Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (129)

plakát

Martin Frič, klasik českého filmu (2008) (TV film) 

Martin Frič, silná osobnost české filmové scény. To se nám snaží velikáni české kinematografie (Vávra, Menzel) říci skrze příběhy z Fričova života, znovu, znovu, znovu a znovu. Nicméně dokumentární hodnota nulová. Jedná se spíše o režisérovu filmografii doplněnou vtipnými historkami. Zpracování a výběr scén celkem na úrovni. Nicméně volba struktury neštastná, co se vlastně o Fričovy dovíme?

plakát

Ruka (1965) 

O uvězněné "loutce" ovládané hrůzu nahánějící Rukou v loutkovém filmu Jiřího Trnky která se stala bezesporu jeho symbolem. Paradox nad paradox...

plakát

Vlkodlak (2010) 

Lehká naivita a až přehnaně monstrózní efekty(prakticky nefungující gravitace). Tento film nebyl pro nic za nic nominován na oscara za masky. I když to není zas až to co bych vytknul. Průměrná podívaná na pěkně "vymodelované" města a dobově oblečené občany. Hlavní role skvěle obsazeny a Hugo Weaving jako třešnička na dortu.

plakát

Tři králové (1999) 

Skvěle zvládnutej film od začátku do konce. Dynamický scénář se správným střih za doprovodu dobré hudby. ***** Aneb válečný film s trochou nadsázky.

plakát

Norské dřevo (2010) 

Prvním faktem je to, že jsem nečetl knihu a tím pádem nemůžu zahrnout komparační stránku. Film je zpracovaný velice dobře od kameru až po zvuk. Střih není zas až tak propracovaný. Občas bych vystřihl nesmyslné flashbacky. Film má zatraceně zbytečně dlouho stopáž, která škodí filmu a myslím, že film by šel sestříhat a pro neznalce knihy určitě k dobrému. Film bych určitě doporučil, ale sám bych se na něj podruhé nepodíval. To bych Vám radši doporučil Moment to remember z Korejské produkce, který mě dostal mnohem víc. Mnoho lidí potěší. Mnoho lidí zklame. Já jsem uprostřed.

plakát

Černá labuť (2010) 

Dobrej film? Né no. Samozřejmě má plno kladů, ale celkový dojem? Tsss

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Technicky vymakané vizuálni efekty prakticky od začátku pobytu v Gridu až dokonce. Jednodnodušší příběh tomuto filmu jistě zas až tak neubíral na kvalitě. Kdo by od tohoto taky čekal něco víc. Takovou světelnou motorku, káru či latexový oblek bych si taky nechal líbit a neříkejte, že vy ne. Hudba v podání dua Daft Punk se v tomto podání velice hodí. Kdo taky nepovažuje hudbu Daft Punk za scifistickou, že?

plakát

Děcka jsou v pohodě (2010) 

Nijak mě to nesebralo, ale soundtrack je fajn a herec Mark Ruffalo mě v této roli, kterou dostal velice oslovil.

plakát

83. Annual Academy Awards (2011) (pořad) 

Nejsem schopen zhodnotit z komplexního hlediska už jen kvůli tomu, že jsem neudržel pozornost a otevřená víčka až dokonce, ale tu první část, kde sypali ocenění jedno za druhým ta ušla tak ***. Později se to prý protahovalo a byla reklama za reklamou. James Franco by měl zůstat u hraní a ne moderovat.