Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Válečný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (8)

plakát

Proč bychom se netopili (2009) (seriál) 

Docela se mi to líbilo. Přišlo mi to vtipné, kór scénka s rozbitým valníkem. A je to navíc takové uvolněné a pohodové, což vytváří protipól k Lidicím.

plakát

Lidice (2011) 

Německo, tvé kostely vzplály jako svíce! Je to pomsta za Lidice!

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Opravdu hodně dobrý film. Zaujalo mě počínání německých generálů, kteří věděli stejně jako Hitler, že se blíží neodvratný konec. Další zajímavostí je částečná podobnost s Vávrovým filmem Osvobození Prahy. Jen by mě zajímala jedna věc: Když Němci dokázali takto na plné pecky natočit film o Hitlerovi a vykreslit jeho chování, jestli se k podobnému kroku někdy odhodlají i Rusové a natočí něco takového o Stalinovi.

plakát

Panic je nanic (2006) 

Dal jsem jen dvě hvězdičky za Dušína a hostinského. Ti dva jsou fakt skvělí. Dušín věčně naštvanej a hostinskej má chytrý řeči. Zbytek nestojí za řeč. A vzpomněl jsem si přitom na hlášky z OP "Vnimanije, govoriť Praga...!" To jsem bral jako varování, že nemá smysl se na tohle moc koukat. OP je 1000x lepší.

plakát

Operace Daybreak (1975) 

To je hrozné. Evidentně pokud jde o propagandu tak si Američani s Rusama nemají co vyčítat (i když ruská propaganda mi připadá vtipnější.). Ten masakr v kostele je absolutně zcestný. Jediné co mě zaujalo byla scéna samotného atentátu a předtím Heydrichova cesta z Panenských Břežan do Prahy, která se očividně natáčela na povltavské silnici z Prahy do Štěchovic.

plakát

Anglické jahody (2008) 

Celý film za 3 hvězdičky. Líbilo se mi hlavně využití motivu natáčení amerického filmu Most u Remagenu v Davli, ale na druhou stranu mě štvala ta ruská písnička Málčík. Tu poslední čtvrtou hvězdičku jsem přidal jen díky písničce Babička Mary.

plakát

Osvobození Prahy (1975) 

I přes notnou várku komunistické propagandy, kterou si naštěstí umím odmyslet, jde o jeden z nejlepších válečných filmů bývalého východního bloku. Oslovil mě především tím, že se natáčel na (pro mě) známých místech např. les mezi Stříbrnou Skalicí a Jevany, stará benešovská silnice, nebo oblast pod Krušnými horami kudy jedou sovětské tanky na Prahu. Jedinou slabší stránkou Osvobození Prahy je to, že u jednotlivých postav nejsou titulky, jako ve Dnech zrady. To ovšem neznamená, že si film nezaslouží 5 hvězdiček.

plakát

Dobrá čtvrť (2005) (seriál) 

Seriál se opravdu povedl. Děj na mě působil dost rozporuplně, ale i tak bych to ohodnotil plným počtem hvězdiček. Nakonec jsem hvězdičku ubral kvůli postavě cholerické a hysterické matky v podání Veroniky Gajerové. Ta působila dost odstrašujícím dojmem.