Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Thriller
  • Krimi

Obsahy (20)

Johnny Firecloud

Johnny Firecloud (1975)

Johnny Firecloud je potomkem hrdého indiánského náčelníka. Jméno "Ohnivý mrak" dostal, když v den jeho narození proběhl v poušti testovací výbuch jaderné pumy. Jako mladík sloužil Johnny v armádě a nasazoval život za svou vlast, ale po návratu domů se k němu jeho vlast otočila zády. Johnny je v rodném městě krutě šikanován na příkaz zámožného farmáře a zapřísáhlého rasisty jménem Colby (Ralph Meeker), který ovládá místní policii a s jehož dcerou měl Johnny před narukováním do armády poměr. Johnny se odmítá podrobit útlaku bledých tváří, a šikana se stupňuje. Johnnyho dědeček, náčelník Bílý Orel, který si v místním baru vydělává ponižující prací na alkohol, je zlynčován rukou místních rasistů. Krátce poté je mladá učitelka v místní základní škole kvůli svému domorodému původu brutálně znásilněna Colbyho nohsledy. Johnny bere spravedlnost do vlastních rukou a rozhodne se pomstít, jak velí tradice jeho předků. Jednoho po druhém, pomocí tomahavku, pytle plného chřestýšů i výbušniny.

Skřítkové

Skřítkové (1989)

Sci-fi horor s vánoční tematikou. Když se tři dospívající dívky sejdou uprostřed noci nedaleko lesa, aby společně vyjádřily svou nechuť vůči komercionalizované podobě současných vánočních svátků, jedna z nich si pořeže dlaň a svou krví nevědomky probudí k životu monstrum, které odpočívalo pod zemí. Deformovaný skřet dívku jménem Kirsten sleduje až do domu, vyděsí jejího mladšího bratra, který tvrdí, že do jeho pokoje vlezl troll, a později v místním nákupním středisku zavraždí muže v kostýmu Santa Clause, když tohoto nešťastníka několikrát bodne nožem do rozkroku. Do celého případu je zapletena i Kirsten, která v obchodním centru pracuje, a bývalý policista (Dan Haggerty), který je díky svým problémům s alkoholem degradován do role nového Santy. Poté, co do obchodu v noci vnikne skupina ozbrojených mužů ne nepodobných členům gestapa a dojde k dalším vraždám, z nichž některé má na svědomí záhadný skřet, Kirsten zjišťuje, že její dědeček je ve skutečnosti bývalým nacistickým vědcem, který za druhé světové války spolupracoval na experimentech s elfy (!). Tito tvorové měli sloužit jako součást genetických pokusů, jejichž výsledkem mělo být vyšlechtění nadřazené, vládnoucí rasy.

Ulice násilí

Ulice násilí (1994)

Přebornice v ženském wrestlingu Mimi Lesseos ztvárňuje postavu Melody Sailsové, investigativní novinářky, která se dostává na stopu organizovanému zločinu v Hollywoodu. Melody zjišťuje, že Hollywoodským ulicím vládne mafiánský boss přezdívaný Lunar. Tento zloduch řídí jak obchod s drogami, tak scénu s dětskou prostitucí. Díky známosti s několika nezletilými delikventy získává Melody informace přímo od zdroje. Zároveň se sama ocitá v ohrožení života.

Kovboj se vrací

Kovboj se vrací (1995)

Hlavní hrdina, kovboj Cody, je na začátku filmu zbičován a popraven na příkaz pana Maloneho, šéfa místní mafie. Poté, co Maloneho gorily pohodí Codyho tělo v poušti, duch indiánského válečníka zázračně Codyho oživí a pověří ho důležitým úkolem - vymýtit zločin ve zdejším okrese. Cody se vrací do města ovládaného mafií a vydává se na cestu pomsty, na které mu pomáhá Maloneho milenka (Dana Plato).

The Dark Power

The Dark Power (1985)

Do domu na kopci Totem Hill se nastěhuje skupina vysokoškolských studentek. Netuší, že pozemek sloužil v dávné minulosti jako pohřebiště indiánského kmene Toltéků. Čtyři indiánští šamani, kteří byli na kopci pohřbeni zaživa, se po letech probouzejí k životu a prahnou po lidské krvi. Zdá se, že jediný, kdo se dokáže silám temnoty postavit, je místní ranger (Lash La Rue), který zná dopodrobna indiánskou mytologii a navíc bravurně ovládá bič.

Ozone! Attack of the Redneck Mutants

Ozone! Attack of the Redneck Mutants (1986)

Nedaleko venkovského zapadákova Poolville dojde k úniku nebezpečných chemických výparů. Tyto látky vážně poškodí ozónovou vrstvu nad celým územím a způsobí nekontrolovatelné mutace místního zvířectva i obyvatelstva. Pod vlivem kosmického záření se venkovští balíci z Poolvile mění ve slizem pokryté, deformované mutanty s kanibalistickými sklony. Když mladá ekoložka, která provádí v oblasti výzkum, a její nevítaný společník, syn továrníka, naleznou v jednom z místních domů mrtvolu ohlodanou na kost, začíná krvavý hon, který končí masakrem v místní samoobsluze a kanibalskou hostinou mutantů. Od tvůrců filmu THE ABOMINATION.

Bride of Killer Nerd

Bride of Killer Nerd (1992)

Po několika vraždách, kterých se dopustil, vede nyní Harold Kunkle (Toby Radloff) zdánlivě nenápadný život. Ve skutečnosti je však pronásledován přízraky svých někdejších obětí, které tráví večery v Haroldově apartmá. Je jen otázkou času, než se Harold znovu pomátne a začne vraždit posměváčky, kteří mu ztrpčují život. Rozhodující okamžik nastává ve chvíli, kdy se Harold v místním kostele seznámí s Thelmou Krumpovou (Heidi Lohr), středoškolskou studentkou, která je díky svému nevábnému vzhledu a zálibě v básních Emily Dickinsonové šikanována svými spolužáky. Tito dva vyděděnci vytvoří dokonalý pár, ale poté, co jsou zlatou mládeží veřejně poníženi na rozlučkovém večírku, společnými silami povraždí všechny, kteří jim kdy uškodili.

Killer Nerd

Killer Nerd (1991)

Harold Kunkle (Toby Radloff), maminčin mazánek a sběratel komiksů, se stává terčem posměchu všech lidí ve svém okolí. Posměšky si z něj tropí dva místní povaleči v kožených bundách i kolega z práce, kancelářský vtipálek, kterému dívka Haroldova srdce projevuje značnou přízeň. Aby se úspěšně začlenil do kolektivu a stal se lamačem dívčích srdcí, následuje Harold rady Mazaného Dicka nahrané na několika audiokazetách, které zakoupil v teleshoppingu. Po návštěvě salónu krásy je Harold připraven vyznat lásku své vyvolené, ale dočká se pouze hořkého zklamání. Poté, co je ponížen a zbit dvěma výrostky, zešílí a pomocí sekáčku na maso a výbušniny se krvavě pomstí svým trýznitelům.

The Abomination

The Abomination (1986)

Televizní kazatel, Bratr Fogg, přesvědčí matku hlavního hrdiny, Codyho, že trpí vážnou formou plicního nádoru. Codyho matka, bohabojná žena, podstoupí Foggovu náboženskou terapii, když se během jednoho z jeho kázání dotkne televizní obrazovky. Krátce nato je zázračně vyléčena, když se jí podaří vykašlat obrovský tumor na podlahu obývacího pokoje. Nádor ale začíná žít vlastním životem, v noci se vplíží do Codyho pokoje a uhnízdí se v jeho vnitřnostech, kde roste a rozmnožuje se. Codyho dům je zakrátko ovládán krvežíznivými monstry s chapadly a ostrými zuby, která si žádají potravu. Cody je telepaticky přinucen zabíjet a přinášet části těl svých obětí. Jeho přátelé, majitel autodílny, kde Cody pracuje, bratr Fogg i jeho vlastní matka - ti všichni se stávají obětí gigantických masožravých nádorů. Dokáže někdo řádění krvelačných monster zastavit?

Skrytá můra

Skrytá můra (1991)

Pokračování snímku THE TERROR WITHIN z produkce Rogera Cormana. Po ničivé biologické válce přežívají poslední zbytky lidstva v pustině, kde čelí útokům krvežíznivých mutantů, stejně jako plíživé bakteriální nákaze, vybírající si krutou daň. Skupina vědců ukrytá pod povrchem pouště se pokouší čelit smrtící infekci, která je pro všechny zúčastněné stálou hrozbou. Andrew Stevens, známý z trilogie NOČNÍ OČI, ztělesňuje postavu mikrobiologa putujícího napříč pouští a usilujícího o získání účinných protilátek pro výzkumnou stanici. Poté, co hlavní hrdina náhodně zachrání mladou dívku ze spárů monstra, dochází k řadě zvratů, na jejímž konci je mutantní zárodek přenesen do podzemní vědecké stanice. Rozpoutává se krvavý boj o život...

Lunghi capelli della morte, I

Lunghi capelli della morte, I (1964)

Gotický horor Antonia Margheritiho (CANNIBAL APOCALYPSE, ALIEN FROM THE DEEP). Příběh z patnáctého století začíná ve chvíli, kdy je žena nespravedlivě obviněná z čarodějnictví upálena na hranici. Těsně před svou smrtí tato nebožačka přísahá pomstu vévodovi, který vynesl rozsudek, a celé jeho rodině. Slova upálené se zanedlouho vyplní, když celý kraj postihne morová epidemie. Dcera domnělé čarodějnice se, proti své vůli, stává manželkou vévodova syna. Když se na scéně objevuje záhadná dívka, navlas podobná jediné svědkyni, která byla před lety schopna dosvědčit nevinu upálené ženy a kterou vévoda shodil do řeky a navždy umlčel, starý aristokrat umírá na srdeční zástavu z leknutí a jeho syn začíná vymýšlet plán, jak se zbavit původní manželky, aby mohl trávit nerušeně intimní chvíle s tajemnou kráskou. Nový vrchnostpán se rozhodne úkladně zavraždit svou ženu pomocí vzduchotěsně uzavřené rakve v místní kryptě, kam svou drahou polovičku uloží na noc. Jeho zlotřilý plán ale získává trhliny, když se druhý den ráno služebnictvo na zámku chová, jako by nebožka stále žila, a mladý vévoda postupně začíná ztrácet zdravý rozum. Je obětí spiknutí, nebo se skutečně naplňují slova nadpřirozené kletby z minulosti?

Sonny Boy

Sonny Boy (1989)

Obtížně zařaditelný snímek z produkce Ovidia G. Assonitise, ve kterém David Carradine ztvárňuje postavu manželky (!) mafiánského bosse (Paul Smith) ovládajícího malé pouštní město v USA. Poté, co jeden z bossových poskoků ukradne nedopatřením auto i s novorozenětem, malého nalezence se ujme mafiánova manželka Pearl. Boss se od začátku netají jistou nelibostí vůči chlapci, který dostane jméno Sonny a pozná díky péči nevlastního otce řadu neortodoxních výchovných metod. Sonny tráví dětství v kotci, uvázaný na konci řetězu, a podstupuje nelítostný fyzický trénink. Boss, který Sonnymu v útlém mládí vyřízl jazyk, vychovává chlapce k absolutní poslušnosti, s úmyslem využít v pozdějších letech tuto „smrtící zbraň" k likvidaci nepohodlných osob. Jakmile Sonny dosáhne dospělosti, stává se pro bosse užitečným nástrojem k odstranění nepřátel, které divoch vybavený extrémní fyzickou silou zabíjí beze zbraní, pouze holýma rukama. Problémy nastávají ve chvíli, kdy Sonny uprchne ze svého vězení a prožije sérii tragických nedorozumění a konfliktů s obyvateli pouštního městečka.

Sexandroide

Sexandroide (1987)

Obskurní francouzský gore film čerpající z tradice divadla Grand Guignol, složený ze tří navzájem nesouvisejících epizod. První z nich zachycuje krvavou smrt nejmenované ženy v umývárně jistého restaurantu. Pachatel zločinu použije k provedení svých záměrů obzvláště zákeřnou metodu - černou magii a voodoo. Druhý segment představuje divadelní inscenaci ukrutností páchaných anonymním sadistou v masce Frankensteinova monstra na spoře oděné dívce. Třetí část, doprovázená jedním z hitů Tiny Turner z 80. let, zachycuje striptýzové číslo s tanečnicí, na jejíž krev si dělá laskominy starý, v rakvi naložený upír.

Aligátor

Aligátor (1991)

David Heavener (THE DEADLY REACTOR, DRAGON FURY) ztělesňuje postavu veterána války ve Vietnamu a úspěšného kickboxera v jedné osobě, jehož kariéra v ringu je ohrožena stále častějšími flashbacky útrap prožitých v palebné linii. Poté, co šampion přezdívaný „Ragin´ Cajun" prodělá během důležitého zápasu jeden ze svých záchvatů a fatálně selhává, rozhodne se vyhledat pomoc psychiatra. Po odchodu z léčebny pro duševně choré přijímá bývalý šampion práci jako pomocná síla v kuchyni, seznámí se se začínající zpěvačkou country a objevuje vlastní hudební talent. Jeho zápasnická minulost se však náhle vrací s plnou intenzitou, když se šéf místní mafie rozhodne vmanévrovat hlavního hrdinu do nerovného zápasu a profitovat ze zmanipulovaných sázek.

The Suckling

The Suckling (1990)

Mladý pár se rozhodne využít služeb ilegální potratové kliniky, shodou okolností umístěné ve zchátralém nevěstinci. Embryo spláchnuté ihned po potratu do kanalizace však přijde do styku s radioaktivním toxickým odpadem, který prosakuje do zdejšího podzemí z nedaleké skládky. Obyvatelé domu, zákazníci nevěstince, prostitutky, bordelmamá a její černošský pomocník, ti všichni se stávají vězni zmutovaného embrya obřích rozměrů, které zabarikáduje okna i dveře neproniknutelnou membránou a začne si vybírat první oběti.

Blood Ring 2

Blood Ring 2 (1995)

Američan Max Rivers (Dale "Apollo" Cook) je na Filipínách nespravedlivě obviněn ze zabití a odsouzen k odnětí svobody v obávané věznici. Zkorumpovaný správce Collantes se pokouší Riverse, přeborníka v kickboxu, přemluvit, aby se zúčastnil zápasu o velké peníze. Když Rivers odmítá, správce začne pomocí nelidského zacházení, nátlaku a fyzického násilí přesvědčovat amerického šampiona o výhodách spolupráce s vedením věznice. Aby vyvázl z pekla za mřížemi, rozhodne se Rivers k útěku, při kterém mu pomáhá jeho americká právní zástupkyně Linda Conroyová. Collantes se však nemíní vzdát dvou milionů dolarů, které mu může Riversův zápas v krvavém ringu vynést.

Pouštní mystérium

Pouštní mystérium (1990)

Americký slasher režiséra Billa Craina. Skupina teenagerů je uprostřed pouště konfrontována s vyšinutým maniakem, který se pohybuje po okolí v černém terénním automobilu s neprůhlednými skly. Jednu po druhé si šílený zabiják vybírá své oběti, které zabíjí nejrůznějšími zbraněmi, včetně nože nebo ručního granátu. Hlavní hrdinka, poslední přeživší z celé skupiny, je nucena utkat se s vrahem v nehostinném prostředí pouště a s pomocí pouze nejprimitivnějších prostředků a vlastní inteligence usilovat o záchranu holého života.

Noční anděl

Noční anděl (1990)

Lilith, první Adamova žena, démon v ženské podobě, který svým obětem vytrhává srdce zaživa, přichází mezi smrtelníky a po brutální vraždě majitele módního magazínu Siréna vstupuje do světa modelingu. Členové redakce začínají za nevysvětlitelných okolností jeden po druhém umírat. Zaměstnanci se stávají Lilithinými otroky podobnými živým mrtvolám. Postarší černošská žena, která se s démonem před mnoha lety setkala, varuje hlavního hrdinu příběhu před hrozícím nebezpečím. Zdá se, že jedinou nadějí na zničení démona je magická dýka, kterou musí být Lilith probodnuta v souboji na život a na smrt.

Intenzívní péče

Intenzívní péče (1991)

Doktor Bruckner, jeden z předních specialistů v oblasti neurochirurgie, jehož výzkumné metody vyvolávají kritiku přednosty kliniky, se po incidentu na operačním sále stává obětí autonehody. S těžkými popáleninami zůstává upoután na nemocniční lůžko, zdánlivě bez naděje na zlepšení stavu. Po několika letech, právě během silvestrovských oslav, se však doktor náhle probouzí z kómatu, když dva zřízenci v žertu zakryjí jeho zohavenou tvář karnevalovou maskou. První obětí se stává zdravotní sestra, po jejímž zabití doktor Bruckner odcizí několik chirurgických nástrojů a opustí nemocniční budovu. Dalším terčem doktorovy vyšinuté mysli se stane mladý student medicíny, který tráví poslední noc v roce bez rodičů. Spolu se svou dívkou a jejím nezletilým bratrem musí čelit útokům šílence a vyhnout se hroznému osudu, který doktor Bruckner přichystal svým novým pacientům...

Šílený Jake

Šílený Jake (1990)

Dívka znehybněná od pasu dolů zákeřnou chorobu se i se svou rodinou zúčastní regionální soutěže krásy. Neuspěje však, a na cestě z této přehlídky navíc rodinný karavan postihne nečekaná nehoda - celé přední kolo se uvolní a odkutálí pryč. Jakoby zázrakem se náhle na silnici uprostřed zapadákova objeví vůz odtahové služby řízený bodrým venkovanem Jakem. Ten nabídne rodině v nesnázích své služby a přislíbí rychlou opravu. Městští návštěvníci brzy poznají Jakeovo vrakoviště a jeho dva syny. Přitom netuší, že jejich hostitel, náboženský fanatik a amatérský chirurg v jedné osobě, používá těla náhodných obětí jako zdroj příjmu z černého obchodu s orgány. Jakeovu stodolu navíc obchází věčně hladový aligátor. Městská rodina musí napřít veškeré síly k boji s pomatenými venkovany, aby se zachránila.

Reklama