Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (138)

plakát

Evita (1996) 

Viděno v 90. létech: na tomto muzikálu nejvíce oceňuji hudební stránku. Madonna i Banderas mi v tomto ohledu 100% vyhovovali. I ostatní složky díla jsou nadprůměrné, tak dávám 80%.

plakát

Přijela k nám pouť (1973) 

Tu jednu hvězdu přidávám pouze z nostalgie, dneska by se mi to už asi nelíbilo. Film opravdu jenom pro děti.

plakát

Třicet případů majora Zemana (1974) (seriál) 

Musím to vysvětlit: viděl jsem to jako dítě, rodiče mi nevysvětlovali, že tam jsou lži jako prase a dneska bychom to pravým jménem nazvali "politicky nekorektní". Jasně, že to byla místama bolševická propaganda. Ale za filmařinu a místy výborně postihnutou atmosféru dávám 3*.

plakát

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase (2009) 

Perfektní film pro fanoušky sci-fi (pokud si pod tím žánrem nepředstavujete střílečky z budoucnosti). Dobrý nápad, minimalistický scénář, dobré herecké výkony. Levnější produkce tu není na škodu. Doporučuji a dávám 90%.

plakát

Tankový prapor (1991) 

Komentář dopisuji dodatečně. Mé dvě oblíbené vojenské knížky, Černí baroni a Tankový prapor, byly obě zfilmovány. Obě předlohy mám rád, i když jsou jiného žánru. Tankový prapor jako film se mi líbil o kus líp, hlavně se více držel předlohy a i atmosféru (dneska už naštěstí jen legendární) vystihl dobře. V podstatě všechny hlavní postavy byly obsazeny výborně, to se fakt povedlo. Hlavně za to dávám 90%.

plakát

Polární expres (2004) 

Škoda, další film, který je opravdu jenom pro malé děti. Efekty, pěkné vizuály, ale nějaký rozumný obsah, to moc ne.. Zlatý Pixar. Nebo Tim Burton.

plakát

Lotrando a Zubejda (1996) 

Tenhle styl mi teda moc nesedí. TV produkce z toho úplně sálá, ty zpívánky jsou mi skoro protivné, oba hlavní hrdinové se na ty role vyloženě nehodili. Přidávám jednu * z patriotismu.. (poslední dobou jsem s dětma viděl Toy Story 3, Stardust a Charlie and the Chocolate Factory, tenhle kousek je fakt jiná váhová skupina, pardon)

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Známe poměrně dobře Dahlovu předlohu, takže jsem očekával bizarnosti a výstřednosti. A Burtonovo zpracování mne ani trošku nezklamalo, kouzelnou atmosférou jsme byli všichni fascinováni. Ty partie, které se od knížky odchylují (resp. jsou tam navíc) do příběhu velmi dobře zapadají! No a v neposlední řadě musím pochválit hlavní postavy, třeba Depp vystihl přesně charakter té zvláštní postavy! Kvůli dětem jsem to viděl poprvé v dabingu, ještě musím někdy vychutnat originální zvuk.. "This is the hospital for burned puppets - it's quite a recent development"

plakát

S dětmi na krku (2001) (seriál) 

Po celé 1. sezóně nechávám 4*, tento seriál si je zaslouží. Zatím tam nebyly vyloženě slabé episody, většinou jsem se dost bavil. V podstatě všechny hlavní postavy jsou příjemné .. dobrý casting. Nesmíte teda být intolerantní a musíte chápat, že existuje něco jako katolická víra a "morálka". I když o tom je to jenom malinko.

plakát

Městečko Haven (2010) (seriál) 

Opravuji po zhlédnutí dalších episod: jen některé jsou na hranici snesitelnosti (vycpaná zvířata), ostatní slušné. Atmosféra je však výborná. No a za sympatické hlavní hrdiny dám taky něco navíc. Pokud nesnesete mystery, tak se ale tomuto seriálu obloukem vyhněte.