Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (189)

plakát

Acid House (1998) 

Toto je ovšem zajímavé..

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Vynikající film podle originálního scénáře. Po všech stránkách jeden z nejlepších filmů Jana Svěráka.

plakát

Amarcord (1973) 

Své doby významný film, dnešnímu divákovi však už nestačí.

plakát

Avatar (2009) 

Velká vykrádačka klasickejch americkejch námětů a Tance s vlky. (South Park-Dance with smurffs). Efekty, animace, zvuk, kamera výborný ,scénář, režie špatný..byly momenty, že sem nechápal, jak tohle může někdo brát vážně... "a je z něho avatar!" hahaha 100% efekty- 50% za úděsnej příběh+režie

plakát

Až po vás (2003) 

Tahle francouzská komedie mě příjemně překvapila. Parádně vystavěné situace, jednoduše ale rafinovaně zapletený příběh s množstvím něžně komických scének. Někde jsem se smál nahlas a romantická linie mě potěšila svou přirozeností a originalitou. Formální stránka v pořádku, neruší ani se nesnaží o větší invenci cestou zlatého středu. 88%

plakát

Babel (2006) 

Pro mě nejlepší film od A.G. Iňarritu. Skvělá režie, výborný scénář, zpracování..Tři zdánlivě nesouvisející dějové linie, které se prolínají skrze rekvizitu, či epizodní postavy, jsou daleko propletenější a hlubší, než se zdá. Inarritu pracuje se symboly a s pojmy jako láska, přátelství, samota a především xenofobie. Babel= Babylon-zmatení jazyků-celý svět je kulatý, všechny problémy jsou stejné, ať už v Tokyu, Maroku nebo Mexiku. Všechny prvky/předměty,prostředí, podobnosti ve filmu mají svůj opodstatněný význam, nic není ponecháno náhodě.

plakát

Bathory (2008) 

Neurazí ani nepotěší. Celková stopáž je skoro neúnosná.

plakát

Batman začíná (2005) 

Velké zklamání! Čekal jsem mnohem, mnohem víc. Ve srovnání se "starým" Batmanem je Batman Begins slabým odvarem. Chybí tajemná atmosféra, která je pro Batmana tak typická, chybí nápady. Scénář je vysloveně suchý. Jedná se pouze o sled dobrých či horších efektů a povrchních akcí, samozřejmě nechybí americká akční klasika bez známky větší originality: honičky s policií, americká zásahovka Swat, spousta "chytrých" řečí apod. 140 minut celkově pomalého vyprávěcího tempa je vcelku neúnosné a hlavně nesourodé co se týče scénosledu. Na střihače asi nevyzbyly peníze. Výsledek podle toho vypadá..velké investice, malá tvůrčí invence.

plakát

Bestiář (2007) 

Autorka nezapře inspiraci Románem pro ženy, bohužel se ani moc nepokouší společné prvky zamaskovat. Když už se pouští do pobodných podobenství, musí nutně čekat srovnávání a každý si jistě jednoduše řekne, že "Román" byl prostě lepší. Scénář je průměrný, avšak nevýrazná až amatérská režie tohle dílko zabíjí. Výběr hlavní představitelky je omyl, anebo si herečka se svojí rolí neví rady díky špatné režii. Jak už někdo zmínil, dialogy jsou místy neskutečné a úděsné . Oproti tomu kamera v Bestiáři je fajn, stejně tak některé herecké výkony trošičku zvedají celkovou úroveň z mizérie na slabší průměr.