Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (4 871)

plakát

Agora (2009) 

Kdepak elipsa. Kružnice se středem H vepsaná v trojúhelníku o stranách a = nekompatibilita náboženství, kvůli fanatismu a ignorantství často neslučitelných s rozumem, b = racionalita, fascinace vědou, touha po poznání a c = student a otrok v milostném vzplanutí k ženě, která jim oplácí netečností. Apropo, když na vás doma čeká cynický buldozer preferující protřepané drinky, nemohou vás ty dvě slabošská přetrhdíla vzrušovat.. Amenábar to narýsoval sympaticky stroze a se zajímavými perspektivami (třeba ta ptačí při křepčení lůzy), nicméně příště by to chtělo méně gumování a ostřejší tužku..

plakát

Ženy Třetí říše (2018) (TV film) 

Prasárničky eugeniky, podmaňování prostoru při osídlování, rozsudky smrti od psacích strojů sekretářek, sadismus dozorkyň, tím vším se táhne tenká nit neúcty k životu a fanatismu při budování světlých zítřků říše. Nevyšlo to. Vina je, trest se nedostavil. Vezmeme cihly, zbudujeme jiné Německo a budeme dělat, že se nic nestalo.. S ohledem na tu oddanost je paradoxní, že kdyby uměli namíchat árijské vojáčky v IG Farben, možná by vůdce ženy ani nepotřeboval..

plakát

Moc a paranoia Třetí říše (2018) (TV film) 

Od přebujelého aparátu kolem vůdce až po v lesích ukryté bunkry, speciální dopravní prostředky a ochutnávačky potenciálně otrávených jídel. To vše mělo být součástí prozřetelnosti a přitom tou největší by bylo, kdyby ho starej Alois utřel do prostěradla.. Zaujme auto moto revue vložka o opancéřovaném Mercedesu-Benz 770K či pozadí Elserova atentátu v mnichovské pivnici (zda-li pak si usazený ve vlaku namísto letadla Hitler říkal: „Verdammtes Wetter!“), ale najít v tomto dokumentu se širokým záběrem něco všeobecně neznámé, to je stejně obtížné, jako porazit ministra Arenbergera ve hře Monopoly..

plakát

Africká Královna (1951) 

Chlastem nasáklý pobuda a „panbíčkářská kostnatá stará panna“ spojeni dobrodružnou říční výpravou. Vzrušením z peřejí to začne a Bogart, hladce oholen, ginu zproštěn a kapitánství zbaven, si začíná rychle uvědomovat, kdo je jeho Africká královna.. Do romance se vyvíjející vztah dvou rozdílných charakterů je vděčné žánrové téma, ale i když se ústřední dvojice hvězd snaží nikoho neotrávit (vyjma moskytů skotskou), čekal jsem o něco sofistikovanější dějovou linku a břitčí zábavu při konverzacích. Apropo, minimálně čtvrtinu z nich zabrala oslovení..

plakát

Prázdnota (2020) 

Existují městské legendy, u kterých jsou některá povolání nečekaně nebezpečná. Třeba dělat se Zdeňkem Svěrákem u vratných lahví.. Zvláštní film, který se odmítá zařadit. Mytologie není úplný zázrak, ale design zvukových vjemů a missourský Chain of Rocks Bridge pomůžou atmosféře, aby vás vtáhla dovnitř a následně krapet podusila v surreálnu a zírání do propasti. Astrální Aster je nepřenosný, ale zkusit jít v jeho botách aPriori zakázáno není..

plakát

Únos Freddy Heinekena (2015) 

Stockholmský syndrom spláchnutý několika zvětralými světlými ležáky. Roztřesená kamera nebyl dobrý nápad. Vlastně se tam neobjevil žádný nápad, o kterém by se dalo říct, že je dobrý.. Ač připoután řetězem, dává si doktor Lecter své herecké kolegy s holandskou omáčkou z másla a žloutků a láhví oblíbeného chianti. Zbylo jen pár kostiček a dřevák (nemyslím Worthingtona)..

plakát

Dámy na Spitfirech (2010) 

Za první války Lord Flashheart začínajícím letcům tvrdil, že se ze všeho nejdřív musí naučit, že se k bedně musí chovat jako k ženské. A když se ho naivní nadporučík George zeptal, jestli to myslí tak, že si mají vzít letadlo na víkend domů a představit ho mamince, Flash mu odvětil, že ne, že má do něj jít pětkrát denně a vzít ho do nebe a zpět! Začínáte taky rozumět, proč sufražetky chtěly volební právo? A pak přišla druhá válka a na velitele letky, který uměl přivést nábytek k mnohočetnému orgasmu jen tím, že si něj sedne, si nikdo nevzpomněl. Byl tu totiž miláček Spitfire a Flash byl definitivně „ran out of juice“..

plakát

Richard Jewell (2019) 

Kmet Clint měl dvě možnosti. Nechat diváky neznalé faktů alespoň trochu v nejistotě, jestli v tom ten duchaprostý mamánek nemá své tlusté prstíky, nebo se o to ani náznakem nepokusit a zvolit jednodušší cestu, která má prvoplánově vyvolat rozhořčení nad činností Federal Bureau of Idiots a vzbudit lítost nad obětí mediálně-úřednické štvanice. Zvolil to, co zvolil, ale pak měl mít mnohem lépe napsané záporné postavy (žurnalistická mrcha Wilde, které máte přát, aby oštěp Honzy Železného opustil výseč olympijského stadiónu a našel si ji, je toho příkladem) a neservírovat některá sentimentální fiaska (tiskovka). Díky patří Rockwellovi, který to tahá z bryndy buldozerem..

plakát

Zpráva (2019) 

Temná strana Síly republikánských agentur se svým programem výslechů, který zřejmě nebyl tím správně zvoleným nástrojem vs. pro věc zapálený Kylo Ren na straně demokratických Jediů. Chápu ten jeho idealismus a smysl pro spravedlnost, ale stačil by jeden blízký, co by zahynul rukou teroristů a stát se Sithem by nebylo tak obtížné.. Věcná konverzační smršť z kanceláří státních úředníků se společnými cíli, ale rozdílnými zájmy. Soderberghův scénárista do ní vtisknul sterilní chlad svého režiséra, nicméně tajemství atraktivity jeho stylu zatím neodhalil. Vyvrcholení s nasyceným vlkem a nepoškozenou kozou odpovídá realitě. Berme to tak, že při práci agentur potírajících terorismus jsou nejdůležitější právě ty věci, které se nestanou.. Můžeme na Ameriku oprávněně nadávat kvůli směru, kterým se vydává, ale některé demokratické principy má nastavené dobře. Jinde by třeba při pokusu sestavit podobný report vypadli z okna..

plakát

Drsňačky (2013) 

Bullock přesunula svou postavu z Miss Congeniality, vulgární tuková duchna zůstala vulgární tukovou duchnou. Možná to bylo tím, že na mě promlouvala hlasem Berty z Dva a půl chlapa, ale tentokrát jsem se ji rozhodl tolerovat. Feig přišel s female buddy filmem, který při zpětném ohlédnutí na tom není, co se týká frekvence gagů, zase tak špatně. A kdyby se pan režisér opět netočil na těch svých přemrštěných 120 minutách, mohlo to být ještě lepší.. Pozorný divák si jistě všimne přirozeně zestárlého Biffa z Back to the Future. Tehdy mu scházela inteligence, nyní respekt..