Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (177)

plakát

Druhý život (2011) (seriál) odpad!

Po 5 minutách náhodného spatření prvního dílu jsem věděl o čem to bude dalších 10 dílů. Pekelná žumpa. 0,003 hvězdičky za to, že tam jedna štětka řekla představitelce titulní dětské role, že by jí nejradši seřezala jak žito, protože já bych se s tímhle scénářem a nesympatickými postavami zachoval stejně.

plakát

Lásky mezi kapkami deště (1979) 

Krásný, i když trochu naivní příběh o životě v Praze 20. let. Ale neberte to starému Kachyňovi. Kdo jiný by uměl tak jemný film natočit? Tady vyzdvihuju především výkon Vladimíra Menšíka, který zde podle mne stvořil jednu ze svých nejlepších rolí.

plakát

Narozen 4. července (1989) 

4. červenec je hodně zvláštní film. Pro Olivera Stonea je to ukončení trilogie, která reflektovala jeho působení ve vietnamské válce a svým vyzněním vychází z jeho válečných filmů jako ten nejpacifičtější. Mladý Tom Cruise si tu střihnul velmi silnou roli válečného veterána, který se od počátečního nadšení pro válku mění v zarytého odpůrce. Myslím, že Stone v tomto snímku čerpal hodně z vlastních pocitů a potřeby vyrovnat se s minulostí.

plakát

Poslední akční hrdina (1993) 

Srdcovka. Každý má takovej ten zamilovanej film, kterej všichni ostatní kritizujou. Poslední akční hrdina je prostě jedině Arnie jako Jack Slater! Yeah! Ve filmu zazní spousta výborných hlášek, parádní odkaz na Amadea (prej si zabil Mouzarta. - Koho? - Zarta. - Jo tak, no já nevím, nepamatuju si je všechny) , Kmotra a další. Ale naprosto epická zůstává hláška Hamletova - BÝT ČI NEBÝT! (flus) NEBÝT!! (BUUUM). Tohle se opravdu mohlo natočit jen v devadesátých letech.

plakát

Mars útočí! (1996) 

Vyloženě hloupej film a pravděpodobně největší přešlap v kariéře Tima Burtona. Naštěstí si to později ještě výrazně napravil, takže tahle bohapustá ptákovina natřískaná slavnými jmény může být s klidem zapomenuta.

plakát

Mrs. Doubtfire - Táta v sukni (1993) 

Vůbec nevím, kde se odehrává ten herecký koncert páně Williamse, asi jsem na špatné adrese, ale tohle je velice slabé. Robin Williams je prostě herec, kterého v některých filmech snesete a v některých ne. Paní Pochyboohňová je ta horší kategorie.

plakát

Lovecká sezóna (2006) 

No, už jsem viděl zábavnější animáky. Sezóna je taková spíše posezónní, člověk z ní má takovej ten pocit, že turisti vyžrali celou ubytovnu a poslední turnus už tak jenom churaví na plesnivých salámech. Čímž chci říci, že nepřichází o pěknou krajinku (a divák ve filmu taky ne), ale tak nějak ho to nebaví a už se těší, až půjde domů (vypne TV). Mimochodem koukám, že celé 3 (slovy tři) režiséry tohoto bijáku už napříště k ničemu nepustili a jeden si odbyl ušmudlanou pohádku točenou klasickou animací...takhle se asi s autory kasovních trháků nenakládá, což?

plakát

Oskar (1967) 

Brilantní konverzačka, odehrávající se prakticky v jediném domě (o mnoho let později rovněž velmi úspěšně toto schéma napodobil Blbec k večeři - jak by ne, oba filmy jsou natočeny podle divadelních her). Myslím, že v žádném jiném filmu nebyl Louis tak cholerický a šílený (Filipovský si musel dabing tohohle filmu strašně užívat). Mimochodem, závěrečná pointa, ke které všechno nemilosrdně plyne, je už jen takovou třešní na dortu.

plakát

Křidýlko nebo stehýnko (1976) 

To byla, panečku, žranice! Nejvíce mě pobavil Funès v přestrojení za amerického turistu.

plakát

Zahrada (1974) (seriál) 

Nezapomenutelné...a hlavně ten pes čau-čau, kterého nikdo nikdy neviděl :-)