Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 503)

plakát

Úhel pohledu (2008) 

Že to řeknu zrovna já, to už neni jen tak, ale honičky a vůbec celá akční složka filmu byly strhující. Takhle nějak by to mohl natočil třeba Pakula, kdyby mu dneska bylo třicet a nechtěl po hercích a scénáři zázraky. 3,5 a chlup *.

plakát

Adamovo žebro (1949) 

Živá perlivá konverzační voda. Nádhera. Užila jsem si to a nechtěla, aby to někdy skončilo. Ráj pro moje smysly, byla jsem taky jedno ucho ("jsem jedno ucho" ... "to naštěstí nejsi"), ale slovní nahrávky střídaly smeče příliš rychle, abych si je v kombinaci s výživnými gesty mohla na poprvé zapamatovat. Tohle je typ komedie, která má na opakované podívání znovu co dát.

plakát

Ženy (1969) 

Spisovatel, takovej tesilovej plejboj, už dlooouho bez nápadu, sbírá ženy, aby nakop inspiraci, ale pořád neví, kterou ... kterou... kterou... Závislej na chemikálii z euforie zamilovanosti používá dokola triky a pověry ..."víte, že jsou ve vás dvě ženy?" ... a baby mu sedaj na lep ... až na jeho sekretářku, která ho má napřed v paži. Napřed, bohužel. Že by to nemusel bejt špatnej film? 2* za 3 ženy :).

plakát

Inland Empire (2006) 

Strašně jsem se na to těšila, protože aby dostal mistr Lynch v místě, kde je za boha, takovej nátěr, to byla výzva. Celou dobu jsem ale měla pocit, že se hrabu ve skládce (nebo skládka ve mně?) a přiznám se, že jsem si bez stopky šla uvařit kafe, vyvenčit fenu a taky si vzala čtyřstovku ibalgin na bolehlav. Kdykoli už to vypadalo, že se hezky chytám, tak na mě Lynch vytasil prostředníček a za trest přidal další hodinu. Takže 3* za Lauru a za přiznání, že ani rozjetá žába mě nenechá netečnou.

plakát

REC (2007) 

Lahůdkovej horor, zvlášť ten fičák ke konci je ... VĚC !

plakát

Vezmi to i z druhé stránky (2005) 

"Nezáleží na tom, jak život skončí, ale jak ho žiješ. Každý si musí najít způsob, jak čelit smrti. A životu.". Tohle nenápadné dílko se do mne trefilo podobně jako kdysi Lantana. Tiše a silně. 4.5*.

plakát

Opilí slávou (2006) 

Jak se mám k Delirious postavit objektivně, když filmy Toma DiCillo dávno ukládám separé, aby na ně neskočil nějaký zatoulaný bacil průměrnosti. Kdo Toma nemá rád (?) nebo ho nezná (!), podívá se na film - líbí, nelíbí a jede se dál, ale kdo je pozitivně zdeformován celou jeho rodinkou krásných zoufalců v oblouznění ... v sedmém nebi ... v semiškách .... nemůže se mi divit. I tady je jich plno a nehraje roli, jestli jeden spí v kontejneru a jiný v duchnách z pštrosa, Tom je bere z jedný vody šup na plot a dělá si prču z celebrit stejně jako ze soumarů, lidská čeládka je přece nevyčerpatelný zdroj inspirace... a ironie. Kdykoli je na plátně Steve Buscemi jako paparazzi, který nechá bydlet svého houmíka ve skříni a za to očekává sluhu Žána a psí oddanost, jsme svědky šťavnaté jízlivosti v hereckém provedení z jiné galaxie. Pittovy chvilky krapet zasmrdí cukrkandlem, ale jinak je kluk v pohodě. Takže závěrem: slabší článek v červeném řetězu, ale pořád je to značka DiCillo :)

plakát

Once (2007) 

Once je rozhodně křehký, citlivý a milý film - jako jeho hudba, jako jeho ústřední dvojice - a těžko se mi píše, že pohled na tuhle skromnou sympatickou dvojku přebírající Oscara mě zasáhl daleko víc.

plakát

Control (2007) 

Pokud jde o Joy Divison jsem like a virgin, nehodnotím, co a jak bylo nebo nebylo a na čem si režisér vylámal zuby nebo dostál cti ... z hlediska historie kapely. Jednodušší už jsem to mít nemohla, jen jsem se dívala a poslouchala, chvílemi polkla nebo - když někdo pronesl mou větu, protože se mu zrovna stalo, co někdy mně - uronila slzu. Bezpochyby nejvíc na mě zapůsobil Sam Riley ... zahrál Iana Curtise jako anděla, který měl smutné oči, i když letěl nahoru. Měl hudbu, lásku, slávu, přesto byl na sebe sám a ta osamělost neřvala, jen tak tiše černobíle sténala a to bylo to, co se mi na Control moc líbilo.

plakát

Uvnitř tančím (2004) 

Z přehršle pozitivního se taky dá spadnout do dlouhotrvající deprese. Uvnitř tančím je pozitivní ALE vyprošťovák. Lidi v něm mají zjevně osudovou smůlu, ale umí "tančit uvnitř". Je to pocit, který je s kolečky a zaťatými úředníky často problém si udržet. Oba hlavní protagonisté se dojemně doplňují, chrlí zabijácké hlášky na svůj stav a vy tak nemusíte mít výčitky, že můžete chodit ... Můžete jen žasnout, smát se a vztekat, že nemáte na to si život "roztančit" tak jako oni.