Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (130)

plakát

Aj múdry schybí (1998) (pořad) 

Kdyby tam byly jen ankety, tak by to byla nuda, nadruhou stranu mě moc rozhovory s hosty nebaví. Moderátorská dvojice mně ze začátku nevadila, nicméně postupem času mně především Oliver začal rozčilovat svými oplzlými a přiblblými narážkami. Co se týká dotazovaných. Je naprosto jasný, že se jezdí cíleně na východní Slovensko a mezi dotazovanými jsou sociálové, bezdomovci či cikáni. Nicméně některý hlášky a perly mě odzbrojí na dobrou půlhodinku a ten záchvat smíchu nemůžu zastavit. Podle mě o třídu lepší Nikdo není dokonalý. Samozřejmě přidaná hodnota je nulová, nijaká extra intelektuální podívaná, ale pokud se chce človek nechat poučit od slovenských bratří, ať neváhá. V hlavním vysílacím čase bych s tímto typem zábavy neztrácela čas, ale jako půlnoční pobavení před spaním, proč ne?! A když člověk nemůže spát, tak je to rozhodně lepší než nějaký Věštci, nebo Strip hry, kam se stejně nikdo nedovolá a další ptákoviny.

plakát

Alisa - Jdi za svým srdcem (2009) (seriál) odpad!

Když nemůžete ve 3 ráno spát, tohle vás zaručeně uspí. Německej šlendrián, to snad radši to Mexiko, kde jsou aspoň koukatelní lidi. Fakt hnus!

plakát

Amazing Race: O milion kolem světa (2001) (pořad) 

Amazing Race bych jednou za každou cenu chtěla zkusit. Rozhodně ze všechu Survivorů, Fear Factorů a podobných reality show, mně je právě tenhle nejbližší. A podkresluje to i celkem pohodový moderátorský projev Phila Keoghana.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Naprosto brilantní podívaná a pro mě srdcová záležitost. Jeden z mála filmů, který ve mně vyvolává tolik smíšených emocí. Hned mám lepší náladu, když si na ten film jenom vzpomenu. Dýchající Paříž, nádherná kamera, přirozený herecký projev všech, obzvlášť pak Audrey a Mathieu byli roztomilí. Příběh hledající lásky, který postrádá většinu klišé či laciných scén, který je vtipný, energický a přitom opravdu čistý a upřímný. Hudba naprosto dokonalá a soundtrack k filmu si pustím, když mám nostalgickou náladu. Vždycky se musím usmát, když někde slyším o cestovkách s plyšákama, protože si přesně připomenu pohledy od trpaslíka. Ten film je prostě krásný a myslím, že i duše člověka z ledu musí roztát. Svět se vám najednou zdá po zhlédnutí o něco hezčí a barevnější, ale velmi příjemně nenuceným způsobem. 90%

plakát

Amerika hledá topmodelku (2003) (pořad) 

Pokud se chce někdo tzv. " pomastit", musí koukat na tohle. Partička tupých modelek s tupou (ale krásnou) Tyrou Banks v čele. Nejlepší na tom byla asi v porotě Twiggy. Dávám jednoznačně hvězdičku za úchvatné fotky. Některé jsou opravdu luxus.

plakát

Andílek na nervy (2015) 

Na začátku ten film fakt vypadal nadějně, že bych mu mohla dát i dvě hvězdičky, ale od půlky už bylo jasný, že ani náhodou. Nejlepší a nejúsměvnější mně na tom přišlo to blogování s hashtagy, což přesně vystihuje dnešní dobu. Celej film byl typickej českej průser. Naprosto předvídatelný scénář, hluchý a nudný scény a herecké výkony slabota. Asi před 5 lety jsem ještě měla celkem Pavla Řezníčka ráda, ale od doby, kdy ho strkaj do všech seriálovejch a filmovejch sraček, už ho nemůžu vystát. A Elena Vacvalová? Je to vtipná a šik ženská, dobrá moderátorka, ale co rozhodně není, tak herečka! Opět další z plejády naprostých zbytečností. Může mně někdo říct, proč se tyhle filmy točí?

plakát

Anthropoid (2016) 

S tímhle filmem spokojenost. Přeci jen se jedná o trochu specifické téma 2. světové války, než kterým se zaobírají filmy o holocaustu. Myslím, že Sean Ellis se popral velmi dobře s výzvou věrohodně zpracovat globálně opomíjenou, ale podstatnou událost českých a potažmo světových dějin, ke kterým jako cizinec nemůže mít takový vztah. Chápu, že Čechům bude vadit, že Češi mluvili anglicky (někteří překvapivě na solidní úrovni) a naopak zahraniční herci se "snažili" (a u toho jen zůstalo) o český akcent. Ale člověk si po chvíli zvykl. Kromě těch akcentů byli ale Murphy s Dornanem skvělý. Nemůžu jim nic vyčíst. Když sice Kubiš přišel za Marii do kuchyně, tak jsme se s kamarádkou na sebe podívaly v kině a propukly v lehký smích, protože jsme čekaly, kdy jí tam na stole naplácá. 50 shades už mu holt nikdo neodpáře, ale jsem ráda, že dostal šanci se trochu "rehabilitovat" v takovém druhu filmu. Film nepostrádal hlavu a patu, dramatičnost, emoce a posledních 30 minut bylo strhujících. Člověku to všechno došlo. Sice všichni říkáme, jaký to byl od našich parašutistů heroický a obětavý čin, ale nikdo si asi moc neuvědomuje, jak frustrovaní a k smrti vyděšení zároveň museli být. Co říct. Za vším hledej nějakýho "čurdu". Vlastně mojí jedinou výtkou je až finální moment, kdy na scéně se objevuje přestárlá "víla" Aňa ze záhrobí a vábí k sobě Cilliana, aby se společně vydali na "onen svět". To lehce film degradovalo.

plakát

Bába z ledu (2017) 

Jo, proč ne. Není to žádná osvěta světa, ale celkem prostý vztahový příběh. Rozhodovala jsem mezi 3 a 4*, ale nakonec z české tvorby posledních let to patří k tomu lepšímu. Ale šest lvů, nebo kolik jich film nakonec získal? Reflektuje pouze nulovou konkurenci letos, protože tohle by se podle mě nemohlo kvalifikovat normálně ani na tři lvy. Kronerová je jasná, ale ten zbytek? Špalková řekla za celý film asi tři věty?! Aspoň kdyby ty tři věty byly nějak přínosné....

plakát

Báječná léta pod psa (1997) 

Znám knižní předlohu. U Vieweghových knižních adaptací mám dojem, že mají vždy poměrně slušné i filmové zpracování. A film je v tomto případě podle mě i o chlup lepší. 3/4 filmu se opravdu směju, herecké výkony trojice Vetchý - Šafránková - Javorský jsou excelentní. Postava dětského Kvida musí rozčilovat naprosto každého. A samozřejmě výborně vykreslená odporná doba. Trochu nechápu, jak tenhle film někdo může hodnotit pod dvě hvězdičky. Chápu, že ne každému je Viewegh po chuti, ale hodnotit film jen podle autora, to je trochu předpojaté. Neříkám, že tenhle dnes již kultovní film patří k úplné špičce české kinematografie, ale své místo rozhodně má a podle mě je třeba si pouštět tyto filmy, protože lidi dost rychle zapomínají a historie se opakuje. Hodnotím tak 80%.