Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Oblíbené filmy (10)

Černá řada

Černá řada (1979)

Řekl bych absolutní herecký výkon Patricka Dewaera. Myslím, že lépe ani více není možné zahrát. Neexistuje superlativ na jeho herecký výkon. Uznávám, že je to můj oblíbenec, ale takhle zahrát jsem viděl hodně málo herců, jestli vůbec. Filmový zážitek.

Tramvaj do stanice Touha

Tramvaj do stanice Touha (1951)

Tak především si nemyslím, jak tady pode mnou někteří, že Vivien Leigh "přehrává" ona prostě skvěle hraje a je potřeba si uvědomit, že to se psal rok 1951, tedy doba kdy u nás se točili příšerné bolševické agitky. Já tomu jejímu hraní v tomto filmu věřil zrovna tak jako Marlonu Brando.Tak dobry film dnes natočí málokdo, nenudil jsem se u něj ani vteřinu, ale chápu, že ne každého ten film zaujme a raději si pustí Policejní akademii 19. Já jsem nadšen a už se těším na další Kazanova díla.

Kdo se bojí Virginie Woolfové?

Kdo se bojí Virginie Woolfové? (1966)

Až mrazivá studie dvou lidí, kteří spolu "přežili" dvacet let společného života. Tak brilantně zahrané všemi čtyřmi zúčastněnými a natočené Mikem Nicholsem, že to už se v soudobé kinematografii málo kdy vídá. Bohužel mám pocit, že na to už nejsou herci (nedávno bohužel zemřel další z této kategorie Paul Newman) nedovedu si představit, v těch rolích někoho jiného než Liz Taylor a Richarda Burtona a George Segal se Sandy Dennis byli víc než zdatnými spoluhráči. Snad se mýlím a ještě se dočkám podobných filmů s podobně dobrými herci.