Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (48)

plakát

Harley Quinn - Batman's Back Man (2020) (epizoda) 

Nejlepší epizoda nejlepšího animovaného seriálu ;) Dávám 42* (psáno slovy čtyřicet dva hvězdiček)

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Za mě o dost lepší než první díl. Marvel Studios opět potvrdilo, že umí udělat fůzi několika žánrů a tak se jedná o superhrdinskou road-movie s prvky romantické komedie (stejně jako byl Ant-man And Wasp rodinný snímek. Uvidíme, jak to bude u Shang-Chi.). !SPOILER! Mysterio nepřekvapil (až na jeden moment) a dostál svého charakteru v komiksu. Gyllenhaal ho zahrál velice dobře a jsem zvědavý, jak budou vypadat budoucí filmy MCU. Očekával jsem více odkazů směrem k Sinister Six, ale tvůrci to asi nechtěli zbytečně překombinovat a dát prostor hlavně Beckovi. Nejvíc potěšil návrat Daily Bugle a jejich šéfredaktora ;)

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Dnes již kultovní seriál, co změnil pohled na televizní tvorbu. Průkopník žluté kinematografie (odvozeno od žluté žurnalistiky), který boří tabu ve společnosti a to se v rámci filmařiny dělat má. Samozřejmě mám radši knižní předlohu od Martina. Knihy mají povětšinou navrch oproti filmům. Obraz si fantazie namaluje sama. Navíc hodně věcí je jinak a z knihy se člověk dozví víc zajímavostí. Avšak je to super tah od tvůrců seriálu, kteří zvolili podobnou taktiku jako u seriálu Dexter. Umírají jiné postavy.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Tento seriál hodnotím po delší době. Dal jsem si pouze pět řád v době prezidentských voleb 2018 (u nás), což bylo docela tématické a velice jsem se bavil. Kevin Spacey je za mě skvělý herec a Underwooda v americkém remakeu můžu doporučit. Docela mi vadí, že vůbec někdo uvažuje nad tím vystřihnout někoho hereckou prácia odstranit ho z filmů a seriálů, co v nich hrál. Přijde mi to jako úkaz neúcty a i když možná není skvělým člověkem, za mě je to skvělý herec a velmi věrohodně ukázal jednání politika, který je hodně ďábelský. Celkově je seriál citlivě zasazen do politické reality.

plakát

Už je tady zas (2015) 

Jelikož se jedná o německý film, tak se snaží tvůrci bořit tabu v německé společnosti. Snaží se ukázat, jak můžou být nacistické vize nebezpečné i v 21.století. Je toho důkazem sociální experiment středoškolského učitele Jona Ronesona, který nejspíš nechtěně zfanatizoval své studenty. Na druhou stranu mi film trošku vadí v tom, že spoustu lidí se teď může v Hitlerovi vidět a to dokazují i reálně natočení kolemjdoucí, neherci ve filmu. Proto je to pro mě rozporuplné, ale i takové filmy mám rád. Taky si myslím, že tabu ve společnosti vytváří zlo a nepochopení a o některých věcech by se mělo mluvit. Lidí by měli znát svinstvo, co se v minulostistalo.Původní námět je drama v pravém slova smyslu, tedy divadelní hra. Přiznám se, že by mohlo být zajímavé. Film dokazuje rozložení naší společnosti, proto takové hodnocení,. Taky musím říct, že Hitler byl zločinec, ale byl to rozený rétor, co dokázal sthrnout dav. Podtrženo sečteno 4*, ve filmu a ve svobodně uvažující společnosti by něměla evistovat tabu.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Životopisné filmy mají něco navíc oproti jiným žánrům. Přidaná hodnota, že se určité skutečnosti z filmu skutečně staly, je lákadlem pro diváky a pro filmová studia k nezaplacení (resp. K zaplacení). Tento film má hlavně Ramiho Maleka, který podle Maye zmátl jeho i členy kapely a dokonce už si ho s Freddiem pletou. Bohužel, film hraje jenom na jednu notu a tou je přehrávání písniček od Queenů. Chybí tomu více o nahrávání jednotlivých songů, nejen hlavních hitů. A o drobátko víc z kapelního cestování. No, zkrátka ty historky z natáčení. Chápu, že jsou důležité otázky Mercuryho sexuality a nemoci, protože on byl jeden z prvních, kdo se veřejně k obojímu přiznal. Dnes jsou tyto otázky v módě. Hlavně popularitou duhového hnutí a tak se nedivím, že Fox s tímto filmem přišel teď. FM je legenda a nikdo ho plně nenahradí, i když Adam Lambert je taky skvělý zpěvák. Celkově bych to nebral jako úplně úžasný film, ale 3* u mě znamenají dobrý film a tím Bohemian Rhapsody je.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Vskutku se jedná o jeden z nejlepších SW filmů od původní trilogie a po recyklaci v podobě VII.epizody působí tento díl svěže. Je to svěží závan do nejnovější trilogie, ale jsou v něm cítit prdy Jabba Hutta. Bohužel. V první řadě bych zmínil hudbu Johna Williamse. Co to s ním je? Žádný nový motiv, co by byl silný. Připadá mi, že se už vykrádá sám a neví kudykam. OST SW VIII je takový ubohý mix soundtracků Harryho Pottera + hlavní téma SW. Vývoj příběhu je povětšinou nečekaný, ale jsou tu zvraty na úkor kvality celé trilogie. U některých scén mi šla brada dolů, u některých jsem byl zklamán. Pozor, SPOILERY! Třeba let Leii působí velmi tragikomicky a trapně. Také mě překvapilo, že Luke vypadá jakoby absolvoval trénink s Uzumaki Narutem a zvládá vytvořit svůj "stínový klon" neboli světelný hologram, chcete-li. Jedná se však o nemilé překvapení a kazí to tu atmosféru SW. Vím, že dle výkladu z V.epizody jsme tvoření ze světla, ale mám dojem jakoby tuto myšlenku vzal Johnson moc doslova.... Dále tu je absolutní ignorace Světa Hvězdných válek, který známe ze seriálů. Od VII.epizody jsem doufal, že si to Disney lépe propojí. Třeba tím, že Rey bude dcerou Ezry Bridgera či se tam objeví nějáká postava či předmět (např.Darksaber) z Rebelů. Pozitivní věci převládájí a tak dávám 4*. Těším se na sólový projekt Hana Sola a jeho cinklé kostky. Na viděnou v květnu :)

plakát

Deadpool (2016) 

Po druhém shlédnutí jsem se ujistil v tom, že tvůrci plně nevyužili Deadpoolův potencionál. Na tenhle film jsem se hodně těšil už od doby, co ho oznámili. Hvězda chybí možná proto, že jsem měl přehnaná očekávání. Jsem zvědav na odpověď DC. Mají totiž hrdinu, který si to šel vyřídít se Santa Clausem :)

Ovládací panel
9 bodů