Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (4 767)

plakát

Fentasy (2024) 

Co jsi říkala? Cože? Mluv pořádně! (Tenhle film je upřímně řečeno na stažení z distribuce a přepracování zvukové stopy, protože za tohle vybírat peníze v roce 2024 je docela drzost.) Vtipné, že se to stane zrovna u filmu, který svůj příběh vypráví výhradně voiceoverem, takže když neidentifikujete, co jim padá z pusy, koukáte se prostě na nicneříkající obrázky.

plakát

Manželé Stodolovi (2023) 

Moje hypotéza je, že režisér a scenárista Manželů Stodolových dostal tvrdé kopačky a rozhodl se uměleckou formou vysvětlit své ex, že za všechno může ona. Až absurdní jednostrannost toho filmu a modelace campové evil queen Dany hraničí se směšností. Jsem dost v šoku z toho, jak pozitivně je ten film přijímaný mezi některými kolegy, naprosto mě to nenapadlo po novinářské projekci. Je fajn, že se podaří udržet atmosféru filmu na konzistentní rovině, ale celkově mi to přijde povrchní, jednorázové a hlavně teda fakt neuvěřitelně zaujaté směrem k vykreslení Dany jako absolutního a nemotivovaného zla. Kéž by to film uměl aspoň prodat. 50 %

plakát

Sucho (2024) 

Sucho je Modelář téhle sezóny. Film jako od mimozemšťana, který se pokouší pochopit lidstvo. Ale vlastně to respektuju. Má to v sobě zranitelnost a upřímnost. Snahu člověka pochopit věci, kterým nerozumí. Některé se týkají lidské smrtelnosti, některé společenské odpovědnosti a některé toho, kam postavit kameru, aby to dávalo smysl. Nejhorší druh filmu je ten kompetentně bezpečný. A tuhle nekompetentní nebezpečnost je třeba cenit. Sucho je typ filmu, nad kterým sedíte dvě hodiny v hospodě a propadáte se králičí norou ve snaze pochopit, co se Slámovi honilo hlavou.

plakát

The Traitors (2023) (pořad) 

Absolutní špička současné soutěžní reality TV, byť je to spíš pro zkušenější diváky, kteří znají jak jednotlivé soutěžící, tak i subkultury pořadů, odkud přichází. První řada jela tak silně na svůj silný koncept, že nevadilo ani několik přešlapů - ty soutěžící, kteří nebyli z jiných show, byli celkem zbyteční a soutěže jsou v podstatě bez důsledků, ale přesto to díky silnému konfliktu a skvělým hlavním postavám došlo až k nesmírně uspokojivému finále (nejsem žádný velký fanoušek Cirie, ale tenhle narativ byl v 20 years in making). Druhá řada pak řeší většinu neduhů. Jo a Alan Cumming by měl ode dneška moderovat naprosto všechny pořady. Jeho inteligentně campová performance je k nezaplacení.

plakát

Kdo přežije - Série 45 (2023) (série) 

Každá sezóna potřebuje svého Jakea. Když přemýšlím, proč mě tahle série bavila o tolik víc než dvě předchozí (které jsem poprvé po 20 letech ani nedokoukal), tak je to právě postava tohohle nešťastného smolaře.

plakát

Maestro (2023) 

Strnulá křeč. Maškarní plná nepřesvědčivých prostetik, falešných přízvuků a neorganické imitace klasického Hollywoodu. Exhibice člověka, který chce zoufale uznání a respekt, ale není maestro a podle tohohle filmu si ani neumí doopravdy představit, jaké to je jím být. Tedy nad rámec dalšího příběhu o ztrápeném géniovi, jehož morální transgrese je třeba tolerovat, protože to v jádru nemyslí špatně a je zmítán svými múzami.

plakát

Lady Ballers (2023) odpad!

Fun fact: Ben Shapiro chtěl na tohle téma natočit dokument, ale když se štábem zjistili, že ten fenomén prostě neexistuje a není co dokumentovat, natočili na to téma fikční komedii, v níž si vymysleli svět, kde to pravda je (a to si nevymýšlím, vygooglete si to). Což vám o téhle partě nácků a jejich vtahu k faktům, realitě a propagandě ledasco řekne.

plakát

Wonka (2023) 

Nevěřil jsem tomu, nebudu lhát. Wonka s jeho temnou stránkou mi nepřišel jako dobrá látka pro Kinga. Ale pletl jsem se velmi. I když nové melodie nejsou tak pamětihodné a potěšily by mě propracovanější choreografie tanečních scén, pořád to je... prostě pure imagination.

plakát

Hra na oliheň: Výzva (2023) (pořad) 

Vynikající reality show, která dokázala z neférovosti udělat přednost. Výtky, které zaznívají, jsou upřímně řečeno výtky vůči reality TV jako konceptu a nedává moc velký smysl vyčleňovat tenhle pořad, který má funkční emoce, odsýpá a s námětem dělá maximum. V mnoha ohledech je to upřímnější produkt než seriál, neschovává se to za žádný háv umění - je to prostě vzrušující campová zábava, jak se v žánru sluší a patří. Epizoda 2 Is Cinema. Jestli bude druhá půlka stejně dobrá jako první, půjdu s hodnocením na plný počet. (A je.)

plakát

Napoleon (2023) 

Působí to jako clipshow desetidílné minisérie. Je hezké, že chce Scott dekonstruovat Napoleona, dělá to ale naprosto neorganicky. Nosným by měl být vztah s Josefínou, který je ale naprosto nerozvinutý a její postava šíleně degradovanná na smutné koukání. A je mi jedno, jestli to nějak ožije v režisérském sestřihu - Scott touhle svojí neschopností uvést film v kinech leda škodí kinematografii. Není to vyloženě katastrofální, ale rozhodně zbytné. Válečné scény nesahají těm Bondarčukovým po kotníky, ale to by mi tolik nevadilo, kdyby ten film našel "něco".