztraceného času.