Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (531)

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Zhlédnuto během cesty do Paříže. Upřímně, na poměry současného českého filmu jde o vysoce nadprůměrnou komedii, jinak jde o klasický průměr... Ale víte co, ty čtyři hvězdičky mu dám, především díky postavě Elišky Balzerové (jinak bych hodnotil třemi). Ta je totiž tak neuvěřitelně svá a správně divná, že jsem se díky docela dobře bavil. Pravda, některé ty dojemné scénky (oba vztahy matky s dcerou nebo ta velká romantika) si mohli autoři odpustit, ale co. Jako celek to docela funguje a ty téměř dvě hodiny stály za to.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Konečně! Konečně můžu dát s plným vědomím a čistým svědomím některému filmu z téhle triologie plný počet hvězdiček. Bourneovo ultimátum si to totiž za tu svižnou a skvělou akci a dobrý příběh bezesporu zaslouží. A tak jediná věc, co mi (podobně jako u druhého dílu) vadila, je kamera. Chápu, během akčních pasáží má třesoucí se kamera svůj smysl (a vůbec proti tomu nic nemám), ale proč se musela třepat i v momentech, kdy spolu dvě postavy zcela v klidu mluví? :(

plakát

Slečna Marplová - Cukání v palci (2006) (epizoda) 

Říkejte si co chcete, ale mně se další příběh slečny Marplové líbil. Sice i já jsem tak nějak vytušil, že v příběhu vlastně "neměla co dělat", jelikož vše za ni řeší Pentlička, ale i tak jsem s ním byl na výsost spokojen. A upřímně, jedinou lehkou vadou na kráse byl ten potrhlý policajt, který mi tam nějak neseděl. A taky možná fakt, že si takového obřího baráku nikdo nikdy nevšiml a vyřešit to musela malá (a nutno říct pěkně sebestředná) holka... Ale jinak si nemůžu stěžovat!

plakát

Bournův mýtus (2004) 

Bournův mýtus je bezesporu kvalitní akční film, přesto však musím přiznat, že předchozí "Agent bez minulosti" mě bavil daleko, daleko víc. Možná to bylo tím, že jsme o Bournovi toho tolik nevěděli, možná daleko zajímavěji zpracovaným příběhem, kdo ví. Nakonec však budu hodnotit zcela stejně jako u prvního dílu, filmaři si to za předvedený výsledek rozhodně zaslouží. Vždyť už jenom ta neuvěřitelná realita, která Bourneho jednoznačně odděluje od všech ostatních "podobných" agentů (007 Daniela Craiga promine...).

plakát

Kuťáci (1976) 

Tenhle díl jsem viděl až s odstupem, jelikož jsem o nějakém "pilotním dílu" Pata a Mata neměl až do nedávna vůbec tušení. A je možná dobře, že autory čekala v tvoření dalších dílů určitá pauza, protože... Zkrátka to ještě není úplně ono, spíš jde o takový zástřel pro budoucí skvělý seriál.

plakát

Slečna Marplová - Zapomenutá vražda (2006) (epizoda) 

Další týden se slečnou Marplovou a ze strany filmařů další nadprůměrný počin. Vždyť už jenom ten mysteriózní začátek, který jsem nečekal a který mi spíše než kriminálku připomínal nějaký ten thriller! Tempo se sice po přibližně deseti minutách uklidní, ale film si stále drží svoji kvalitu, možná také tím, že postavy jsou o něco starší než byly v době spáchání zločinu, což je možná už trochu vyčpělý tah, podle mého však stále funguje, především v podobném typu filmů (viz. Odložené případy). Mimochodem, jak se tak tady dočítám, původní příběh od Aghaty Christie byl prý dost poupraven... Nu což, alespoň pořádné lákadlo přečíst si také knížku! :)

plakát

Stopaři (1956) 

Já osobně nadšení ostatních uživatelů nesdílím. Samozřejmě, jde o western, který na rozdíl od těch ostatních oplývá až děsivou realitou, jenže když je ta postava Johna Wayna tak nesympatická... A navíc divná, protože občas jsem ty jeho myšlenkové pochody vážně nechápal. Třeba závěr, který bych vzhledem k předchozím přibližně sto deseti minutám fakt nečekal. No jo no, asi bylo potřeba hodit nějakej ten happy end! :)

plakát

Volání divočiny (1966) 

Velice rád bych si k Volání divočiny napsal i nějaký ten komentář, ale bohužel to nejde. Musel bych se totiž na tenhle nádherný snímek podívat znovu a i kdybych to udělal, stejně bych ho zase neviděl. No co, nebojím se to přiznat, já totiž na konci vždycky tak šíleně brečím... :')

plakát

Přeber si to znovu (2002) 

Přiznám se, že s první dílem jsem se zatím nesetkal. Proto můžu hodnotit tak nějak "nezávisle" a podle mého názoru je Přeber si to znovu docela průměrnou komedií, která má své dobré momenty, ale bohužel také i ty špatné. Především ty vtipy o penisech, sexu, blablabla, nevím, nikdy mi tenhle styl humoru nepřišel zase tak vtipný. Stejné výhrady jako k vtipům mám i se sprostými slovy - nejsem žádná háklivka, občas tam seděly naprosto přesně, občas mi přišly tak nějak nadbytečné (nebo možná snaha autorů a pseudo-drsňácký kecy). Takže jak už jsem napsal v úvodu svého komentáře: průměrná komedie, na kterou si možná za nějaký ten pátek už ani nevzpomenu.

plakát

Záhadná smrt (2004) (TV film) 

Průměrné kriminální drama, které zachraňuje především hlavní hrdinka a také docela povedený, neobvyklý a pořádně smutný příběh. I když, na druhou stranu, nedokážu si představit, že by jedna žena dokázala tak dlouho motat zkušené kriminalisty a vlastně i všechny okolo sebe. Docela mne navíc mrzí i samotný závěr filmu, který mi přišel tak nějak useknutý. Člověk se konečně od vražedkyně dozví, jak to celé ve skutečnosti bylo a hned následují titulky. Žádné závěry policie, nic. Škoda!