Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (104)

plakát

The F Word (2013) 

Nejslabší článek paradoxně Radcliff, nejlepší naopak asi Adam Driver. Zoe jako taková příjemná holčina a námět filmu jako takový milý až pravdivý, jen Daniel prostě nebyl v té roli moc přesvědčivý. Ale pár pěkných momentů tam bylo a na nedělní odpoledne ve dvou to je příjemná oddychovka.

plakát

Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006) 

Z celé plejády Rychle a Zběsile (nejnovější je 8-čka) jsem tenhle viděl poslední a ač chápu zdější hodnocení, vidět to takto pozdě mělo i své výhody. Pěkně to zapadlo do příběhu Sedmičky, a to jsem si při těch záběrech myslel, že je lacině použili a nechtěli to přetáčet. A ejhle :o) Ke Trojce, hlavní hrdina opravdu nic moc, ale jako průzkum do Tokyjského, přesněji japonského, prostředí to je výborná podívaná a člověk se i trochu více pobaví.

plakát

John Wick 2 (2017) 

Větší, akčnější a prohlubující příběh okolo celého společenství zabijáků. Ač se to může zprvu tvářit jako pokračování příběhu jedničky, není tomu tak a na scéně se objevuje jakýsi předmět jako další součást služeb hotelu Continental a celkově celého zabijáckého společenství. Jinak to je akce za akcí, Keenu bojuje co to dá a filmu se rozhodně nedá upřít vizuální stránka věci samotných bojů, ať už pár sekundová v temném osvětleném metru či závěrečná. A i na tu mnohými postavami neuvěřitelnou historku o jedné tužce a dvou mrtvolách dojde :-) Pokračování jak má být, ale jednička se svojí překvapivou akcí rozhodně zůstává lepší. No a třetí díl - jak jednička skončila s otevřeným koncem, kdy se poté mohlo stát cokoliv, dvojka končí jasnou zprávou - bude to masakr. (Viděno v Scotiabank Theatre, Edmonton, AB)

plakát

Rozpolcený (2016) 

James jednoznačně kraluje a konec u baru je jen třešničkou na pomyslném dortu.

plakát

Piled Higher and Deeper (2011) 

Komiksy super, ale tohle je dost vlzany odvar (jak uz tu padlo) seskladany z jednotlivych skecu do jednoho (ne)uceleneho celku. PhD jsem nebyl, ani nebudu, ale par kamaradu jich mam a trochu tam jdou poznat :o)

plakát

Inferno (2016) 

Ukazka vynikajici a z predeslych dvou filmu vysoce navnazujici. Pro dotvoreni atmosfery jsem si radeji prvne precetl knihu (coz jsem u predchozich neudelal) a dost jsem potom litoval. Cely zfilmovany pribeh je povrchni, bez znalosti knizky neco nejde pochopit (pokud uz se to tam rozhodli nejak vubec zakomponovat) a celkove to odsypa strasne rychle, aniz by se neco podstatneho delo. A to ze uplne vypustili konec, to teda... A ted nevim jestli si precist i prvni knizky, abych zjistil ze filmy jsou uplne o nicem jinem. Sakra...

plakát

Vánoční skřítek (2003) 

Bob! Zooey! KG!! Prijemna podivana pred Vanoci, u nas mame zazite Pelisky, v americe tohle. Je to dojemne, je to mile a clovek se u toho i zasmeje.

plakát

Pád Londýna (2016) 

A tak dobře ta ukázka vypadala... Začátek opravdu slušný rozjezd, který trošičku kazí vizuální efekty ne z roku 2016. Ale pak to je jednoduchá akce, kterou ke konci totálně pokazí americký patriotismus hadra. Na nedělní odpoledne super, kdy to celé zachraňuje Gerard Butler, ale jinak ten film vůbec nic nemá.

plakát

Deadpool (2016) 

Nářez. Neskutečný nářez akce a hlášek, které jsou asi dost politicky nekorektní a dost lidí bude proti, ale tenhle zvrácený smysl pro humor je v dnešní době evidentně žádaný. Teď Deadpool, zanedlouho Sebevražedná skvadra. Ale to nic nemění na tom že tento film je víc komedie než nějaký akční drama, některé vtípky byli i chytré a vetšina naštěstí nebylo trapných, což bohužel u dosti posledních filmů pozoruji. Tady to občas doprovází krapet větší než zdravé množství krve a jiných tělesných tekutin a hmot, ale stále je to dosti vtipný mix akce a hunoru. Se nedivím že to mělo prozatimní nejlepší víkendový start v kinech v rámci filmu s ratingem 17+. Nebere se to vážně :)

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Jediné co jsem o tom věděl, byl Christian Bale a že to je dobré. Ale že až tak dobré, to teda ne. Naprosto dechberoucí, hlavně příběh do pozadí ekonomické krize a herecké obsazení a výkony. Bohužel člověk tuší že takhle to ve skutečnosti funguje a lepší to nebude. Pracující lid to všechno odskáče a ti nahoře budou furt vysmátí a nedotknutelní.