Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (460)

plakát

Holmes a Watson (2018) 

Jako jo no, bylo to OK. Ale podruhe se na to divat nebudu.

plakát

Bajkeři (2017) 

Nehledejte v tomhle snímku žádnou hlubokou komedií. jedná se o letní oddechovku, která má zabavit. Ale co od ní můžete čekat je české pojetí komedie, takže se připravte na české stereotypy postav, mírnou dávku naturismu a tak dále. Mě to pobavilo, a dal bych tomu 3.5*, ale vzhledem k místním elitisticikym hodnocením, zaokrouhlím nahoru. PS: Pokud čekáte americkou komedii, rovnou tenhle film přeskočte, protože to nebude pro vás.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Tenhle díl má hodně ALE. On to není špatný film, má cca dobrou atmosféru, dobrou hudbu, efekty, herecké výkony... ALE film je vlastně moc krátký i přes více jak 2 hodiny, takže dokoukání musíte přemýšlet nad příběhem a tam to je, najednou uvidíte ty mezery v příběhu, ty nesrovnalosti s minulými díly, používání síly že Yoda, Anakin i Luke by zírali co s tím jde dělat. Tak se na to podíváte znova, a všimnete si té "lesbické scény", která naprosto bije do očí že někdo si chtěl odškrtnout "LGBT" a zároveň jim tam nedat žádný prostor, pak se vžijete do role stratéga a uvědomíte si tu zhovadilost temné strany, a nebudete chápat jak mohli prohrát (kromě toho že muselo vyhrát dobro)... a najednou se vám propadne film z 4.5 hvězdiček na takové 2.75....

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Komediální hororový seriál, který navazuje na Béčkový horor. Nevím jak vy, ale já se těším pokaždé na nové díly/sezóny.

plakát

Temná věž (2017) 

Bylo to OK, aby to bylo ale dobré, tak bych tam potřeboval více akce (podle mě gunsliderovská tématika byla zbytečně nevyužitá) a příběh by potřeboval trošku více vyprávění a objasnění vizuálního (jak probíhala obrana věže? Co jsou ty příšery za hranicí? Co motivuje toho kouzelníka k jeho akcím? Co je ta divná krysí rasa?)...

plakát

Poslední lovec čarodějnic (2015) 

Není to tak hrozné jak tu někteří popisují. Ano, není to tak super jako sága Pán Prstenu, nebo propracované jako Harry Potter, ale rozhodně je to průměrný film, jen zasazený do Fantasy prostředí. Vizuálně je to hezky zpracované, příběh sice není nejoriginálnější, ale není "stupidní" aby to bylo rušivé. Celkově vztato je film na který se kouknete a asi na něj časem zapomenete. Je to asi tak na úrovni Underworld.

plakát

Anihilace (2018) 

Je to sci-fi. Opravdu to pracuje s tajemství, neznalostí, pomocí hudby a vizuálu to vytváří skvělou atmosféru. Vzhledem k tomu, že se jedná o sci-fi kde se nejedná o střílení z blásteru, nebo o hordy mimozemšťanů, je asi jasné, že u tohohle filmu se bude muset aspoň trochu přemýšlet, jinak budete z příběhu zmatený a nic moc si neodnesete.

plakát

Temné síly (2018) 

Nebylo to super, nebylo to hrozné, trošku něco jako když si ulítne X-MEN s Hungergames :D

plakát

Aquaman (2018) 

Upozornění, je to akčně dobroduržně zpracování komiksu od DC. Nehledejte v tom komedii jako jsou u Marvelu (ale pár okamžiků, kdy se vám zvednout koutky jsou obsaženy), nehledejte v tom fylozofickou hloubku kultovních filmů s 10ti oskary. Prostě pokud si nastavíte očekávání na to, co ten film je, nebudete zklamáni a užijete si ho díky dobře zpracované hudbě, hezkému grafickému zpracování. Tak asi tak, podle mě na 5 hvězd to nemá, ale 4 má díky zpracování zasloužené.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

S SW The Last Jedi mám zajímavý problém, snižuju mu postupně hvězdičky. Když jsem byl v kině, hodně věcí se mi líbilo, rozhodně super hudba, atmosféra a efekty... je toho opravdu hodně a nemáte čas moc přemýšlet nad tím co se děje. Pak ale začnete přemýšlet a zjistíte že nevíte proč tam ubec musela být ta dějová linka s casínem, ale budiž, pak začnete přemýšlet co se vlastne stalo s Republikou od VI dílu, jak se mohla dostat do tohohle stádia? A co postavy? Proč některé tak rychle skončili, proč z drsoňů jsou měkoni, proč se Luke nechová jako Luke? A postupně nálada padá a chuť vidět další SW se snižuje, zvláště pokud to bude točit zase Rian Johnson, který tomuhle přepsal i scénář.