Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (129)

plakát

Father Ted (1995) (seriál) 

Co dodat ... suprově zábavný občas trochu morbidní humor, ale i s odstupem času od doby kdy to bylo natočeno stále drží krok. Super.

plakát

Život Briana (1979) 

Vynikajicí Pythonovský film(hodnotím i přesto, že je to jediný, který jsem viděl). Každopádně si dělá srandu i z toho co by zesměšňováno být nemělo nebo aspoň nebývá zesměšňováno tím to možná získává velké plus.Očekával jsem něco jako roztáhlý Pythonovský skeč, ale nikoli, film nenudil nebyl roztahaný a měl hlavu a patu. Jeden z naprosto nečekanejch okamžiků byli alieni, ale byli úžasní v tě chvíli jsem si začal myslet, že film nabral nečekaně jinej rozměr něco ve stylu Tarantina, ale nakonec se vrátil do starejch kolejí:-) Prostě 5*. Who says "JEHOVOVO"? SHE SHE SHE HE HE HE

plakát

Lepší už to nebude (1997) 

Podle mě přehodnocený. Český dabing je strašný až na klasickýho Nicholsona. Nicholson jako vždy má roli uzavřené, agresivní, pravdomluvné a výbušné osoby což mu skvěle sedí +*.

plakát

Samotáři (2000) 

Jeden z nejlepších českých filmů pro mě i přes to, že jsem jej viděl až po 10 letech od jeho natočení. Dobré herecké výkony, především role zhuleného Macháčka byla dobrá a suprový výběr hudby.

plakát

Smrtonosná zbraň 2 (1989) 

V podstatě to samé jako jednička, ale toho vtipu je zde více takže zase 3-4* :-)

plakát

Carlitova cesta (1993) 

Brian de Palma se ukázal v nejlepším světle jakém mohl. Poutavě popisuje život kriminálníka, který se po návratu z vězení snaží navrátit do společnosti a přitom se do ničeho "nenamočit" jenže to jaksi nejde... kriminálník je vždy kriminálníkem. Film na ničem netratí. Počínaje hudbou ( kousky jako Carlos Santana nemají chybu) tak hereckým obsazením jen mě mrzela malá role Viga Mortensena vypadala celkem dobře, ale do celku nakonec i zapadla. Každá scéna gradovala jak to jen šlo až vyvrcholila ve velmi dobrou filmovou podívanou. V anglickém originále šlo krásně rozumět dialogům ( i výtečným monologům). Komu se tento film líbil doporučuji také film Serpico (taky Al Pacino) si ce trochu starší a z jiného soudku žánrového, ale podobné prostředí a podobné pocity. I přes velkou délku tohoto filmu nikdy nenudí a spíše se bavíte a ke konci si přejete ještě aspon 20 minutový dodatek. Jako třešnička na dortu, ale přitom důležitá součást děje mi přijde postava Seana Penna ala Davida Kleinfelda, který více připomíná zfetovaného Disco Stua než právníka na státní úrovni. :-)

plakát

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008) 

Komu se co na tom nelíbí? Kdo je má aspoň trochu vlastenecké sklony tak ocení děj odehrávající se v domácím prostředí (Praze - jak samotný název prozrazuje). Možná se jednou bude vzpomínat na Kozí příběh jako začátek animovaného 3D film v České Republice. I přes ne úplně povedenou grafiku se povedlo udělat dost situací. Kulisy a postavy jsou až Burtonovsky laděné, hudba dobrá akorát ten příběh není moc pospolitý a připadáte si jako kdybyste skákali z filmu do filmu. Některé myšlenky jsou až moc naivní a uspokojili by malé děti. Třeba to byl zíměr. Podle mě si autoři vůbec nepohoršili a jen tak dál a s chutí do dalších děl. Snad je to moc neodradilo.