Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Obsahy (7)

Tunna blå linjen

Tunna blå linjen (2021) (seriál)

Seriál z produkce švédské veřejnoprávní televize (SVT) sleduje osudy šestice policistů a policistek (Sara, Magnus, Jesse, Leah, Dani a Faye) během jejich služby i mimo ní. Děj se odehrává ve třetím největším švédském městě Malmö, v tisku často zmiňovaném v souvislosti s vyšší mírou kriminality a je založen na důkladném průzkumu práce tamní policie.

7th Cavalry

7th Cavalry (1956)

Kapitán Tom Benson se vrací s novomanželkou na základnu Fort Lincoln, kterou však nachází téměř opuštěnou. Zanedlouho se dozvídá zprávu o drtivé porážce generála Custera a jeho mužů u Little  Big Hornu a čelí obviněním ze zbabělosti díky své neúčasti v ní. Aby obhájil svou čest, ujímá se dobrovolně úkolu vyrazit na místo bitvy, zde pohřbít ostatky padlých vojáků a vyzvednout těla důstojníků, která mají být navrácena jejich rodinám.

Stuky

Stuky (1941)

Propagandistický snímek (oficiálně akreditovaný Luftwaffe) sleduje osudy tří letek, vyzbrojených slavnými hloubkovými bombardéry Stuka, jak v boji, tak v zázemí.

Don Quixote

Don Quixote (1933)

Klasické zpracování románu Miguela de Cervantese Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha pojednávajícím o chudém šlechtici, který se rozhodne stát potulným rytířem a se svým věrným sluhou Sancho Panzou se posléze vydává vstříc dobrodružstvím, která vrcholí bojem s větrnými mlýny. Titulní role se zde ujal slavný ruský zpěvák Fyodor Shalyapin.

The Big Trees

The Big Trees (1952)

Ambiciózní těžař Jim Fallon (Kirk Douglas) chce začátkem dvacátého století vydělat milióny na těžbě sekvojí v Kalifornii. Místní kvakerská kolonie se mu v tom snaží zabránit a vzniká konflikt, ve kterém jsou všechny triky, lsti a právní kličky vítané.

Pilotův návrat

Pilotův návrat (1985)

Film se odehrává ve dvacátých letech minulého století a jeho hlavní postavou je pilot letecké pošty E. Anscombe (Christopher Reeve), který ztroskotá se svojí pasažérkou T. Hansenovou (Rosanna Arquette) v divočině. Musí spojit síly, aby přežili v pustých horách obývaných pouze hladovými vlky a nalezli zpět cestu do civilizace. Předlohou snímku byla kniha The Aviator od Ernesta K. Ganna.

Šéf mafie

Šéf mafie (1990)

Boss Don Anthony se stane obětí atentátu a jeho místo musí zaujmout jeho potrhlý syn Tony. Nejprve však musí projít "mafiánským rychlokurzem".

Reklama