Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Animovaný
  • Komedie
  • Thriller
  • Drama

Recenze (449)

plakát

Strašáci (2011) 

Thriller při němž se vám zastaví dech, zrychlí pulz, rozostří zorničky, čelo se vám ponoří do potu a oči zalijí slzami. Šokující a zároveň perfektní psycho sexy thriller s Kate Bosworth v hlavní roli. Strašáci jsou natočení podle knihy Gordona Williamse, známé jako Obléhaní Trencherské farmy a remakem Strašáků z roku 1971. Krvavý horůrek z prostředí odlehlé farmy a malého nenápadného městečka a jejich obyvatel s kterými musí hlavní dvojice udržovat skvělý vztah, jinak bude zle, je skvělou podívanou na suchý a horký letní večer. Nekončící peklo začínající oběšením nevinné kočky je pouze začátek hrůzy. Parta nepřátelských mužů opravující střechu začnou hlavní dvojici šikanovat a dojde to až k pohromě ve které zemře dost lidí i sám šerif. Strašáci jsou perfektně natočeni společně s hudbou Larryho Groupého pod dohledem režiséra Roda Lurieho a zaručeně vás nenechají spát dlouhé a dlouhé noci.

plakát

Ruiny (2008) 

Ruiny jsou pro mě velice kvalitním snímkem. Nejde zde jen o brutalitu, krev, vnitřnosti a obrácený žaludek, ale tvůrci se snažili taky o trochu té dramatičnosti, což bylo velkým plusem. Knihu jsem bohužel nečetla ač bych velice chtěla, jenomže není k dostání. Když se vrátím k filmu. Nejvíce se mi líbily ty nádherné vykopávky sloučené s trpícími oběťmi, které zjišťují, že jsou opravdu v pr*eli. Jonathan Tucker, který si zahrál v remaku Texaský masakr motorovou pilou z roku 2003, zde předvedl opět skvělý výkon jako student medicíny a stejně jako v masakru mu scénárista napsal smrt. Ruiny jsou skvělým příkladem toho jak natočit poutavý příběh spojený se smutkem, hladem, žízní a smrtí a vůbec není potřeba 5 litrů krve, ale stačí jen trocha šetrnosti a fantazie.

plakát

Pátek třináctého (1980) 

Každý fanda hororu jistě zná dnes již klasiku všech klasik. Pátek třináctého se řadí mezi nejlepší slasher vyvražďovačky a to i přes to, že brzy oslaví kulatiny. Skoro 40 let starý klenot, který nestárne a mnoho generací s ním vyrůstalo. Zaschlá krev zavražděných teenagerů v táboře Křišťálového jezera je dodnes cítit a nesmrtelná krása tohoto snímku je až neskutečná. Napětí a hrůza je na prvním místě a buďte si jisti, že vás Pátek třináctého nezklame, protože klasika neklame.

plakát

Tajemství loňského léta (1997) 

Hřích, který spáchá skupina teenagerů se po roce odkrývá jako ohavné tajemství loňského léta... Nespoutaná letní vyvražďovačka, která je již trochu retro a tak v bližší budoucnosti očekávám remake, ale originál je dodnes koukatelným snímkem plný krve, honiček a brutálního a nelítostného vraha s hákem ostrým jako břitva. Herecké výkony jsou velice nadprůměrné. Oslní mladičká Jennifer Love Hewitt, která měla to štěstí (nebo spíše smůlu) zahrát si ve druhém díle. Tajemství loňského léta je nesmrtelný s laser horror, který je dodnes mezi fanoušky velice oblíbený.

plakát

Osudový mejdan (2008) 

Letní osvěžující masakr plný spocených a...MRTVÝCH TĚL! Je to svým způsobem skvělá jízda na nádherné jachtě uprostřed moře, ale... AU! Najednou dojde k tragédii. Tři dívky a čtyři chlapci v letním thrilleru představují skvělý způsob, jak v divákovi uvolnit nervy a zároveň i vyvolat pocit hnusu a bolesti. Drogy, alkohol a sex. Tři vzrušující a nebezpečné věci. Jedna z dívek přijde o život. Proč? Tři věci... Vypukne panika. Masakr na krásné jachtě a mejdan se změní v horror! Britové mě Osudovým mejdanem překvapili. Herci byli na slušné úrovni ač je nikdo moc nezná. To ale nevadilo. I tak jsem si to užila. Krev, krev a krev. Dokonalost sama!

plakát

Solange: Teror v dívčí škole (1972) 

Na dívčí katolické škole dojde k vraždě jedné ze studentek. Policisté podezírají učitele italštiny Enrica, který udržuje milostný poměr se studentkou, která je později také nalezen mrtvá v jeho bytě. Enrico chce dokázat svou nevinu a tak společně se svojí manželkou pátrá po vrahovi. Oba dva nakonec dojdou k šokujícímu odhalení... Naprosto geniální giallo s okouzlující hudbou Ennia Morriconeho. Režisér Massimo Dallamano stvořil v tak krátkém čase mistrovské dílo plné nahých dívčích těl a okouzlující atmosféry, která po celou dobu filmu neztratila jiskru. Ba naopak. Stupňovala se a samotným závěrem došla až k maximálnímu "uspokojení". Děj měl logické uspořádání. Držel si přísně své tempo a neuhýbal od tématu. Ani nějak nepolevoval a napětí bylo velice děsivé. Solange je italská klasika, která do samotného konce udržuje diváka v naprostém strachu.

plakát

Konkurs (1999) 

Režisér Takaši Miike má za sebou slušnou asijskou kariéru. Zastavíme se u jeho slavného filmu Konkurs. Film proslavila nejdrsnější a nejbrutálnější scéna, kdy hlavní hrdinka dosti odporným zbůsobem mučí svého (skoro) nastávajícího. Scéna není vhodná pro lidi, kteří neradi asijské Gore "Střeva ven, noha pryč". Ač je film brutální možná více než Grotesque (vlastně tam je k dostání spíše sexuální muceni), tak je Konkurs dodnes považován za asijskou klasiku v horrorovém světě 90. let. Mohu ho doporučit všem fanouškům brutálních drsňaček. Proplétání s hlavní hrdinkou do jejích mučivých let a zpátky do současnosti, divákovi trochu popletou mysl. Stejně tak když se hlavnímu hrdinovi zdá, že ho jeho přítelkyně mučí a zároveň vidíme, že se o sen nejedná. Konkurs je asijský hit, který se dodnes dá sledovat, jako kdyby ho člověk viděl poprvé.

plakát

Sněhurka - Příběh hrůzy (1997) 

Sympatická vetřelčí žena Sigourney Weaver v netypické roli. Tajemná, děsivá a v plné síle. Pohadkově krvavá podívaná, která rozhodně není pro děti. Pohádka o Sněhurce podaná v hororovém hábitu. Pěkně krvavá a šťavnatá. Sam Neill zahrál svou roli na výbornou. Snehurka: Příběh hrůzy je poutavý, avšak nesmírně tajemný příběh s kapkou krve a strachu. Každý si zde najde to své tajemné a krásné.

plakát

Noc oživlých mrtvol (1968) 

There are coming to get you, Barbara.  Věta,  která mi naháněla hrůzu po celý film a přitom zazněla pouze jednou a to na začátku filmu. Věta, která je pro mě nazapomenutelná a Já ji miluju.  George Romero započal svou kariéru právě v roce 1968 při svem vůbec prvním a nejlepším filmu. Na svém kontě má hrstku zombie filmů,  ale Noc oživlých mrtvol je bezpochyby to nejlepší,  co kdy vzniklo. Hudba je naprosto dokonalá a zazní hned, jak film začne. Je děsivě úžasná. Mám z ní skvělý pocit. Vlastně celkově z Noci oživlých mrtvol mám skvělý pocit.

plakát

Toxický mstitel 4: Masakr ve městě (2000) 

Režisér Lloyd Kaufman je známý svým vysoce vtipným, nechutným a černým humorem. Toxický mstitel 4 je jenom třešnička na dortu teto šílené série.