Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (4 767)

plakát

Sh_t Happens (2019) 

Tahle zvířecí animace pro dospělé je kvůli BoJackovi všude, už to není moc zajímavé. Přesto se mi to z větší části zamlouvalo, však proč by ne - i ta animace sama byla docela hezká.

plakát

Schovka (2019) (studentský film) 

U animáku je nejlepší, když je vtahující, když pohltí do svého světa a když končí, opouští člověk něco, co jakoby intimně znal nad rámec toho, co bylo jen ukázáno. Schovce se tuhle iluzi rozhodně daří vyvolat.

plakát

Pouštět draka (2019) (studentský film) 

Na rozdíl od Dcery, která je pro dospělé, je tohle film primárně pro děti, takže banalita symboliky a přímočarost nejsou vůbec na škodu (a nejsou nějak urážlivé, to zas ne). Zpracování je chytlavé a nápadité, ale přitom zcela čitelné a pochopitelné. Ideální showreel animátorského talentu - doufám, že dá Smetanovi někdo pořádnou zakázku.

plakát

Hlavička (2019) (studentský film) 

Přišlo mi to jako uvězněné někde v 60. letech, aniž by si to o sobě tu uvězněnost uvědomovalo. Jako nějaký klon Švankmajera. Nejde říct, že by to bylo nějak nesledovatelné, jen to působí hodně okoukaně.

plakát

Tichý chod (2019) (studentský film) 

K dokonalosti tomu chybí údernější střih, nebo spíš efektnější práce s prázdnotou některých scén. Ale i tak to je zábavné a hodně povedené.

plakát

The Shinkansen (2019) (studentský film) 

Kameru tohohle filmu rozhodně nikdo nemůže obvinit z toho, že by nedělala věci! Ruku bych za to na špalek nedal, přece jenom by bylo víc fajn všechny ty věci smysluplně zaměstnat. Ale koukalo se na to pěkně.

plakát

Sen (2019) (studentský film) 

U těhle atmosférických anekdot je důležité, aby do nich byl člověk chycený. A já nebyl. Bylo to zase takové to "Na co se to snaží být reklama?", což se u pětiminutového cvičení může stát. A tady bych si to nekoupil.

plakát

Rekonstrukce Nastasiji Filippovny (2019) (studentský film) 

Protože ruský realizmus mám dost rád, tenhle film je jako dělaný pro mě. Člověk si to pak automaticky užije už proto, že když je dnešní popkultura založená na znalosti komiksů a americké tvorby, je zábavné vidět něco, co podobným způsobem pracuje s literárním kánonem. Možná škoda, že se víc nepracuje s charaktery - Rogožin by takhle rozhodně nevystupoval, ale možná v tom má spočívat ten vtip? Mám pocit, že trochu nadhodnocuju, možná by to chtělo trochu lepší střih, trochu preciznější práci s kontrasty? V tomhle ohledu mi to nepřišlo úplně dotažené. Ale vlastně mi to tolik nevadilo.

plakát

Průměrně šťastný pár (2019) (studentský film) 

Líbila se mi práce s barvami doplňující určitou snovost - přece jenom jde o film zapadající spíš do americké high school komedie, nemám pocit, že to je nějak napojeno na naše prostředí - ale to vůbec nevadí, protože zdát se může člověku klidně něco takového. Zároveň jsem měl trochu nepříjemný dojem, že kdyby se nakonec objevilo logo Kofoly, mohla by to být typická reklama - neurčitý naivní nostalgický good feeling. Ale tohle je studentské cvičení, nepotřebuju to přehánět s nároky - už jen ty barvy byly hodně dobré. (Zpětně koukám, že kameru jsem chválil i u Uhlíkova jiného filmu, takže asi ví, co dělá.)

plakát

Muž, který připojil trinitrotoluenovou nálož k mixážnímu pultu (2019) (studentský film) 

Hodně se mi líbilo Vyměnila jsem si směnu, takže očekávání na další věci Kučery u mě nejsou malá, a tohle mě nezklamalo. Teda až do konce - potřeboval bych pořádnou pointu. Jinak ale některé momenty vtipné a práce s herci skvělá.