Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (44)

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

V podstatě daleko lepší sequel k Avengers než Avengers 2. Bratři Russoové odvedli kvalitní práci, nicméně film působí dojmem, že studio dodalo jasné pokyny k tomu, kdo/kdy se má v ději objevit a jak to má zhruba dopadnout. Toto poměrně kazí případnou scénaristickou manévrovatelnost a všeobecně zážitek z filmu, kdy má děj tendenci být předvídatelný. Komerce a velký počet filmů v daném univerzu zároveň svazuje ruce, poněvadž tvůrci nemohou vyloženě zabít žádnou z postav, protože by tímto krokem postava ztratila na tržní hodnotě a zároveň by se vyloučila z potencionálních rolí v univerzu. Už od začátku jasná absence smrti ovlivňuje diváka. Nicméně ze strany režie kvalitně odvedená práce, Black Panther potěšil.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Správně bych měl dát tak čtyři hvězdičky, nicméně kvůli negativním reakcí dávám plnou palbu. Jako fanda komiksů jsem si to naprosto užil, [spoiler] Snyder úžasně mixuje Návrat temného rytíře s Death of the Superman s navíc jemnou příchutí Injustice [/spoiler]. Cestou z kina jsem přemítal nad tím, jak to musela být složitá podívaná pro ty, co ani jeden z uvedených komiksů nečetli nebo neviděli. Navíc asi většina očekávala pohádku ve stylu Marveláckého cinematic universe. Pro fanoušky DC naprosto úžasná záležitost, ostatní fanouškové komiksů si film určitě taky užijí. Ostatní si rádi diletantsky kopnou. Afleck každopádně jednička co se týče podání Bruce Waynea a Batmana, nemůžu se dočkat sólovky.

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) 

Atmosféra Horror Cinema na Brutal Assault = 5*

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Když člověk překousne poněkud nepovedený pilot, tak je to i celkem příjemná podívaná. Je však poněkud usměvavé, že Whedon používá pořád dokolečka tu stejnou chemii mezi propagonisty - tím mám na mysli například jednotlivé vztahy mezi postavami (ať už jsou například platonické). Právě samotný vývoj a budování postav (včetně jejich historie a osobního příběhu) je až moc podobný Firefly. A moment... oni taky mají svůj vlastní koráb? Show má velký potenciál, ale ve druhé sérii se budou muset dotáhnout maličkosti jako řádný support ze strany S.H.I.E.L.D.u - to vskutku pošlou hrstku statečných bez řádného backupu či strategické podpory? Je jasné, že tak tomuhle je u každého seriálu, ale i tak je například Jack Bauer daleko efektivnější, než tahle sebranka uhlazených agentů.

plakát

Fantastická čtyřka: Silver Surfer (2007) 

Všechno opět špatně. Kéž by tentokrát vynechali postavu McMahona, který od příchodu na scénu svoji televizní vyzáží trochu ničí už tak hodně kulhající scénář, který by dokázalo předpovědět i malé dítě.

plakát

Fantastická čtyřka (2005) 

Zrod superhrdiny (nemluvě hned o čtyřce) je vždy těžké nafilmovat - vyvážit tedy film vzhledem od počátku k akci samotné, zároveň uchovat pozornost diváka a neunudit během tohoto přechodu. I přes sympatické postavy (Chiklis teda válí) má film jeden velký problém - nic se neděje, žádná pořádná ukázka superhrdinství či schopností až na Human torche. A hlavní padouch? Založit to na citově zhrzeném upadajícím boháči? To fakt ne. Celý film působí tak trochu jako polotovar či výrobek, který nebyl dostatečně otestován a následně způsobuje zákazníkům průjmy.

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

Žjóva...taková typická propaganda Ameriky, kterou bych možná označil jako "poctivou popcornovou prácičku". Všechny mechanismy fungují - skvělý záporák, dále hlavní hrdina, kterému prostě nelze nefandit, a Morgan Freeman. Všechno to i přes plno cheesy momentů do sebe zapadá a hlavně - neskutečně baví.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Ano, ano, ano! Po dlouhé době mě Snyderův film opravdu potěšil. I přes nějaké ty pochybné momenty rozjíždí epický příběh, který graduje doslova v popcornovém stylu. Potěšilo mě hlavně řešení minulosti pomocí flashbacků - tady Snyder neztrácí zbytečně čas vykládáním příběhu (u původu hrdiny se kolikrát opravdu zbytečně ztrácí čas) a jenom to využívá k navození takové "Nolanovské" atmosféry a udržení tempa. Cavill pasuje jak prdel na hrnec, Van Alden se do toho opřel a to ani nemluvím o duu otců, které bylo zvoleno naprosto bezchybně. Zpracování Jor-Ela a hlavně scény na Kryptonu - to bylo lahůdka.A i přes několik "cheesy" momenty a hrst pochybností je toto nejpovedenější Supák od osmdesátých let. Snyderovi díky "epičnosti" fanoušci mezery odpustí, ale právě toto se mu může stát osudným, protože pokud nezvládne pokračování, tak mu nepomůžou ani očividně dobře placené přesčasy pro trikaře. A ani Hans.

plakát

Ray Donovan (2013) (seriál) 

Liev Schreiber ve své potenciální životní roli. Zatím se to všechno rozjíždí skvěle, v pilotu zatím nastíněny jednotlivé postavy a Rayova práce - takový Jimmie z Pulp Fiction s vlastním seriálem. Nejkritičtější budou pro seriál postavy, jejich postupné budování a vykládání příběhu. V pilotu se to zatím daří, ale právě toto může zároveň potopit celý seriál. Zatím 4,5*