Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (34)

plakát

Vy nám taky, šéfe! (2008) odpad!

Nejsem zrovna fanoušek filmových cen, tím méně anticen, ale občas mě mrzí, že už se u nás neuděluje Plyšový lev. Nebo možná je to dobře, protože výsledek musí být každému jasný po shlédnutí "komedie" Vy nám taky, šéfe (prosím, věnujte váš čas něčemu jinému!). Ani jednou jsem se nezasmála. Tak neuvěřitelně plytký, neuvěřitelně nudný a neuvěřitelně špatně natočený "film"!WTF? Nezapomenutelná scéna: není. Všechny jsou trapné.

plakát

Česká RAPublika (2008) 

U některých filmů by měla vstupenku do kina povinně doplnovat obsáhlá režijní explikace. Jinak nerozumím tomu, proč filmaři, kteří se chtějí dostat na "dřen českým hoperům" , staví své protagonisty do vykonstruovaných, trapně nahraných situací, které řadí za sebou bez ladu a skladu. Je fakt, že tím vyniká ta prázdnost a nabubřelost jejich suprkůl hlášek a postojů. Kdo udělá první dokument o české hiphopové scéně? Ale pokud ji tvoří jen tyhle tři supermarketovci, tak ho snad ani vidět nechci.. Nejtrapnější scéna: těžko říct. Orionův freestyle?

plakát

Hraje skupina Spinal Tap (1984) 

spinal tap - nechápu, proč chtěj všechny holky chodit s muzikantama. Nechápu, proč by se mi měl líbit někdo, kdo si vycpává rozkrok okurkou, považuje se za vtělení Bacha a Mozarta současně, dokáže hodinu plkat o smyslu života, nechá si od své přítelkyně zkazit kapelu, balí holky na to, že jim zpívá: "sexofarmí ženo, chtěl bych tě posekat a okopat" nebo se neumí chovat před hrobem Elvise. Pokud nevěříte, že se takle rockeři můžou chovat, koukněte se na Spinal Tap (a pokud tomu věříte, koukněte se taky!). Miluju hudbu, miluju rock, miluju dokumenty, miluju paradokumenty, miluju dokumenty o hudbě, miluju paradokumenty o hudbě :o) A tenhle nejvíc. Opravdu dokonalá sonda do života rockerů. Nezapomenutená scéna: těch je :)

plakát

Rocky Horror Picture Show (1975) 

Rocky horror picture show: nejvíc nejvíc nejvíc. Nejlepší postavy, které se kdy ve filmu objevily: Janet a Brad, cudný americký novomanželský pár, který jakoby vypadl z promo materiálů pro"sex after marriage", quasimodovský sluha Riff Raff, oddaná groupie Colombia, šílený vědec Dr. Everett.,árijec ze zkumavky Rocky Horror a pak konečně jeho stvůrce, geniální, přitažlivý, sladký transvestita z Transylvánie a nesmrtelná teta: Dr. Frank - N - Furter. A když se tyto kreatury dají dohromady v Zámku hrůzy, stojí to pochopitelně za to. Nezapomenutelná scéna: choreografie Let´s do the time warp again.

plakát

Pianistka (2001) 

Pošahaná učitelka, která ve středním věku stálé sdílí lože se svou matkou. Svůj staropanenský sexuální hlad ukájí sledováním porna. Nechá se svou ještě pošahanější matkou přesvědčovat, že pořád ještě může prorazit jako hvězda koncertních sálů (to určitě). Týrání přenáší na své žáky a přebírá kluky holkám, kterým by pomalu mohla dělat matku. Evidentně je tohle způsob, jak získat Nobelovu cenu nebo se etablovat jako režisér. Škoda, že "šokujících námětů" tolik není a pak musíte přetáčet svoje vlastní filmy. Snad bude Das weise Band lepší. Nezapomenutelná scéna: tak to je snad jasný, ne?:o)

plakát

Mlčení Lorny (2008) 

Co maj pořád všichni s těma Dardennovejma? Už jsem teda viděla i lepší filmy. Nezapomenutelná scéna: vlastně žádná. Celý film mi splývá dohromady.

plakát

Happy (2008) 

Ztřeštěná učitelka Poppy mě naprosto nadchla svým optimismem, bezstarostností a bláznivými modními kreacemi. Z ní by si měla vzít příklad Mašková! Určitě to není film pro každého, je důležité jet na stejné vlně jako hlavní hrdinka, ale mě zvednul náladu minimálně na týden dopředu. Nezapomenutelná scéna: Poppyina těhotná sestra zakazuje manželovi hrát playstation.

plakát

Hluboký spánek (1946) 

Poslední dobou doplnuju své znalosti mého oblíbeného filmu noir, tak jsem si nemohla nechat ujít ani tuhle klasiku. Přes nadšené ohlasy ostatních uživatelů jsem byla trochu zklamaná. Brilantní herecké výkony, to se musí nechat, ale příběh je tak překombinovaný, že jsem se od začátku ztrácela. Nezapomenutelná scéna: když Carmen svádí Marlowa, který přišel navštívit jejího otce.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Klub rváčů - Absolutní nutnost! Vždycky mám strach shlédnout filmové adaptace knih mých oblíbených autorů, ale tady rozhodně není na místě. Brad Pitt je v roli Tylera Durdena naprosto nezapomenutelný. Film, který milujou všichni kluci :o) Nezapomenutelná scéna: Závěrečná apokalypsa za doprovodu Pixies

plakát

Labyrint lží (2008) 

Leo běží. Leo telefonuje. Poblíž něco vybuchne. Leo se zamiluje. Leo běží. Leo telefonuje. Zas něco vybuchne. Leo telefonuje. Leo běží a zároveň telefonuje. Leovi jde o život. Leo telefonuje. Titulky. Konec. Spousta práce pro uchvátaný a asi nakonec i průměrný bijásek. Nezapomenutelná scéna: Russell Crowe telefonuje s čurajícím synkem. A mučení.