Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 503)

plakát

Na území žen (2007) 

Meg mi nějak sešla z očí a z mysli a přepadla mě chuť s tím něco udělat. Zestárla, holka jedna, ale s tím herecky uzrála. Dlouze by se dalo vykládat, jak byl ten film plný nejen lidských ale i filmových chorob, ale mně se chce říct krátce: byl svůj a zapůsobil na mě. Vzpomínala jsem i na sofistikovaně omšelou Meg a empatika Adama Brodyho ještě dlouho po tom, co dvd rekorder a všechno kolem usnulo.

plakát

Zábavný park (2009) 

Stanu se menším a ještě menším a ... pak někoho svou laskavou nenápadností a citem pro akcenty, které si prožil jeden každý z nás, pohladím. Zábavný park je o větších dětech, co se ke starostem dovedou už docela dospěle postavit a na programu dne neni jen, že holky a kluci to chtěj taky .... Stejně neagresivní jako příběh je i obsazení, Kristen hraje pořád stejnou holku, ale je v tom jak ryba ve vodě, to se musí nechat.

plakát

Mužská srdce 2 (2007) 

Britská "Druhá míza" po francouzsku a zdaleka ne tak snobská. Když jdou na mužskýho léta ... monamůůůr ... lehkonožka, co mi dokázala zpříjemnit pošmourný dopoledne.

plakát

Rachel se vdává (2008) 

Nikoli další díl Deníku princezny, ale domácí video o vypuštění stáda kostlivců v rámci předsvatební psychózy s Rachelinou sestrou v hlavní roli, tak trochu a la Dogma. Potížistka Kym dělá dlouho kašpara a jako pozérka tím ostatní poznamenané jen vytáčí. Pak ale nastane situace, kdy klaun pod tíhou vlastních mimiker řekne něco jako: mužu abstinovat, mužu se všem omluvit, ale co se stalo, nezměním i kdybych byla Matka Tereza, a musím s tím do smrti žít ... a ta byla i s Anne Hathaway oscarová. Trauma pod povrchem ale výrazně otupuje až ubíjející roztahanost kolem svatby. Život, když něco bolí a něco se hojí, je taky rozvleklej, ale tady to bylo podle mě zbytečný a na škodu. 3,5*.

plakát

Krotitelé vln (2004) 

Kopyto jako já nedokáže pochopit, jak někdo muže na prkně frčet dírou skrze vodní kremroli, ale dokáže na to fascinovaně a uznale zírat a být tím okouzleno, zvlášť při hojnosti opravdu nádherných záběrů. Je to paráda, ale chudák manželka borce, co v neoprenu chodí po domě jak březí vlk a čeká na tu, která bude vždycky na prvním místě - na vlnu. 3,5*.

plakát

Bláznovství (2008) 

Z Wackness se vyklubal prímovej film. Chvilku trvalo, než jsem si zvykla na jeho tempo a jakési gothic zabarvení, taky jsem si říkala, že tohle už tu v jednotlivostech i různých kombinacích mockrát bylo, ale nevím, jestli jsem už tak deformovaná, že se na určitý model můžu dívat pořád dokola, aniž by mě omrzel, nebo si místo na slunci v mé duši vydobyl jemnými nenásilnými odchylkami v drobných detailech, ale prostě se mi to moc líbilo. Ben Kingsley mi připomněl svou krásnou postavu z Elegy, jakoby to byla jeho možná alternativa. Stárnoucí chlap, co má všeho včetně sebe po krk ale pořád žízeň po životě. Jeho výkon mi narozdíl od malinové komise nepřišel špatný, naopak. V té sebeironii záchvěvy touhy po už nestihnutelném ... já mu to věřila. A věřila jsem to i těm ostatním. I hip-hopu.

plakát

RocknRolla (2008) 

Nemužu si pomoct, ale s Guyem to jde od deseti k pěti a když už to vypadá, že Fenix vstane z popela, natočí něco, co už tu vlastně bylo, jen přidá další postavy, děj ještě víc zamotá a jakože přitvrdí, ale už v tom není lehkost a invence nadšených začátků. Karel Roden ale potěšil, jen tak dál.

plakát

Dva na houpačce (1962) 

Zoufale osamělý chlápek si na krk hodí záchranný kruh v podobě holky, co se k němu vůbec nehodí. Oba zrovna prožívají svá prázdna a tak jsou si dobří. Jenže on ji stále hodnotí: jsi moc tohle, málo tamto. Jejich rozdílné kdeco není ale největší překážkou v lásce a společném žití. On je stále připoután ke své exmanželce, protože rozvodové papíry jsou jen cár, a ona touží mít ho celého pro sebe, přestože ví, že zrovna tak cárem může být list oddací. Ospalého Mitchuma levou zadní přehrává krásně autentická Shirley MacLaine. 3,5*.

plakát

Zalknutí (2008) 

Že to bude takhle dobrý, by mi předem hádat strach nedovolil. Četla jsem předlohu, dávno tomu, a úlevný je nepamatovat si, co nepodstatnýho tam dali a veledůležitýho vynechali. Floutkovská a krásně nezodpovědná nálada mi ale štymuje a přidělit roli chlapíka, kterej obslouží, co před nim neuteče na strom, Samu Rockwellovi ... to je jako na objednávku :).