Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (312)

plakát

La bestia uccide a sangue freddo (1971) 

Zklamání...To že režisér formátu Di Lea, jenž má vé své tvorbě to nejlepší a nejzásadnější z poliziotteschi žánru, kdysi začínal s takhle špatnými giallem, bych nikdy nevěřil. Mělo to být něco velkého s hodně erotiky, K. Kinskim v jedné z jeho kreací, tajuplným sídlem a šokující pointou. Místo toho je to jen utahané, nesmyslné a plné nelogičností....Vřele mohu doporučit jen fanouškům žánru a kompletistům.

plakát

The Nest (1988) 

Solidní béčko, které si na nic nehraje a hrdě se hlásí k R. Cormanovi. Nic víc nic míň. To sebou nese ale běžné neduhy těchto produkcí....Mizerné triky, na kterých je vidět omezený rozpočet a pohledem dnešního diváka si už na nich zub času urval velké sousto. To platí i pro celý film a o špatných hercích raději ani nemluvě. Škoda nulové atmosfy, která to mohla zachránit...Bohužel, slabší 2*.

plakát

Fuga dal Bronx (1983) 

Castellari se opět vrací na místo činu a znovu natáčí již druhou vlastní verzi kultovního béčka Útěku z New Yorku. Spolu s ním je tu opět i hlavní hrdina Trash a tentokrát je o všeho víc. Víc akce, víc výbuchů, vyšší body count a více trashe! Bohužel, zábavnost klesla na úkor všeho ostatního a po 85-té mrtvole se začne film točit v kruhu...Ještě že si tohle béčko na nic nehraje. S přihlednutím na to, že mám tento žánr rád, tak pro tentokrát Castellarimu trochu přilepším. Uvidíme, co přinesou Noví barbaři.

plakát

Zmrazení (1989) odpad!

Nezáživná sračka, co se snažila svézt na vlně zombie filmů 80. letech...Nesvezla. RIP Linda Blair.

plakát

Malabimba (1979) 

Krásný italský prvoplánový trash, nic víc nic míň. Pokud bude divák s tímto nadlehem k filmu přistupovat, může si ho užít....Jinak se ale při očekávání variace na Vymítače ďábla ošklivě spálí. A bude ho zatracovat jako většina zdejší uživatelů. Pro mě šlo o krásnou poklesou atmosferickou podívanou, kterou uměli natočit jen italové. Pro milovníky trashe doporučuji o dvě třídy lepší remake od Mario Bianchiho La Bimba di Satana. Za 3,5*. PS:Souhlasím s ostatními, že hadcore scény by zasloužily vynechat, zbytečně film rušily. PS2: Za zmínku stojí, že v originále i remaku si zahrála úlohu jeptišky krásná Mariangela Giordano.

plakát

Jeden proti celému impériu (1983) 

Tenhle film si prostě musíte zamilovat. Kde jinde totiž najdete dinosaury, hvězdné války, postapokalyptickou budoucnost, nový design rogala a jednoho vyfénovaného barbara? NIKDE! Ultimátní záležitost...

plakát

Letní tábor hrůzy (1983) 

Sleepaway Camp je standardní slasher, kterých se točily v 80. letech desítky (ba i stovky). Čím se však odlišuje od ostátních, tak je skvělým tahem na bránu v poslení čtvrtině. To finále s pervezní pointu prostě povyšuje jinak průměrný film o třídu výš! Bravo, velmi milé překvapení.

plakát

Les Possédées du diable (1974) odpad!

Pokud mám být objektivní, tak Lorna není rozhodně nejhorší Francův film. Nicméně ani přes tento fakt nemůžu jít s hodnocením víš. Jaké si soft porno, kterému vévodí strnulá Francova žena Lina Romay, je smícháno s něčím, co měl být asi původně horror...Nefunguje ani jedno a ani druhé. Pozitivní zprávou tak zůstává to, že je tento film i přesto o řády lepší než Sexo Cannibal.

plakát

Černé Vánoce (2006) 

Tenhle film má jeden vážný problém, a sice že jde o remake nedostižných Black Christmas z roku 1974. Pokud se divák znalý originálu od toho odprostí a nechá se bavit solidním slasher kousekem může to fungovat. Pokud ne nech si od mého hodnocení odečte 2*. Já jsem se bavil i přes velkých obdiv a úctu k originálu...

plakát

Assault (1971) 

Příjemný dobový thriller/krimi...V podstatě jde o takovou odpověď na italské giallo v podání anglické školy (tak jako později natočil Brian De Palma americký Dressed to Kill). Samozřejmě nelze říct, jestli to byla jen náhoda nebo to bylo cílené...Nicméně film rozhodně připomene "Nude Si Muore" nebo "What Have You Done to Solange?". A účast staré giallo harcovnice Suzy Kendall (The Bird with the Crystal Plumage, Torso, The Death Dealer) není také určitě náhodou. Solidní průměr i bez krve a grafického násilí...