Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (284)

plakát

Skyfall (2012) 

Hodně dřevem obložených stěn a dostatek vyzrálé skotské, přesně jak to mám rád... staromódní Bond vnesl trochu kultury do tohoto ponurého blikajícího světa, jenž byl v dostatečné šíři zastoupen vulgárním panoramatem neonového šangového háje... tentokrát v důstojném, suchém, velmi anglickém pojetí takřka bez bondgirl...

plakát

Den před krizí (2011) 

Relativně prázdné drama, na druhou stranu to mrazení, které provází celý film, ho vynáší aspoň na 3*.

plakát

96 hodin (2008) 

Nejtvrdší chlap na světě je Liam Neeson a Maggie Grace by měla jít k doktorovi, to její běhání se mi zdá podezřelý...

plakát

Napříč vesmírem (2007) 

Junk story s beatles, takže hudba skvělá, ale jinak jsou to jenom další Vlasy o lidech, co hulej - fakt hloubka. Příběh je samozřejmě prvoplánovej, ale nevim, co za těžkou psychologii jste chtěli vytvořit z písní... navíc na chudejch textech beatles, u kterých minimálně polovina písní stojí na slově love. Horší čtyři

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Výborná atmosféra, skvělý Ritchieho rukopis, který zvolna, leč rázně postupuje na žebříčku mezi nejoblíbenější režiséry. Sherlock 2 možná nedosahuje kvalit prvního dílu, ale rozhodně neztrácí nic ze svého tempa, úžasných exteriérů, vtipu a šílenosti. Robert Downey Jr. je jeden z nejlepších herců současnosti. A on to tentokrát s updatem několika týdnů dotahuje na 5*. Nejvíc se mi líbí ten nádech Mozarta, který prostupuje celým filmem už od prvních minut.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

K tomu mohu říct jen jediné: Kdyby měla sestru a psa, vyberu si toho psa... btw. chybělo tam snad všechno, co dělalo piráty pirátama... no nic, akorár Depp hlásil...

plakát

Správci osudu (2011) 

Zajímavé, zajímavé, zajímavé, dokonce poučné, dobrý scénář, dobré idee, nejhezčí byly asi interiéry newyorských budov :)

plakát

Královna Viktorie (2009) 

Pokud to beru jen jako drama, tak je to dechberoucí. S tou historičností a životopisností (faktografie mě nezajímá, jde o to, že jí tam bylo zoufale málo) bych přibrzdil. Tedy jako drama je to úchvatnost sama. Skvělá monarchistická atmosféra, pro kterou mám slabost. Jednu chvíli se mi chtělo křičet, "ať žije král", takže za skvěle odvedenou práci jak režijní, tak kostýmní patří tvůrcům jen chvála. Já se na tyhle monarchistický filmy nemůžu dívat, protože jednou přijde den, kdy budu ochotnej dát za monarchii všechno :)))) A Paul Bettany je skvělej herec!

plakát

Všemocný (2011) 

Tak tohle je úžasný... brilantní film... škoda, že takový "pils" nejsou... i když někteří se bez nich obejdou :P Precizní filmařina a Bradley Cooper s nepřirozenou barvou duhovky hrál více než skvěle. Možná měl tentokrát NZT.

plakát

Hrabě Monte Cristo (1998) (seriál) 

Nemůžu si pomoct, ale Gérard Depardieu dodává těmto minisériím takovou dávku atmosféry, že to prostě musíte milovat nebo nenávidět. A další věc - božská hudba!