Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (60)

plakát

Bez jištění na El Capitan (2018) 

Nervydrásající. Úplně jsem cítíl žulu zařezávat se mi do bříšek prstů! Bravurně obrazově zvládnuté a hluboce emotivní. Otázku: "Proč by to kdo dělal?" dokument, tedy vlastně sám Alex, zodpověděl velmi opravdově. Sekvence z jeho rodinného života patří pro mne k těm snad vůbec nejsilnějším.

plakát

Kundun (1997) 

Snový Martin Scorsese a epický Philip Glass. Nemohl jsem než vzpomenout si na obrazové kroniky jako Baraka a Koyaanisquatsi. Čekal jsem ve filmu nějakou hrubou akci, zejména ve chvíli, kdy děj dospěl k přepadení Tibetu, ale jak si to probírám v hlavě, vlastně o to nešlo. Tenhle film je o ideji nenásilli, o tom, že pravda nepotřebuje přesvědčovat, o tom, že spravedlnost jednoho dne dojde naplnění, o tom, že největší bolest působí nevědomost. Poslední půlhodina mě hluboce zasáhla.

plakát

Příběh o princezně Kaguje (2013) 

Zbožňuju tu kresbu! Tu poetiku, ten klid, který z toho všeho čiší, a přesto příběh upoutá, ale konec mě teda nas.al.

plakát

Wind River (2017) 

"Nezbylo tady nic než sníh a ticho." A právě tiché scény jsou na filmu asi to nejsilnější. Ať už to je projevená síla herců v takových chvílích, kdy jedním dlouhým pohledem sobě tváří v tvář si sdělí víc, než by dokázaly dvě strany textu, anebo chvíle napětí, které znamenitě gradují díky hudbě. V tomhle mi to připomnělo spolupráci Nolana se Zimmerem, ti jsou v práci s napětím scény pověstnými mistry. Díky za tehnle film!

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Ale jo, příjemná podívaná. Pohádka ztvárněná v klasickém stylu starých Disneyovek a já jsem po jejím shlédnutí příjemně naladěn :) Zvíře umí být i zvýře, ale víc než co jiného je to sympaťák, který už se poučil z chyb minulosti. A Emma Watson je krásná Bella, byla radost se na ni dívat. Takže jo, nelituju času :)

plakát

Skyfall (2012) 

Cením si toho nádechu osudovosti, lavírování nad propastí a soumraku celého projektu 00. Agent 007 je donucen podrobit svou identitu a své místo na světě důkladné introspekci, bojovat se svou zosobněnou temnou stránkou a dokázat, že tehle svět JE pro starý.

plakát

Až na Severní pól (2015) 

Wow! Krásný příběh plný zvratů, kdy jsem trnul, aby vše dobře dopadlo. Úplně mě vtáhl a já to žil s postavami. A k tomu krásná poetická animace. Tohle byl zážitek!