Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Animovaný
  • Komedie
  • Thriller
  • Drama

Recenze (449)

plakát

Saw 4 (2007) 

Chystá se pitva skládačkového vraha. Na scéně se objevuje detektiv Mark Hoffman a je dalším "učněm". O život tentokrát bude bojovat další policista a do vyšetřování se pustí Peter Strahm a jeho kolegyně. Krev se prolévá tentokrát ještě rychleji a pasti jsou mnohem nebezpečnější, než v předchozích dílech. Ovšem příběh jako takový stále více pokulhává a brutalita to nezachrání. I tak se na Saw 4 dá ještě koukat. Pro milovníky stoupající brutality, vnitřností, potu a slz je Saw 4 to pravé ořechové. Dle mě je Saw: Hra o přežití nejlepší dílů z celé série a i když se tvůrci Saw 4 snažili a vrátili jsme se do minulosti Jigsawowi ztráty a nalezení rakoviny, tak Saw 4 hodnotíme jako méněcenný díl s přídavkem krve, vnitřností a obětí.

plakát

Ledová smrt (2006) 

Norská chuťovka režiséra Roara Uthauga byla velice stresující a napínavá. Nelítostný obr v ledové peřině toužící po lidské krvi byl fascinující a děsivý. Partička mladých lidí, co má takovou smůlu a "ubytuje" se zrovna v chatě ledového obra. Jaká smůla! Ovšem to, co následuje při pobytu stojí za to. Nekonečná muka a boj o holý život a nejen to. Krev stékajíci po ostře mačetě, když jej obr vytahuje z ledové kořisti. Jak sladké a smutné zároveň! Chata se zalévá krvi a plní mrtvolami. Horror na odlehčení a zároveň na trochu toho napětí, to byl skvělý nápad. Norská specialita plněná hnilobou, zaschlou krví a mrtvolami to je skvělá chuťovka!

plakát

Dětská hra 4: Syndrom Pinocchia (1996) odpad!

Neskutečná mrd*ovina režiséra Kevina Tenneyho. Film neobsahuje nic, co by diváka mohlo pobavit. Loutka pinocchia byla k zblití a poslouchat se ten dřevěný deb*l taky nedal. Hrozná nuda. Herci šílený a hlavní "hrdinka", co si povídá s tou děsnou dřevěnou věcí, do filmu taky přidala jen lehký výsměch toho, že se nějaký naivka snaží dosáhnout úspěchu Dětské hry z roku 1988 a spíše došlo k tomu, že se natočila parodie s ksichtem dementního panďuláka, kterýmu se ani ten dřevěný čů*ák nepostaví. Nicméně tato děsná pí*ovina nesplnila ani procento z toho, co měla, což je vlastně dobře. Kdyby to byla alespoň kravina typu Chuckyho sémě. Nad tím se alespoň člověk pobavil (panenka ukazující k*zy, masturbující Chucky). Ale toto? Kde nic, tu nic. Zkrátka když se zábava hledá na špatném místě, je nejlepší to celé vypnout!

plakát

Gerald's Game (2017) 

Dramaticko - hororový thriller s jemnou "vůní" erotiky podle knihy Stephena Kinga. Starší manželský pár, Gerald a Jessie, si vyjede na odlehlou chatu daleko od civilizace. Aby si trochu okořenili manželství začnou provozovat erotické hrátky. Ovšem to, co vypadá jako nevinná hra, vyústí k tragické události... Krví naplněný thriller natočil v roce 2017 režisér Mike Flanagan. A povedl se! Dramatická situace hlavní hrdinky v poutech, obklopená démony, by se dala popsat jako nesnesitelně krutá a nespravedlivá. Se zapáchající mrtvolou na zemi je to jako noční můra. Thriller je natočen velice kvalitně a zajimavě. Prolínání z minulosti do přítomnosti bylo opravdu dechberoucí. Celkový závěr celého filmu je taktéž velice povedený. Shrnutí všeho, co se stalo teď a co se stalo hlavní hrdince jako dvanáctileté a její propojení s mrtvým manželem a otcem bylo skvěle "odhaleno". Do toho jakýsi démon z kterého vyjde najevo, že nebyl úplně démon. Carla Gugino a Bruce Greenwood jako manželský pár byli naprosto sladěni a presvedčivě rozehráli hru s démony, utrpením a slzy.

plakát

Oni 2: Noční kořist (2018) 

Režisér Johannes Roberts zašel do útrob šílenství, brutality a totální beznaděje. Po 10-ti letech se vrací pokračování velice úspěšného hororu Oni. Bryan Bertino stál tentokrát v pozadí a podílel se pouze na scénáři. Ovšem Roberts zvládl režii na jedničku, i když druhý díl byl více na psychiku, než aby diváka kdovíjak vyděsil. Herci v čele Christiny Hendricks a Martina Hendersona, byli luxusně zavražděni a vůbec krev by se tam dala počítat na litry. Vrazi v maskách skvěle dostali diváka na dno svých psychických sil. Konec nebyl nijak originální, ale dalo se čekat, že ho tak scénárista "předepíše". Oni 2 jsou skvělou psychickou "oddechovkou". Nebudete se moc bát, ale do hlavy se vám to zaručeně dostane.

plakát

Saw 3 (2006) 

Ve třetím dílečku se těšte na vrtání mozečku. Jigsawa dostihla nemoc. Nemůže se hýbat. Najme si pro svou operaci doktorku Lynn, která operaci provede v továrně "na hry". Opět tu také máme krvavé hry, ale tentokrát je chystá Jigsawůw pomocník. Proto jsou oběti brutálně zavražděni a nemají šanci se dostat ven. Poprvé se zde potkáváme s Jill - Jigsawowou manželkou. Brutalita stoupá a obětí přibývá. Jigsaw nalezne svou smrt třetí díl se uzavírá. Je to nebrutálnější díl z celé série. Dle mě i ten nejzajímavější, co se týká dokonalé operace Jigsawowa mozku. Tvůrci si na tomto díle nejspíš nejvíce "vyhráli". Operace mozku byla velice zajímavá a i přes vysokou brutalitu je Saw 3 dalším pokleslým dílem.

plakát

Co na to Češi (2016) (pořad) 

Matonoha mi občas leze na nervy, ale jinak proti tomuto kopíráku nic nenamítám. Je to horší než 5 proti pěti, ale i tak slušný průměr. Občas sranda.

plakát

Nekonečný víkend (2008) 

Koukat na nesnesitelný manželský pár, který se neustále hádá a vyčítá si všechno možné bylo opravdu pro mě peklo a trest, ale na druhou stranu válka v přírodě, kdy pár neustále trpí, bylo velice příjemné a mohla jsem alespoň naladit na lepší vlnu. Na vlnu potěšení, úžasu a úlevy. Nicméně Nekonečný víkend je film velice průměrný. Dva herci, krásná příroda a neskutečný boj, ale bohužel mne to tolik nenadchlo. James Caviezel - pohledný, mlady- ale ve filmu vůl, ubožák a trotl. Zahrál to přesvědčivě, ale bylo by lepší, kdyby tolik nemluvil. Jeho žena Claudia Karvan - šílená kráva - která si nikoho a ničeho nevážila. Dva skoro stejní lidé a manželé, ale spojení jejich dvou povah, to bylo nad moje síly. Nekonečný víkend zkrátka není to pravé ořechové pro můj skvělý víkend.

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)