Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (130)

plakát

Odsouzené (2009) (seriál) 

Na tomhle seriálečku som si naozaj ulítla! Musím říct, že mně to z té česko-slovenské produkce přijde ještě zlaté oproti některým jiným seriálům průjmům a šmakuládám. Docela příjemné obsazení, občas trochu přehnané, ale jinak vcelku realistické. Člověk musí vzít v potaz, že je to stále seriál, takže je tomu uzpůsoben i scénář. Já se ale vážně bavím, někdy se tu neskutečně směju. Oblíbená postava: MAGORKA!!!

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Co říct? Herecký koncert Fondy, Cardinale, Bronsona a Robardse. Kdo je zvyklý na film nabité dialogy a svižným dějem, tak asi nebude zrovna uspokojen, protože tady tvůrci vsadili na úplně něco jiného. Film je postaven na dlouhých záběrech, které spolu s dokonalým hudebním podkresem přidávají na dramatičnosti. I když nejsem fanoušek tohohle žánru, tak za mě tahle naprostá westernová klasika zaslouží 5*.

plakát

Panství Downton (2010) (seriál) 

Tohle je přesně můj šálek, miluju tuhle dobu a ještě v britském prostředí. Je to taková nová Sága rodu Forsythů, ale řekla bych, že se jedná o ještě propracovanější drama, které přináší zajímavý pohled do života vyšší třídy a jejich služebnictva. První série měla trochu pomalejší rozjezd, ale musím říct, že každý díl měl pro mě stoupající tendenci. Baví mě ta anglická škrobenost, která může v dnešní době být docela sympatická, pokud chce člověk utéct od reality všedních dní. Upřímně nekteré prvky chování a mezilidských vztahů bych vrátila i do dnešní doby (úcta ke starším, úcta k rodičům, výchova dítěte, bonton, atd.). Herecké královny Maggie Smith a Shirley McLane nemají žádnou chybu. Přesně to, co zvárňují v seriálu pro mě přestavují i jako herečky. Stejná generace, ale dvě odlišné herecké školy, tradiční britská a bohémská americká. Maggie Smith je neskutečná a její sarkastické poznámky mě občas nutí k výbuchům smíchu. A upřímně i duo Smith-Wilton (Izobel) je nesmírně k popukání. Jejich žabomyší války musí bavit snad každého. Co se mně nelíbí jsou ty časové sekvence, kdy po zajímavé scéně či situaci se úplně nelogicky najednou přeskočí o několik let dopředu a my dostáváme pouze slovní vysvětlení....trocha škoda. Na čem ale může tenhle seriál stavět jsou dialogy a solidní herecké výkony. Mimochodem jeden z mála seriálů, který stojí za to vidět v původním znění i dabingu! Překvapivě začátek třetí série pro mě přinesl další aspekt, který bych zrovna u tohohle žánru nečekala, a to je humor. Já mám ráda britský sarkastický humor, který tu samozřejmě ve velké míře najdete, zároveň se mně líbí celkem nekomplikované a nečekané vtipy, který bych prostě u seriálu typu Downton Abbey nečekala. Co se týká příběhu, tak mně samozřejmě mrzela smrt mých oblíbených postav Matthewa a Sybil, ale na druhou stranu jsem ráda, že prostě byla ukázaná i nespravedlivost a krutost doby. Je pravda, že 5. řada mně přišla trochu zbytečná, protože v ději moc nenabídla, kromě tedy posledního dvoudílu, který byl opět vyvedený. Downton Abbey mně někdy intrikami a romantickými scénami připomíná takovou soft posh britskou telenovelu, ale to k té době pravděpodobně patřilo. Já osobně dost fandila Mary a Tomovi, protože se k sobě podle mě hodili a čekala jsem, že skončí spolu i vzhledem k tomu, že si oba prošli smrtí manžela/ky, ale jsem ráda, že alespoň Mary skončila s panem Talbotem, protože pro Matthew Gooda mám velkou slabost. Seriálu k dokonalosti lehce něco postrádá, ale stále ho považuji za hodně povedený počin. 85 - 90% Oblíbené postavy: Tom, Sybil, pan Bates, Matthew a především lady Violette.

plakát

Hledání (2014) (seriál) 

I fucking love Jonathan Groff. Jeden z nejtalentovanějších herců na Broadwayi a vážně hrozně přirozenej týpek. Life is a real bitch, protože je fakt neskutečná smůla, že je gay. Jen z jeho úsměvu si vždycky ucvrnknu...:D Ne, teď vážně. Vůbec to není špatný. Pravdou je, že to trochu postrádá dynamiku, nicméně tím, že jeden díl má půl hodiny se to vykompenzuje. První sérii jsem sjela za večer a jsem zvědavá, kam se posuneme v 2. sérii. Je jasný, že o nějakém zásadním vývoji nemůže být řeč, jednotlivé příběhy prostě jen plynou a je to tak v pořádku. Zdá se mně, že to poměrně slušně odráží realitu a ještě, aby ne, když scénář napsalo asi 7 homosexuálů. Za mě naprostá pohoda a člověk se zas něco naučí o prostředí gayů.

plakát

Útěk z vězení - Věznice Ogygia (2017) (epizoda) 

Tyhle pokračovačky prostě jsou vždycky špatnej nápad, protože věšinou to ztrácí kouzlo, šťávu a někdy i scénář je o ničem. Ale musím říct, že u Prison Breaku jsem zatím byla z prvního dílu nové série nadšená. Doufám, že to bude mít stoupající tendenci!

plakát

Takešiho hrad (1986) (pořad) 

Jsem asi magor, ale když mám tu správnou náladu, tak u toho mám záchvaty smíchu, jak debilní a geniální zároveň to je!

plakát

Kdo přežije (2000) (pořad) 

Americký Survivor s Jeffem Probstem, to si nechám líbit. Skvěle vymyšlené a upřímně mít koule, tak se snad i přihlásím. Jen jsem trošku zaujatá proti afektovaným Američanům, takže bych na to asi neměla. Některý díly jsou legendární! Moji oblíbení hráči: Boston Rob, Ozzie, JT, Tyson, James, Ruppert atd...

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Samotnou mě překvapilo, že se mně to líbilo. Fakt jsme se u toho několikrát i zasmála. U „shine the horns" jsem byla mrtvá. Audru McDonald jsem poznala okamžitě, ta je nezapomenutelná. Zato Emma Thomson mně naprosto unikla, a to ji miluju (samozřejmě jsem viděla orginální verzi a ne dabing).Ty dvě jsou královny. Jedna je královna filmových hereček a druhá královna Broadwaye a opět to potvrdily. Vlastně je pravda, že celá produkce a písně na mě působily přesně jako z Broadwaye. Jinak nemám moc co k ostatním hereckým výkonům dodat, typická Emma a všichni ostatní dost průměrní. A nejvíc se musím smát, že se mně Beast líbil víc než ten "krasoň" na konci. Sorry jako....// A po zjištění, že Beasta hraje Dan Stevens, kterého znám z Downton Abbey, to je ještě víc k neuvěření. Evidentně se dá i z labutě udělat ošklivé káče.

plakát

Dr. Stefan Frank (1995) (seriál) odpad!

Mega sračka, ale tedy primácký Modrý kód je ještě o level horší! Maj Němci ještě co dohánět! :D

plakát

Modrý kód (2017) (seriál) odpad!

Panečku, to je zas šmakuláda...byla jsem 20 minut v nepřetržité křeči stejně jako seriál a herci. Víc jsem fakt nezvládla!