Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (44)

plakát

In Utero (2015) 

Nemyslim si, ze za sebe ucelne poskladane vety od ruznych lidi prinasi nejakou dokumentarni hodnotu. Nekdy na zacatku mluvi o jistem vyzkumu, ze se neco zvysilo, s cimz bych i intuitivne souhlasil, ale protoze k tomu nereknou nic konkretniho, tak to protoze se to zvysilo nepatrne? A vlastne od te doby me provazela skepse, ktera vrcholila, kdyz se snazili interpretovat svetovou konspiraci na prikladu Male morske vily. Ale na konci si tu druhou hvezdicku pridali odkazy na Matrix a ja si tak pripomnel, jak to je skvely film. Kdyby hned na zacatku rekli "vypada to, ze deti vnimaji uz pred narozenim, tak se tolik nestresujte" a pak pousteli nejlepsi sceny z Matrixu, bylo by to obsahove stejne, ale divacky zajimavejsi.

plakát

Jiroovy vysněné sushi (2011) 

Mně ho je teda líto. Mít práci jako jediný smysl života mi nepřijde jako něco, čím by se měl člověk chlubit. Dokument řekl všechno podstatné v prvních 10 minutách, takže 2* za to, že jsem se zbylých 70 nudil.

plakát

Zemřít pro design (2016) 

Z hlediska argumentace pro me naprosto nedostacujici. Pulka dokumentu neni podlozena daty, ale vypravenim nahodnych lidi. Jedno mesto, kde vedle sebe bydli lidi s rakovinou, jeden pracovnik, ktery pracuje 30 dni v mesici nebo jedna holka se sebevrazednymi sklony (z 1 milionu zamestancu) pro me neni dostatecna pricinna souvislost. Sdeleni "prestante kupovat elektroniku" je zmineno spise az na konci. Ten "upgradovatelny" notebook bych teda chtel videt, protoze to je trochu kontradikce. Ale chvalim iFixit za posilani sroubovaku a opravu nefunkcnich zarizeni. A v Cine je to teda pekny humus.

plakát

Black Panther (2018) 

Komiksy zrovna neprozivam, coz je mozna duvod, proc jsem se nebavil. Prilis dlouhe souboje, plytky pribeh (jediny zajimavy zaporak umre kratce po te, co se objevi).. Ale dokoukat jsem to nakonec zvladl.

plakát

Nepříjemné pokračování: Nebát se říct pravdu (2017) 

Ha, to je poprve co jsem nejaky film videl a ohodnotil jako prvni :-). Podobne jako Before the flood je to hlavne o sebe prezentaci. A na druhem miste o globalnim oteplovani. Akorat se podobne dokumenty nemuzou shodnout, jestli za to muzou kravy nebo topeni. Tezko nicmene odmitat fakt, ze se svet nemeni (neotepluje). Cely film je o Gorove "I told you", a az v zaverecnych titulkach vyzve lid, aby volili lepsi politiky (nez Trumpa, ktery mu to vsechno zhatil).

plakát

What the Health (2017) odpad!

What the hell was that?! Sezente si par nedovzdelanych podnikatelu, slepte nahodne sceny do radoby pribehu a svoje tunelove videni podlozte studiemi, ktera se vam hodi do kramu. Tak presne takhle dokument nema vypadat. Je mi lito lidi, kteri tuhle slataninu hodnoti vysoko, jen protoze podporuje jejich vlastni pohled na svet. Ja si mezitim vychutnam michana vajicka se slaninou.

plakát

Český žurnál - Matrix AB (2015) (epizoda) 

Tenhle dokument je z novinarske pohledu naprosty sh*t, ktery si vybira ty nejhorsi momenty z nataceni a snazi se jimi vypravet pribeh zloducha. S prihlednutim ke Klusakovu vystupu na konci, jeho rozhovoru v DVTV a trapnym hlaskam jako "a ted si vas kupim", si rikam, ze AB bude nakonec docela fajn chlapik. Neziju v CR, mym jedinym politickym kandidatem byla Tana, povazuju se za altruistu, a dokazu si predstavit, ze bych reagoval uplne stejne jako AB. Byl to na nej podraz. (dal bych 3*, ale ta dokumentaristicka neobjektivita me strasne vytaci)

plakát

Jak se krade tajemství: Příběh Wikileaks (2013) 

Sice mi tam chybi osoba vypravece pribehu jako napriklad Moore, typek z Bag It nebo That Sugar Film, ale z dokumenaristickeho hlediska je to naprosto dokonale. Ze zacatku to vypadalo jen jako chvalozpev na Assange, ale pak ukazali i tu druhou stranu, cimz me dostali. Souhlasim, ze opravdovym hrdinou je v tomhle pribehu Bradley. Nicmene s ksichtem Juliana to vsechno prece jen vypada mnohem lip.

plakát

Nevinné lži (2013) (seriál) 

Hra ***, Moje Pravda *****, Druhy dech ***,

plakát

Forrest Gump (1994) 

Koukam na to po par letech podruhe, chrochtam si blahem, ale na zaver filmu prijde takova facka. Kdyby tak tech poslednich 15 minut vystrihli...