Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (48)

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Jediné, co se mi na tom filmu nelíbí, je český název filmu (naštěstí jsem se na to koukal v angličtině). Zootopie je mnohem výstižnější než Zootropolis, kde na to přišli. Pobavili mě zde citace filmů a seriálů viz. Kmotr, Breaking Bad.. či super obaly DVD typu Pig Hero 6, The Floatzen anebo Wreck-it rhino a Wrangled, což jsou přeZOOvaný názvy filmů režisérů Byron Howarda a Rice Moorea. Je vidět, že si tito režiséři umějí udělat srandu z okolí, ale i sami ze sebe. Nejspíš nejlepší animák roku 2016

plakát

Hodný dinosaurus (2015) 

Myslím, že to je velmi nedoceněný film. Je v něm spousta narážek na život, mnoha symbolů, metafor. Promítájí se zde scény z filmů, co už dnešní děti asi neznají a když už, tak znají značku. Třeba jako Jurský park .. Někdo se zde zmiňoval o dlouhém chození. V ten moment, během protahování konce, který byl už tak moc zdlouhavý, zazní téma podobné tématu z Pána prstenů, který byl taky jen chození s zdlouhavým koncem. Mám pocit, že to bylo schválně, minimálně podobný koncept. Však to znáte, každý má jiný vkus. Každá osoba v tom hledá něco jiného. Někdo v tom třeba chce vidět něco více či naopak méně. Dále se mi líbila scéna s lidmi, kteří jsou zde brány jako zvířata (což samozřejmě jsou) a lidské vlastnosti přebírají dinosauři. Symbolika střídání pravěkých vládců planety za dnešní obyvatele Modré planety. Ano, patřím do skupiny, co hledá na každém filmu něco, co si vzít a snaží se mu dát šanci, porozumět. Dále bych chtěl upozornit, že je to v podstatě prvotina Petera Sohna. Předtím má na svědomí Polojasno, krátkometrážní snímek. Je trochu vidět, že je to vícero krátkometrážních filmů v jednom, ale to mi nevadilo. O propracování zde nemusí být ani řeč. Je to bomba.. Vidět něco takového před pěti deseti lety, tak se s toho.. ehm.. Přeci jenom je to recenze na rodinný film... tak si s toho za blátím textil.

plakát

Marťan (2015) 

Gaffa udrží vše

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Než jsem na to šel do kina, snažil jsem se nic o tom nezjistit. Žádné informace, žádné předsudky. A dobře jsem udělal.... je to vlastně taková óda na Star Wars od fanouška J.J.Abramse, mix všech dílů dohromady. Bylo vidět, že se hodně snažil, aby to nepokazil. Docela se mu to povedlo (to nepokazit). Dodržel slovo, že se chce vydat cestou původní trilogie a je tam z ní cítit takový lehký nádech. Super scény, hudba od Williamse , pár vtipných okamžiků. Nelze sice srovnávat staré SW s těmito vycucanými z prstu, jelikož jsou vycucány z prstu. Také je jiná doba, jiné publikum, jiné očekávání, jiné možnosti. Proto bychom to neměli odsuzovat. Jedna věc mi ale kazí dojem z celé epizody: masochystický fanoušek Dartha Vadera, Kylo Ren, co vypadá jako Severus Snape a umí I podobné fígle. Měl dobrý rozjezd, ale pak neobstál. Ještě mě trochu zarazilo, že zanevřeli na všechnu literaturu dějově jdoucí po VI.epizodě, zejména na Yuuzhan vongskou válku, která je úplně něco jiného než o boji mezi Světlou a Temnou stranou síly. Navíc je o něčem, co je nám momentálně bližší. Možná to není aktuálně dobré téma. Ale i tak byla VII.epizoda velmi solidním otevřením nově nové trilogie a těším se na další filmy ze světa Hvězdných válek. Tak za rok.... nikdy by mě nenapadlo, že to někdy řeknu ;) (Díky Marvelovský vesmíre)

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Upozornění: Tento seriál může způsobit závislost. První sérii jsem zvládl za jediný den.. chci to vidět znovu a znovu. Navíc je to podle skutečných událostí. To je vždy obrovské plus. Nemohu se dočkat druhé série. Pablo Discobar forever!

plakát

Whiplash (2014) 

Nechápu, proč ty paličky ten bembeník držel tak prasácky a ještě se divil, že mu teče krev z rukou, ale je to pěkný film, který snad prozradí lidem, že hudba stojí mnoho času. Co se týče míry přisnosti kapelníka, tady v Čechách mu je roven jen Václav Hybš. Aranže písní jsou opravdu moc dobré. Doporučuji i slabším pováhám, té krve tam tolik zas není.

plakát

Čarovný les (2014) 

Bylo nebylo, pro mě, to bylo špatné.

plakát

Chappie (2015) 

Fúze RoboCopa, Číslo pět žije a Klonových válék si odemne vysloužila 3*, jak můžete vidět výše. Koukatelný snímek, který osvěží Váš večer, ať už jste fanoušci Robocajta, Živé pětky anebo Hvězdných válék.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Tento film si dělá srandu ze všeho a nemá, dámy a pánové, hranic. Může si dělat srandu i z vás nebo z vašich známých. Neváhejte a kupujte si DVD! Anebo víte vy co, stáhněte si to zcela zadarmo a koukněte se, jak je to nemorální, úchylný a skvěle obsazený film až vám rozum zůstane stát. Stahujte ihned!