Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Thriller

Recenze (1 576)

plakát

Šílená noc (2022) 

Po brutální stránce, klasický, dobrý Wirkola. Fight Santy ve stodole, za mě top scéna. Každopádně, kromě Harboura, bylo obsazení těžce nesympatické, občas šíleně klišoidní, některé scény ultra dětinské a co se týče humoru - párkrát jsem se lehce pousmál. No, že jsou ty Vánoce, tak jednu hvězdu přihodím, aspoň teda za tu příjemnou, Vánoční hudbu a atmosféru.

plakát

Vlčí lov (2022) 

No, tak nám to letos vyhrála na plné čáře Asie. Nejbrutálnější Horor samozřejmě The Sadness (Tchaj-wan), nejlepší Hororová Komedie Zhanym, ty ne poverish (Kazachstán) a nejbrutálnějším akčňákem tenhle Project Wolf Hunting z Jížní Koreje. Těžkej masakr, kde krev stříká po hektolitrech. K postavám si sice žádné sympatie nevytvoříte a kdo je tou hlavní, zjistíte až v samotném závěru, ale tady stejně o nic jiného nešlo, než jen prostě naservírovat dívákům krvavé orgie. Ten mutant alias univerzální voják, byl fakt našlapanej. (81. hodnocení)

plakát

Christmas Bloody Christmas (2022) 

Tak jsem letos udělal výjimku a místo každoročních Pelíšků, jsem si na Štědrý večer, nandal doslova Vánoční Horor. Od Begose, jsem viděl všechny jeho filmy (s tímhle jich má pět) a i po tomhle Slasheru, zůstává na prvním místě, jeho vynikající prvotina Almost Human. No a když se tak koukám a osvěžuji si pohledem jeho čtyři předešlé Horory, tak se zřejmě tenhle santa zařadí, jako druhý nejlepší Begosův film. Každopádně, ta první půlhodinka, mě moc nebavila, rozebíral se tady hudební žánr, který jde absolutně mimo mě, takže zívačka, no pak se to během lízačky pěkně rozjelo v celkem pěkný masakr. Gore, vzhledem k režisérovo ultra béčkové tvorbě povedený, jasně, bylo to občas až úsměvný, ale co (po pár skleničkách vodky, jsem opravdu střih, kameru apod. vůbec neřešil). Jeho už klasický filtr, mě nepřekvapil a nevadil, Riley Dandy, celkem solidní buchta (ukáže postavičku, ve spodním prádle) no a téměř nesmrtelnej santa, který mě už ale v závěru začínal srát, když se po miliontý postavil na nohy. Christmas Bloody Christmas, určitě není tou pravou, Hororovou peckou, kterou bych si  pravidelně pouštěl o Vánocích, ale rozhodně se jedná o režisérovo povedenější kousek. No, přál bych si teď pro změnu vidět, jako další jeho Horor, nějaký letní camp masakr. (95. hodnocení)

plakát

Pearl (2022) 

Jak už je tu několikrát psáno, jedná se tady spíše o lehčí, ukecanější Horůrek, ale dojde samozřejmě na pár slušných scén (závěrečná večeře, porcovačka bloncky) a má to podařenou všudypřítomnou zlou atmosféru, díky Mie Goth, která zahrála psychicky narušenou dívku naprosto skvěle a film stojí opravdu jen na ní. Jsem zvedavý, jak Ti West tuhle trilogii v MaXXXine zakončí. Doufám ale, že mluvit se bude méně a krev bude stříkat z obrazovky.

plakát

Vzpoura strojů (1986) 

První a zároveň i poslední film Stephena Kinga, který si sám režíroval (jediný důvod, proč jsem se na to podíval). V té době se totiž tohle bláznivý béčko stalo propadákem. Ani se moc nedivím, Vzpoura strojů nabídne sice pár vtipných a šílených momentů, ale jinak je to celkem pěkná nuda. První polovina se ještě dala, ale jakmile všichni dorazí na benzinku, film ztratí tempo i humor. Slabší tři hvězdy.

plakát

Úsměv (2022) 

Husina při té první sebevraždě (perfektní úvodní titulky), do poloviny mě to drželo i hezky v napětí, pěkná kamera, mrazivý hudební doprovod a celkem dost creepy finále, které nekončí vůbec happy. Každopádně, někde za půlkou, jsem cítil, že se už maličko nudím, začínalo mi být jasný, že už se asi další nechutný sebevraždy na obrazovce nedočkám a strašně dlouho jsem si zvykal na hlavní postavu, která mi byla už od začátku lehce nesympatická. Na kino Horor, ale solidní podívaná (nic pro náctiletý) + režisérský debut (velká podobnost v Arim).

plakát

Margaux (2022) 

(Režisér sračkoidního Plánu útěku 2 a výborného nízkorozpočtového, Vánočního, brutálního slasheru Silent Night) Ten úvod s Lochlynem Munro, kdy mu relaxační křeslo rozmáčkne hlavu, bylo ještě fájn. No, pak přijde téměř hodinová, nudná konverzačka, kde postavy vypadají a hrají strašně uměle, no a kdo přežije, vám musí být jasný už od prvních minut. Smrti obyčejné, čekal jsem nějaké originální Gore, když už se to odehrává v moderním baráku, ovládaný umělou inteligencí, ale bohužel. A finále, kdy se ukáže ten, co za tím vším stojí, bylo vyloženě trapný. No, ono celkově je Margaux, dost trapným Hororem. Nelíbilo, nuda. (97. hodnocení)

plakát

Black Adam (2022) 

Tak už i z Rocka, se nám stal nabouchaný, komiksový superhrdina. Výborná hudba, skvělá akce, našlapaný digivizuál, prostě nařachanej, superhrdinský blockbuster, kterému nic nechybí. Potěšil i Pierce Brosnan, alá Doctor Strange. Film strašně rychle utekl, ani na chvilku jsem se nenudil. Užil jsem si to.

plakát

Nesvatý (2010) 

Umím si představit, že se tenhle ultra béčkový Horor, vysílá každý rok na Mikuláše po 22. hodině na některé Nizozemské televizní stanici, jako u nás Popelka na Štědrý večer. Mě to ale moc nenadchlo, nelíbil se mi celkový vzhled filmu, některé scény jsou až moc komický (běžící kůň s mikulášem po střechách). Brát vážně se to samozřejmě nedá, ale film nenabídne jedinou vtipnějsí scénu (na IMDb Komedie/Horor), kdybych si mohl říct jó, tohle byla celkem vtipná, Hororová komedie - to bych šel určitě s hodnocením vejš. Ale bohužel. Co chválím, jsou celkem povedené, některé mordy a pár dobrých lekaček.

plakát

The Lair (2022) 

Režisér měl zřejmě slabší chvilku, při které zavzpomínal na své začátky a tak natočil něco ve stylu Psích vojáků. Filmu by možná prospělo, kdyby se celý odehrával právě v tom podzemním bunkru, protože jedině tam, byla atmosféra celkem povedená. Každopádně, jedná se o ultra blboučký béčko, s trapnými dialogy, chování mutantů bylo všelijaký, jednou stačí když se ožene rukou a je po vojákovi a někdy neudělá vůbec nic a nechá se zabít pánvičkou. Čekal jsem alespoň nějaké pořádné Gore, ale dojde jen na pár roztrhaných obličejů. Postavy též nezajímavé, bylo mi úplně jedno, kdo chcípne. Před 20 lety, by to zřejmě obstálo, dneska už určitě ne. (90. hodnocení)