Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (312)

plakát

Here Comes Honey Boo Boo (2012) (pořad) 

Tak takhle nějak to vypadá běžně ve státech....Kurevsky výstižné, buransky neodolatelné a jedno velké WTF! Here comes Honey Boo Boo.

plakát

Shock Waves (1977) 

Shock waves je solidní zombie-nazi horor, který rozhodně neurazí. Ano chybí tomu gore-efekty a tempo filmu je velice pomalé. Nicméně atmosféra vylidněného ostrova spolu s psychadelickou hudbou dělá divy a ten trashový feeling se fakt povedl...To, že za tímhle kouskem nestojí italská škola hororu, bylo pro mě velké překvapení.

plakát

Rohy (2013) 

Krásná pohádka zabalená do Ajova horrorově-romantického kabátku. Takhle nějak měla dopadnout The Twilight Saga.

plakát

Dan Oniroku nawagesho (1978) 

To co japonci dokáží podat jako umění, je neuvěřitelné... Jeden z mnoha zářezů do žánru "roman porno".

plakát

Libido (1965) 

Ernesto Gastaldi to byl ve světě giallo filmů pojem. Více než 10 filmů (včetně Torsa), ke kterým napsal scénáře, mluví za vše. Na pole gialla nevstoupil, ale jen jako scénárista nýbrž i jako režisér. Jen rok po fenomenálním Bavově Sei donne per l'assassino totiž natočil a napsal Libido. Libido rozhodně nejde, ale ve šlépějích výše zmiňovaného Bavova filmu, spíše jde o thriller Hitchcockova formátu, které velmi často na přelomu 60-tých a 70-tých let točil Umerto Lenzi. To, že se Gastaldi později výhradně věnoval psaním scénářům, je na tomto giallu velmi vidět. Scénář, totiž celý film doslova táhne a dokáže divákovi pořádně zamotat hlavu. Také audio-vizuální stránka, jenž k tomuto žánru neoddělitelně patří, je na svoji dobu na vysoké úrovni (zejména scény v zrcadlové ložnici jsou velmi zdařilé). Na 60. léta jde o opravdový, bohužel zapomenutý žlutý klenot...PS: Gastaldi navázal na Libido o dvě dekády později filmem Notturno con grida.

plakát

Le amanti del mostro (1974) 

V rámci filmové tvorby Sergia Garroneho je Le Amanti del mostro jedno z jeho lepších děl, s přihlédnutím na na jeho WIP pak rozhodně. Žánrově se jedná o gotický horor, tak jako např. La Mano che nutre la morte. Tento snímek zmiňuji záměrně, protože jeho režisérem je také Garrone a hlavní hvězdou opět Kinski. Paralel je v obou filmech víc než dost, dokonce jak zmiňuje už i Karlos stejných záběrů. Bohužel, oba filmy mají slabou audio-vizuální stránku a tam, kde La Mano che nutre la morte zachraňoval výborný příběh, zde příběh selhává....Zlatý Bava a Fulci! Za 2,5*.

plakát

İntikam Kadını (1979) odpad!

Původní ISOYG má kultovní auru špatného béčka a mnozí ten film uctívají jako svoji modlu. Já jsem byl po shlednutí trochu skeptičtější, ale v porovnání se zdejším İntikam Kadini je originál "geniální záležitost". Jak už napsal Karlos na 5* to rozhodně nebude.

plakát

Das Geheimnis der schwazen Koffer (1961) 

Německá produkce na to šla šikovně. Když už byly náměty na "wallacovky" do značné míry zpracované nebo zkoupené, tak dalším logickým krokem byly knihy syna E. Wallace. Úroveň o trochu nižší, ale co stejně nikdo nic nepozná...A taky, že ne...Je to asi tak stejně nudné jako jiné ostatní poprůměrná zpracování E. Wallace a E. Arent byl otravný jako vždy. Ahh, on tam vlastně nebyl...to byl jiný otravný herec. No každopádně raději doporučuji sáhnout např. po "giallo" zpracování Wallace než tohle....

plakát

Jméno (2012) 

Všichni mají své problémy...

plakát

Pečovatel (2014) 

Filmový zážitek.....Velmi intenzivní, depresivní místy až nahánějící husí kůži s noutnou dávkou napětí. To jsou hlavní devíza tohoto výborného thrilleru. Kvalita 8 MM jasně překonána, genialita Sedm dosažena....Nemám slov. Podobný film se natočí jednou za desetiletí.