Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (34)

plakát

Hraje skupina Spinal Tap (1984) 

spinal tap - nechápu, proč chtěj všechny holky chodit s muzikantama. Nechápu, proč by se mi měl líbit někdo, kdo si vycpává rozkrok okurkou, považuje se za vtělení Bacha a Mozarta současně, dokáže hodinu plkat o smyslu života, nechá si od své přítelkyně zkazit kapelu, balí holky na to, že jim zpívá: "sexofarmí ženo, chtěl bych tě posekat a okopat" nebo se neumí chovat před hrobem Elvise. Pokud nevěříte, že se takle rockeři můžou chovat, koukněte se na Spinal Tap (a pokud tomu věříte, koukněte se taky!). Miluju hudbu, miluju rock, miluju dokumenty, miluju paradokumenty, miluju dokumenty o hudbě, miluju paradokumenty o hudbě :o) A tenhle nejvíc. Opravdu dokonalá sonda do života rockerů. Nezapomenutená scéna: těch je :)

plakát

Rocky Horror Picture Show (1975) 

Rocky horror picture show: nejvíc nejvíc nejvíc. Nejlepší postavy, které se kdy ve filmu objevily: Janet a Brad, cudný americký novomanželský pár, který jakoby vypadl z promo materiálů pro"sex after marriage", quasimodovský sluha Riff Raff, oddaná groupie Colombia, šílený vědec Dr. Everett.,árijec ze zkumavky Rocky Horror a pak konečně jeho stvůrce, geniální, přitažlivý, sladký transvestita z Transylvánie a nesmrtelná teta: Dr. Frank - N - Furter. A když se tyto kreatury dají dohromady v Zámku hrůzy, stojí to pochopitelně za to. Nezapomenutelná scéna: choreografie Let´s do the time warp again.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Klub rváčů - Absolutní nutnost! Vždycky mám strach shlédnout filmové adaptace knih mých oblíbených autorů, ale tady rozhodně není na místě. Brad Pitt je v roli Tylera Durdena naprosto nezapomenutelný. Film, který milujou všichni kluci :o) Nezapomenutelná scéna: Závěrečná apokalypsa za doprovodu Pixies

plakát

Ukrutně šťastni (2008) 

Dánsko nezklamalo! A já se zase jednou v kině náramně pobavila. Chvíli napětím, chvíli smíchem, chvíli nejistotou jestli se chechtat nebo držet tomu mimoňovi palce. A ten konec! Nezapomenutelná scéna: Nehoda v posteli.

plakát

Kmotr (1972) 

Pravidelný vítěz nejrůznějších žebříčků o nejlepší film všech dob. Docela mu jeho úspěch závidim, ale rozhodně se mu nedivim :o) Když jeden americkej film, tak Kmotr. Když Kmotr, tak první díl. Nezapomenutelná scéna: Dveře se zavírají a Don Corleone úřaduje.

plakát

Kdo z koho (1999) 

Jo, sledovat vnitrotřídní bojůvky mě vždycky bavilo a Reese WItherspoon je v téhle roli dokonale, ale D O K O N A L E nesnesitelná. Stylem se hodně blíží mojí milovaný Kráse na zabití a ani neškodí, že v sobě nemá tolik cynismu. Pořád marně čekám, že podobná satirická komedie vznikne i u nás. Nezapomenutelná scéna: Morální dilema a útok na limuzínu.

plakát

Krása na zabití (1999) 

Nedoceněná černočerná komedie jak pro Miloše Zapletala, jeho slepičinec a další uchazečky o trůn královny krásy (každej jich bohužel pár známe :o). Nezapomenutelná scéna: Kremace na promenádě.

plakát

Marie Antoinetta (2006) 

Snímek o takové Paris Hilton o pár století zpátky. Sofia Coppola (ne, Rosto, opravdu se nejmenuje Kofola) opět září. I když Kristen Dunst opravdu nemusím (její obličej mi připomíná takovou klasickou americkou high school pipku), tady je naprosto úžasná. Zhýralou šlechtičnu, která si kupuje každý den nové oblečení a kalí za prachy Francouzů, nemohl hrát nikdo lepší. Film, kde se zdánlivě celou dobu nic neděje, má úžasnou atmosféru, skvělou výpravu a vynikající herce. Nezapomenutelná scéna: když se Marie Antoinetta poprvé setká s Madame de Polignac v divadelní loži.

plakát

25. hodina (2002) 

New York je krásný město. To si piště, že se do něj jako cestovatelka první kategorie jednou podívám! A tenhle úžasnej film "spajka lí" (nepleťte s "Pajky pajk") mě v tom utvrdil. Líbí se mi, že se tu o Yorku nemluví jen s růžovejma brejlema - pojmenovávat špatný věci a přitom pořád lákat do týhle metropole je pro mě cennější než sladký vzpomínání na Manhattan a Paříž v Paříži, Miluji tě (nic proti, fakt ji miluju :o). A mimochodem lepší film o 11. září jsem neviděla. Nezapomenutelná scéna: Finále v tunelu.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Suverénně nejzábavnější kus z filmografie Adelfa Hitlera. Miluju tu Malcolmovu buřinku a marně volám na ministerstva, aby do věznic zavedli stejnej způsob napravování kriminálníků. Nemuselo by dojít ani na Evu a Vaška a trestanci by byli hned vyléčení. V nadčasovým díle Stanleyho Kubricka se toho dozvíte ještě víc (a doporučuju i knihu!). Nezapomenutelná scéna: Léčba Ludwigem van Beethovenem.

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)