Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (559)

plakát

Euforie (2019) (seriál) 

1. série - 80 %, 2. série - 85 %. "Everybody gets their feelings hurt. Some people need to get their feelings hurt sometimes".

plakát

Noční agent (2023) (seriál) 

1. série - 75 %. V rámci obdobně uchopených počinů Netflixu z poslední doby se pohybujeme někde mezi výtečným The Recruit a (pod)průměrným Treason.

plakát

The Last of Us (2023) (seriál) 

1. série - 80 %. Počáteční nadšení vyprchalo celkem rychle, zůstala ale relativní spokojenost a úleva, že moje pravděpodobně nejoblíbenější hra nebyla v televizní podobě zprzněna jako před ní spousta jiných. Obě hlavní postavy jsou perfektní a jejich vztah funguje jak má, nakaženým nejde vytknout nic nad rámec toho, že v seriálu skoro žádní nejsou, a celý post-apo svět vypadá dokonale. Z neznámého důvodu se ale zbytečně spěchá tam, kde by se nemuselo - první hra by šla bez problémů rozvinout pokud ne do dvou sérií, tak alespoň do 12 dílů. Na zpracování té druhé se nicméně těším a hlavně jsem zvědav, jak se tvůrci popasují s řadou kontroverzních dějových prvků.

plakát

Obchoďák Sedmé nebe (2015) (seriál) 

1. série - 75 %, 2. série - 80 %, 3. série - 80 %, 4. série - 80 %, 5. série - 75 %, 6. série - 80 %. Nic světoborného ani přehnaně originálního, ale díky sympatickým - a hraničně otravným - postavám slušná jednohubka s parádním finále. “I'd like to meet your mother and shove you back up inside her.”

plakát

Bílý lotos (2021) (seriál) 

1. série - 85 %. Banda WASPů dovolenkuje na Havaji, a nejde od toho odtrhnout oči. 2. série - 80 %.

plakát

Rekrut (2022) (seriál) 

Odlehčenější než Jack Ryan, ale ne zas tolik jako Chuck. Všehovšudy neškodná jednohubka se sympatickými postavami a dynamickým dějem, která nikdy nestihne vyloženě nudit a která je ideální na víkendový půlmaraton. 1. série - 80 %.

plakát

Rychlá rota (2022) 

Čtvrtá hvězda je sice jen za krásnou nostalgii a ošklivého Sonica, ale i přesto jde o překvapivě zábavnou hovadinu s naprosto funkčním meta humorem, která balancuje na hranici trapnosti pomalu lépe než druhý Deadpool.

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Není to dokonalé a zvlášť ve druhé třetině to trochu ztrácí dech, na druhou stranu si ale od Paralelních světů nevybavím nápaditější, originálnější a zábavnější film. Režisérské duo po svém obdobně rozkošném debutu dokázalo s násobně menším rozpočtem to, co Marvel se svými aktuálními pokusy o multivesmír ani zdaleka ne.

plakát

Uncharted (2022) 

Neurazí, a to ani navzdory tomu, že kompletní herní sérii jsem dohrál během uplynulého roku. Holland se sice na Nathana vizuálně moc nehodí, a to ani na jeho mladší verzi, ale jeho charakter v rámci možností převzal slušně - a to stejné s Wahlbergem, protože Sully určitě nebyl odjakživa ten sympatický postarší knírač, kterého známe z her. Naopak v případě Chloe se tvůrci trefili jak vizuálně, tak charakterově. Upřímně doufám v pokračování, které se bude nadále hrami pouze inspirovat, a ne je tupě kopírovat - na to je Uncharted samo o sobě dostatečně filmové a přímou adaptaci tedy nevyžaduje.