Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (7)

The Day John Lennon Died

The Day John Lennon Died (2010) (TV film)

Dokument britské televizní stanice ITV natočený ke třicetiletému výročí smrti hudební legendy Johna Lennona. Detailní rekonstrukce jeho posledního dne - 8. prosince 1980 - obsahuje nejen archivní záznamy, ale také nové rozhovory s několika klíčovými osobnostmi, od vzpomínání Yoko Ono na její konečné okamžiky s manželem, přes popis událostí oddaného fanouška a amatérského fotografa Paula Goreshe, jemuž se povedlo zachytit samotného vraha Marka Chapmana, až k vyprávění lékaře, který svedl boj o Johnův život.

Craig Ferguson: A Wee Bit o' Revolution

Craig Ferguson: A Wee Bit o' Revolution (2009) (pořad)

První televizní záznam "stand-up" vystoupení herce, moderátora a komika Craiga Fergusona. Mimo jiné se dozvíte, co má společného se Seanem Connerym, jaký je zásadní rozdíl mezi alkoholikem a narkomanem a co si opravdu myslí o Tomu Cruisovi.

Mladý Van Helsing

Mladý Van Helsing (2009) (seriál)

Luke Rutherford je obyčejný teenager z Londýna, jehož život se kompletně změní v okamžiku, kdy se dozví, že je posledním potomkem slavného Van Helsinga. Musí tak převzít rodinné dědictví a začít čelit temným silám tohoto světa a bojovat s nadpřirozenými bytostmi.

My Own Worst Enemy

My Own Worst Enemy (2008) (seriál)

Komu máte věřit, když nemůžete věřit ani sami sobě? Henry vede celkem poklidný život. Má obyčejnou práci a bydlí na předměstí se ženou, dvěma dětmi a psem. Edward naproti tomu nemá o dobrodružství nouzi. Je to tajný agent, mluví třinácti jazyky a je trénován k zabíjení. Dva naprosto odlišní lidé, kteří však mají jednu věc společnou – sdílejí to samé tělo. Když se tenká zeď postavená mezi nimi náhle zboří, musí oba začít čelit neznámým oblastem a nebezpečným situacím.

Kath & Kim

Kath & Kim (2008) (seriál)

Kath je veselá rozvedená čtyřicátnice, která má konečně čas sama na sebe, a tak si chce užívat života a najít si novou lásku. Její sebestředná dcera Kim, která je posedlá svým vzhledem a celebritami, ale zrovna odejde od manžela a nastěhuje se zpět domů. Soužití těchto dvou odlišných osob tak často skřípe, ale zároveň je plné komických situací.

Srdce je osamělý lovec

Srdce je osamělý lovec (1968)

Filmová adaptace slavného románu Carson McCullersové je mozaikou příběhů několika zcela odlišných lidí. Hluchoněmý John Singer (Alan Arkin) právě přišel o svého taktéž hluchoněmého a navíc mentálně postiženého nejlepšího přítele, který musel být umístěn do ústavu. Přestěhuje se proto do jiného města, aby ho mohl navštěvovat. Penzion, ve kterém bydlí, vlastní rodina dospívající dívky Mick (Sondra Locke), která právě hledá sama sebe a své místo v životě a s Johnem Singerem se spřátelí. Dalšími postavami jsou věčně opilý a konfliktní ztroskotanec Blount (Stacy Keach), velmi hrdý černošský doktor Copeland (Percy Rodrigues) a jeho odcizená dcera Portia (Cicely Tyson), kteří se oba dva po svém snaží bojovat s různými předsudky.

Právě předsudky proti černochům, hluchoněmým, mentálně postiženým, alkoholikům nebo chudým jsou hlavním tématem tohoto dojemného dramatu nominovaného na dva Oscary a čtyři Zlaté Glóby.

It's Always Sunny in Philadelphia

It's Always Sunny in Philadelphia (2005) (seriál)

Americký komediální seriál o čtyřech přátelích, kteří poněkud neúspěšně vedou irský bar v jižní Philadelphii.

V seriálu se velmi otevřeně řeší hodně kontroverzních témat, jako jsou potraty, rasismus, náboženství, terorismus, otroctví, incest, sexuální harašení, pedofilie apod. Právě díky těmto tématům, zvrácenému humoru a neobvyklým životním postojům všech postav se seriál stal hned po 1. řadě kultovní záležitostí. Úspěch ještě vzrostl během 2. řady, kdy se k obsazení připojil herec Danny Devito.

Reklama