Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Nejlepší film všech dob, u kterého i po několikátem shlédnutí nacházím stale nové věci. Takovou atmosféru, která na mě dýchla z filmu, nemá žádný jiný. PS: Nejoblíbenější scéna filmu je jasná a to Battyho proslov : I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time... like tears in rain... Time to die.

Tmavě červená

Tmavě červená (1975)

V roce 1970 Argento nakopnul žánr gialla nevýdaným způsobem. Byla z toho obrovská komerční bomba, kterou okopírovalo mnoho jiných režisérů. Jenže Argento nevytasil ještě všechny trumfy. S tím největším přišel až o 5 let později v podobě Deep Red. Pro mě je to bez diskuzí nejlepší giallo film, který kdy v plodné Itálii vznikl.Argento neskutečně válí ve všech složkách filmu od perfektní hudby (Goblini), přes skvělou kameru, výbornou hutnou atmosféru, až po napínavé finále. A ikdyž v současné době po režijní stránce Argento tápe, tak mu tento unikátní klenot už nikdo nikdy nemůže odpárat a já ho za něj budu navždy obdivovat. Viva giallo!

Záhada Blair Witch

Záhada Blair Witch (1999)

Čistá esence horroru a hrůzy! Minimalisticky podané, průlomové a neskutečně intenzivní. Žádný jiný film nedokáže i po několikátem shlédnutí způsobit husí kůži jako právě Blair Witch. Pominu-li pro mě moji srdeční záležitost v podobě giallo horrorů, tak se nebojím označit právě tento film jako jasně nejlepší horror, který byl kdy natočen. A čert vem, že jde o prachsprostou vykrádačku Cannibal Holocaust!

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Eastwoodův majstrštyk a zároveň nejlepší film roku 2008. Clint si vzal pro tenhle film to nejlepší z Drsného Harryho a ze všech těch tvrdáků, které kdy hrál a udělal za nimi tlustou čáru. Co k tomu tomu dodat, snad jen že Clint se nevezme příliš vážně a tohle není jeho poslední role. Tohle je přesně ten typ filmu na který se vyplatí jít do kina. Díky za to Clinte.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Nejlepší film roku, nejlepší film s batmanem, nejlepší film Christophera Nolana, nejlepší výkon Heath Ledgera. Kdybych mohl dát ještě vyšší hodnocení, dám. PS: Po shlednutí Gran Torina, nemůžu jinak než pasovat Temného rytíře až jako druhý nejlepší film za rok 2008.

Cani arrabbiati

Cani arrabbiati (1974)

Nedoceněný žánrový klenot Maria Bavy. 96 minut brutální adrenalinové jízdy, u které s každou vteřinou stoupá napětí a houstne atmosféra. A George Eastman je pro mě dokonalou třešničkou na tomhle delikátním dortu. Chrochty chrocht.