Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (928)

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Wow! Hudba, Benicio, akční scény jak z PS4ky a naprosto dokonalá první půlhodinka. Až jsem litoval, že se děj musí někam posouvat. Nejtemnější film od 7even, až tak dobré to je!

plakát

Rande na dvě noci (2014) 

Teenage komedie, která se zvrhne v konverzačku, která se zvrhne v romantiku. Funguje však bohužel jen ta konverzační část.

plakát

Selma (2014) 

Pro mě obrovské překvapení. Vzhledem k tématu se mi do toho moc nechtělo, navíc na ČSFD špatné hodnocení... o to příjemnější dvě hodiny mě čekaly. Selma je v podstatě kvazidokument, který ani chvilku nenudí. Chytře se zaměřuje na relativně krátký úsek Kingova života, takže netrpí ani zkratkovistí, ani povrchností. Naopak zachycuje vše podstatné na všech dějových frontách a nenásilně předává historické vyznění bez patosu.

plakát

Černé moře (2014) 

Rutinní žánrovka, která neurazí ani po technické, ani po příběhové stránce. Epizodní postavy fungují, klaustrofobie je cítit z každého zǎběru a děj se posouvá dostatečně rychle na to, abyste neměli čas přemýšlet nad tím, jestli dává smysl.

plakát

Ďábelská svůdkyně (1994) 

Výborný thriller, kterému hodně ukradl čas. Sexuální provokace, role uhrančivé femme fatale i dějové twisty jsou v dnešní době mnohem dále. Nicméně dějová kostra filmu je funkční, stejně jako styl vyprávění, takže i s odstupem času film funguje jako výborná sobotní oddychovka.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Herecký ansámbl neuvěřitelný, osobitý Andersonův vyprávěcí styl i halda nečekaných fórů vytahují průměrný scénář nad hladinu průměrnosti. V rámci celodiváckého nadšení je však budapešťský hotel drobným nevýznamným zklamáním.

plakát

Interview (2014) 

Haldy ujetého humoru a haldy ujetého humuru říznuté haldami ujetého humoru. A sexy Lizzy Caplan. Takže vlastně pecka!

plakát

Po zániku Země (2013) 

Rutinní blockbuster, který se tak snaží jako blockbuster nevypadat, až Will Smith herecky začíná být stejně prkenný jako jeho syn Jaden. Ale dá se to už přežít bez drog a alkoholu, takže je Shyamalan na dobré cestě zvetit se.

plakát

Predestination (2014) 

Brutálně zajímavý námět, který svou zahleděností do své geniality zabil druhou polovinu filmu. Pořád je to ale sci-fi jako řemen!