Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Recenze (387)

plakát

Vážený občan (2016) 

Zajímavý námět obsahující hodně scén na zamyšlení ale také mnoho vtipných nebo absurdních pasáží. Bohužel ale také film nabízí spoustu klišé a ani řemeslně to není nijak úchvatné. Čistý průměr.

plakát

Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) 

Nečekal jsem, že budu tolik nadšený ale musím po dlouhé době udělit plný počet. Nevím co bych pochválil dříve. Scénu na schodech tu chválí kde kdo a ano je opravdu neskutečná ale i další scény jsou do detailu výborně provedené (za mě pasáž promítání Tarkovského Stalkera), kostými Charlize bravurní, geniální retro soundtrack a atmosféra neonového osmdesátkového Berlína pohlcující. Wick to byla jen čirá akce tohle má mnohem více filmovosti a určitě film stojí za to vidět.

plakát

Dvojitý milenec (2017) 

První polovina filmu je vizuálně oku lahodící a hlavně slibovala opravdu zajímavý a tajuplný příběh. Druhá půlka filmu rapidně ztrácí tempo a jediné co jsem si z ní odnesl byly dva znepokojivé záběry ze kterých mi naskočila husí kůže.

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

Obdivuji Bessona, že se do toho projektu vůbec pustil ale po skvělém začátku přichází hned několik chyb. Například absence nějakého pořádného záporáka, Cliwe Owen absolutně se nehodící do své role a také délka vzhledem k né takové atraktivitě příběhu. Naopak ústřední dvojice sympatická a celkově mdlý příběh často naruší nějaká zábavná nebo oživovací pasáž (Rihanna) tudíž film ve výsledku neurazí.

plakát

Abattoir (2016) 

Tak tady se mi Bousman parádně trefil do vkusu. Příběh o jednom tajemném městě s dá se říct fantasy zápletkou a sympatickou hlavní hrdinkou a hlavně skvěle podivně zahraným záporákem já můžu. Ostřejší začátek sice docela zmate ale celkově to prostě funguje skvěle. Škoda jen, že prostřední pasáž malinko pokulhává.

plakát

Lost River (2014) 

Hrozná škoda. Gosling se obklopil skvělým týmem (Gasparův dvorní kameraman) měl ohromně zajímavý námět, sehnal příjemné herce ale ve výsledku to za moc nestojí. Aspoň za tu řemeslnost a skvělý vizuál ty 3* dám.

plakát

Něvesta (2017) 

Nečekal jsem toho moc ale první půlka slušně navnadí a má i celkem zajímavou atmosféru. Oproti Pikové Dámě určitě posun o velký krok výše co se týče atmosféry a hlavně příběhu. Silnější 3*.

plakát

Listopad (2017) 

Také bych chtěl svého Kratta ale duší bych se za něho neupsal. Jednoduchý a magický příběh z estonského venkova u kterého jsem byl po celou dobu snímku okouzlen. Nevím jestli něco podobného ještě někdy uvidím. Už jen za nádherný vizuál a skvělou kameru si to zaslouží hodnotit pozitivně. Pro mě asi nejlepší osobní zážitek z Varů doplněn projekcí v nádherném městském divadle a za účasti obou hlavních představitelů. Nadruhou stranu rozporuplné reakce chápu.

plakát

Odnikud (2017) 

Zatím nejdelší potlesk ve Varech a nikdo ze sálu neodešel dříve než byly titulky u konce, všichni byli jako opaření. Diane Kruger přináší opravdu strhující výkon s neskutečnou emocionální hloubkou. Pasáž u soudu je vrcholem filmu. Bohužel mi plný počet nedovolí dát určité ohrané stereotypy a technické detaily, které se ve filmu objevují ale nechci je prozrazovat. Hodně silné 4*.

plakát

Paula (2017) 

Začátek filmu sice navnadil ale postupně velmi rychle přestává být zajímavý. Navíc je plný nesympatických herců a nudných dialogů. Za začátek a Habaneru ve sprše silnější 2* jinak je to podprůměrné drama.