Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (116)

plakát

Madagaskar (2005) 

Tak tohle bylo to pravé překvapení- nic jsem od toho nečekal, teda čekal- lehkou nenáročnou zábavu pro nejmenšího diváka a jak jsem se mílil, tedy do jisté míry. Filmeček je plný narážek, které malé dítě nemuže pochopit, ale rodič se u nich pobaví( narážka na Americkou krásu, Planetu opic...)- ale to se již stalo zvykem-ale tentokrát jsou tyto narážky hodně povedené. Tento filmeček je podávan s českým dabingem, ale jakým. Teď samozřejmě nemluvím o dabingu hlavních hrdinů (kteří mě bohužel moc neoslovili třeba to, že tam byl nějakej hroch jsem zapomněl už na odchodu z kina), ale o dabingu huňatých obyvatel Madagaskaru, ty jsou prostě užasní a naprosto nezapomenutelní, ale proč se nesluší zatím říkat :) Dalším kladem jsou tučňáci. Takže největší chybu tohoto filmu vidím v tom, že si ho celý neumyslně ukradli pro sebe vedlejší postavy (podobně jako v Době ledové) a zastínili tak hlavní hrdiny, ale abych jim zas tolik nekřivdil, pár dobrých vtipů tam taky mají a to převažně dialogových.

plakát

Plane Crazy (1928) 

Standartni animák z té doby, jen mě překvapilo jak je Mickey nadrženej :)

plakát

Yeopgijeogin geunyeo (2001) 

Pamatuji jak jsme bezcílně bloumal po profilech na čsfd a najednou se to stalo... film s 96%. Zázrak a k tomu z Koreje. Moje první setkání s korejskou kinematografií, co víc dodávat, prostě srdcovka.

plakát

Polární expres (2004) 

Rozhodně IMAX, jinam na to nechoďte.l Tam to je alespoň trochu zajimavé. Dálší klad je pěkná hudba, která mi hodně připomenula Střihorukého Edvarda.

plakát

Bůh kuchyně (1996) 

Tak tohle je opravdová šílenost :) Stejně jako v Shaolin Soccer je i zde umění mistrů Shaolinu kombinováno s něčím co k tomu vůbec nesedí a to s vařením.

plakát

Hellboy (2004) 

Obával jsem se, že tento film bude průser, fakt velkej průser.... Jaké bylo mé překvapení. Udělat filmový komiks je opravdu umění a v tomto případě to vyšlo znamenitě, ale tomuto filmečku chybáí jen krůček k pěti stars. Opět to je konec, stejně jako u Blade II mě vysloveně zklamal. Je také možnost, že to bylo menším rozpočtem. No snad to na podruhe bude lepší..... pokud dvojka opravdu bude.

plakát

Soumrak mrtvých (2004) 

I přes pár hodně, ale opravdu hodně vydařených vtipů, britského humoru a pár dost drastyckým momentů to není ono, ale snažili se. Mohlo to být mnohem víc praštěnější. Ale něco tomuhle filmu nemužu odepřít, je to poprvé co jsem viděl "oživlou mrtvolu" na kolečkovém křesle :)

plakát

Smrt přichází v bílém (2003) 

Já se u hororů už nedovedu bát, ale tohle mě trochu děsilo. Nebýt toho konce, kterej mi přišel slabej a nebo sem ho zrovna přesně nepochopil, by bylo za 5*.

plakát

Cesta draka (1972) 

Závěrečný boj je rozhodně důvod proč tenhle film vidět. Scénář sice nestojí za řeč, ale o to u tohohle filmu rozhodně nejde. Bruce Lee jako režisér je velice nápaditý, na svou dobu, ale je patrné, že rozpočet( 250000 dolarů) byl málo.

plakát

Detektivové z Hollywoodu (2003) 

Fakt průser. Jediné co drží tenhle film od jedné hvězdičky, nebo od odpadu, je konečná honička a výslechová scénka.