Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Biografie (4)

Karel Čapek (spisovatel / scenárista / herec)

15.09.2013

"Válka je hrozná, nepřípustná, ale ještě hroznější a nepřípustnější je otroctví."PhDr.Karel Čapek se narodil 9. ledna roku 1890 v Malých Svatoňovicích jako nejmladší ze tří dětí (bratr Josef, sestra Helena) manželů Antonína (lékař) a Boženy (sběratelka lidového folklóru) Čapkových. Maturitní zkoušku skládá na Brněnském gymnáziu… (více)

Michal Pavlíček (skladatel / herec)

03.05.2009

Michal Pavlíček (1956 ) je především známý jako jeden z nejlepších kytaristů dneška. Vystudoval filmovou fakultu Akademie musických umění FAMU a působil v hudební skupině Bohemia. V roce 1981 vzniká již druhé album na kterém se Pavlíček podílí a to Horký dech Jany Koubkové (první album Zrnko písku nahrál se skupinou Bohemia v… (více)

Hans Küng (herec / režisér)

15.09.2008

Hans Küng (1928 Švýcarsko) je jeden z nejkontroverznějších náboženských myslitelů dnešní doby. Původně křesťanský teolog, kterému byla odebrána missio canonica (byl na něj uvalen zákaz učení v teologických seminářích – rok 1979), je dnes spíše vnímán jako šiřitel světového étosu. Účastnil se jako jeden z hlavních poradců II.… (více)

dalajlama Tändzin (herec)

15.09.2008

Celým jménem Džampal Ngawang Lozang Ješe Tändzin Gjamccho se narodil v Tagccher ve státě Tibet, 6. 6.1935. Původem je syn prostého rolníka, který však od svých dvou let má pro svou zemi a národ zcela zásadní význam. V toto věku byl rozpoznán jako reinkarnace (přesídlená duše) tzv. “čtrnáctého dalajlamy“ (duchovní titul, jež… (více)

Reklama