Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Aneb jak si udržet naději a víru i v těch nejhorších možných životních situacích. Říct se k tomu víc nedá, pokud mám možnost se na tento film kouknout, tak to vždy udělám, hlavně díky perfektním posledním asi 10 minutám, když Red opustí věznici. Ta poslední část mě vždycky dostane.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Why so surious?! Dokonalé dílo, hlavně díky perfektnímu Heathu Ledgerovi a neustálému spádu, který film má.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Amélii jsem zpočátku dost dlouho odolával, každej mi sice říkal , že je to výborný film, ale nějak jsem se do něj nechtěl pustit. Až jednou, kdy nebylo na co kouknout jsem se do toho dal. A musím říct že jsem udělal velkou chybu když jsem ji tak dlouho odkládal - film mě zcela úplně dostal, jako málokterý film do té doby. Hlavní zásluhu má samozřejmě okouzlujíci Audrey a její přilběh o hledání spřízněné duše (nebo jak to nazvat). Film hraje především na city a daří se mu to skvěle. Pro mě krásný film na který se dá dívat skoro pořád a hlavně díky němu se mi začala líbit Francie s obzvlášť Paříž. Proto když jsem navštívil Paříž, bylo jasné že některá místa z filmu určitě navštívím. Merci za Paříž, Amelie!

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Dá se říct kultovní dílko, film mého dětství. Marty, Dr.Brown a hlavně DeLorean stáli za perfektní zábavou po celý film. Film zprostředkovává pohled na to co by kdyby cestování časem (hodně stylovým!) a s tím souvísející problémy kontinuity času. Na tu dobu bomba a další z mých filmů v Top10.

Ratatouille

Ratatouille (2007)

Prozatím nejlepší Pixar všech dob. Nejen díky perfektnímu grafickému zpracování a smyslu pro detail, ale hlavně díky dokonalému přiběhu, který má vše, co má správný film mít. To se nedá kloudně popsat, to se musí vidět. Takže pro někoho, kdo nebyl Pixarem ještě zasažen, doporučuji Ratatouille jako první vlaštovku, která dokonale vtáhne do světa Pixaru.

Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka (2010)

Tohle je jeden z mála filmů od DreamWorks, který mě zaujal a na který se dá dívat skoro stále znovu. Shrek, Madagaskar nebo Kung Fu Panda jsou zajímavé, ale tak na jedno, dvě zkouknutí. (Celkově všechny počítačově animované filmy "konkurující" Pixaru, filmy typu Slepičí úlet jsou jiná liga.) U Draka se mi hlavně líbí skvělá animace, hlavně oči a mimika Bezzubky jsou úžasný, a celkově příběh s vikingama a drakama je nevšední a kupodivu skvěle fungující. A že to je film především pro děti? No a? V každým je kus dítěte a tímto filmem se dá lehce do dětských let vrátit.

Lásky čas

Lásky čas (2013)

Původně mě k tomuto dostalo pojetí cestování v čase, ale v průběhu filmu mi film krásně ukazoval, jak se snažit hledat štěstí v maličkostech. Nekonzistenci tohoto cestování v čase jsem ani nepostřehl a užíval si krásnou romantiku a chemii mezi hlavními představiteli. Milý film který dokáže povzbuit skoro v jakékoliv životní situaci. Doporučuji!