Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (60)

plakát

Až na Severní pól (2015) 

Wow! Krásný příběh plný zvratů, kdy jsem trnul, aby vše dobře dopadlo. Úplně mě vtáhl a já to žil s postavami. A k tomu krásná poetická animace. Tohle byl zážitek!

plakát

Bang, bang, seš mrtvej! (2002) (TV film) 

Co všechno člověk může udělat, když je zoufalý a na úplném dně? Ferland nabízí jednu z možných odpovědí a musím říct, že je to velmi zdařilý pokus. Strhující, hluboká a drsná sonda do nitra člověka, který udělal krok vedle a musí pykat, zároveň společnosti nastavuje kritické zrcadlo. Plný počet!

plakát

Banksy: Exit Through the Gift Shop (2010) 

Začátek je celkem svižnou vstupenkou do světa street artu, ale podle mého filmu uškodila, zejména v druhé polovině, snaha vybočit za hranice dokumentu, byť se jedná o mystifikaci. Následkem toho film, podle mého, ztratil na pružnosti. Ale i tak mne film nejen bavil, ale přinutil mne přemýšlet nad tím, jak velká musí být touha vyjádřit se, když je kvůli tomu člověk ochoten vyšplhat sebevýš? A pokud jde o streetart: nezáleží na tom, jestli to vnímáte jako vandalismus, nebo jako umění, ale tenhle počit nás donutí se při procházce městem dívat kolem sebe.

plakát

Bez jištění na El Capitan (2018) 

Nervydrásající. Úplně jsem cítíl žulu zařezávat se mi do bříšek prstů! Bravurně obrazově zvládnuté a hluboce emotivní. Otázku: "Proč by to kdo dělal?" dokument, tedy vlastně sám Alex, zodpověděl velmi opravdově. Sekvence z jeho rodinného života patří pro mne k těm snad vůbec nejsilnějším.

plakát

Bitva o Černobyl (2006) 

Celkem poutavý dokument s autentickými záběry, rozhovory s přeživšími a dobovými fotografiemi. I přes tohle všechno však nechápu tak vysoké hodnocení.

plakát

Bitva o Hill 60 (2010) 

Sympatický a skromný snímek, který nepotřebuje megalomanské efekty, ale vystačí si sám s umně ztvárněnou psychologií postav a děje všeobecně. Ten ubíhá v plynulém tempu, které si udrží dívákův zájem. Příjemná podívaná. 70%

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

Miyazaki do každého ze svých filmů vkládá duši. A sledovat ji, to je úžasný zážitek...

plakát

Černobílý svět (2011) 

Od filmu jsem očekával hodně, protože knihu považuji za skvělou. A nezklamal. Netrpí neduhem mnohých jiných adaptací tj. nechybí v něm z předlohy nic podstatného, ani není vycpán zbytečnostmi. Režie je citlivá, postavy mají charisma a navíc jsem rád, že je tu konečně film, který má co říct.