Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (531)

plakát

Partička (2011) (pořad) 

Stará pravda hovoří, že když dva dělají totéž, není to totéž. V případě Partičky to platí dvojnásob. Zatímco slovenská Partička má úroveň, je vtipná a rád se na ní podívám, české nemohu ani po třech zhlédnutých dílech nějak přijít na chuť. Nevím, jestli je to dvojicí Suchátek + Genzer nebo něčím jiným, ale vždycky se jenom dívám a alespoň nepatrný úšklebek nikde... Škoda, dám české verzi ještě jednu šanci a asi to definitivně vzdám. :/ UPDATE (22. března 2012): Musím svůj názor na českou Partičku lehce přehodnotit. Občas totiž umí být i česká čtyřka zábavná, i když trapné, či nevtipné momenty nevymizely... :( Ondra Sokol však nikdy nezklame!

plakát

Dobrodruh (1983) 

Musím svůj názor na tenhle film trošičku přehodnotit, protože na druhé podívání je to zřejmě ten nejlepší Belmondův polda, jakého jsem zatím viděl. Akční, nebojácný, s ničím (a nikým) se příliš nesere a vůbec se neštítí pro dobrou věc i vraždit (zvlášť při sešrotování auta společně se zabijáky jsem jenom čuměl na televizi a bál se ceknout, aby Belmondo nevletěl i na mě). Zkrátka, takového "týpka" by potřebovala i česká policie, o tom žádná. Nezapomenutelná scéna? Souboj s bratry-pasáky nebo návštěva squatu.

plakát

Dnes neumírej (2002) 

Já vám nevím, tenhle Bond je takový... divný. Třeba už jen tím zahajovacím songem v titulcích, který se Madonně opravdu nepovedl. A co víc: Bond byl zajat?? Jak mohli nějací zaprdění Severokorejci zajmout Bonda? Zkrátka, Brosnan mi jako Bond nevadil, spíš naopak, ale tohle "finále" se mu příliš nepovedlo. Žádná uhlazenost, žádná pohádka, spíš taková akční jednohubka na večer se spoustou šílených triků a ještě šílenějších momentů (třeba uřezání ruky kvůli autorizaci). Škoda, Brosnan by si zasloužil lepší rozlučku. :(

plakát

O človíčkovi (1985) (seriál) 

Jeden z mých nejzamilovanějších večerníčků vůbec! I dneska bych se na něj klidně podíval znovu a vůbec by mi nevadilo, že už jsem na večerníčky trochu starej! :)

plakát

Světla velkoměsta (1931) 

Druhé setkání s Chaplinem a také moje úplně první vlaštovka z éry němého filmu (přesněji z němého filmu, protože éra už byla dávno u konce). Upřímně, odcházím od projekce spokojen. A popravdě, částečně také dojmut, protože když se tulák Charlie po několika měsících setká s vyléčenou květinářkou... Dojme vás to, vážně. To, jak Charlie vypadá otrhaně, jak si z něj prodávající děcka dělají legraci i jak jej květinářka nakonec pozná. Ani komediální složka není vůbec špatná, několikrát se přistihnete při výbuchu smíchu (oslava nebo box), ale nikdo mi nevymluví, že v tomhle případě je to spíše než komedie hlavně romantické drama. Hezké, správně sentimentální drama se šťastným koncem.

plakát

Manželé z roku II (1971) 

Nadprůměrný snímek s Jean-Paul Belmondem v hlavní roli. Upřímně, tohle jsem opravdu nečekal - aby si autoři stihli dělat srandu z postav, lokací a ještě při tom všem tak skvěle parodovat Velkou francouzskou revoluci a to ještě na obě strany! Neuvěřitelné! Na druhou stranu, možná, že kdyby film skončil ve chvíli, kdy Belmondo odjíždí zpátky do Ameriky, hodnotil bych pěti hvězdičkami. Protože to, co následovalo, už jsem tak nějak nepobíral a docela mi to připadalo už jako umělé natahování stopáže. Třeba ta pasáž, kdy se pěti lidem podaří na jednom mostě odrazit útok rakouského jezdectva... To už bylo i na mě moc šílené. "Pane obhájce, můžete pronést svojí řeč." "Požaduji, aby byl popraven stětím hlavy!" :D

plakát

Generál Patton (1970) 

Dopředu bych se měl přiznat, že o osobě amerického generála Pattona jsem až do zhlédnutí tohoto filmu příliš nevěděl. A upřímně, začátek byl velkolepý, několikaminutový monolog byl v některých momentech až neuvěřitelný a plný docela tvrdých pravd! Jenže následující momenty už byli přeci jenom o něco horší... Samozřejmě tím nechci říct, že by byl (film) Patton vyloženým propadákem, naopak, velice nadprůměrný počin, jen se nemohu zbavit dojmu, že jsem čekal nějak víc. Možná něco víc, než jen tříhodinovou procházku nejdůležitějšími roky Pattonovy válečné kariéry. Třeba alespoň trochu rozpracovanější zmínku o jeho dřívějším životě, dětství (těch několik přečtených řádků v německém velitelství fakt neberu), poválečném životě nebo o jeho smrti. Zřejmě právě z těchto důvodů nakonec musím hodnotit pouze čtyřmi hvězdičkami, ovšem připouštím, že George C. Scott by si za svůj výkon zasloužil minimálně šest hvězdiček!

plakát

Profesionál 2: Samotář (1987) 

Jean-Paul Belmondovi role drsných policajtů kašlajících na nějaké ty zákony zkrátka seděla jako prdel na hrnec a prokázal to i v Samotáři. A upřímně, kdyby v tomhle francouzském filmu nehrál, moje hodnocení by bylo daleko nižší. Hlavní záporák sice měl své kvality, ale podle mého názoru dostal až příliš málo prostoru a spíš působil jako takový duch, kterého se všichni bojí (Jenže divák tak nějak neví proč. Blázen? A kdo dneska není blázen? ;)). Jinak jsem se však včera dočkal podařené kriminálky, u níž jsem se rozhodně nenudil.

plakát

Mezi supy (1964) 

Old Surehand a jeho vtípky, smích, kamarádíčkování a taky to nezapomenutelné gesto...Stewart Granger si zkrátka hrál svojí vlastní hru a do celého toho Mayovského Západu absolutně nezapadal. Možná ani nechtěl zapadnout, kdo ví? Škoda, bez něj by to byla vcelku povedená smíchanice několika knižních předloh!

plakát

Superpolda (1980) 

Když si vzpomenu na tu titulní písničku... "Supa, supááááá, supa, supa, supa!", tak se mi tak nějak dělá blbě... Ale jinak? Jinak mám Superpoldu Terence Hilla docela v oblibě, je to taková příjemná komedie plná superschopností a superpoldů. Není to sice aspirant na komedii tisíciletí, ale jako taková odpočinková záležitost to bohatě, bohatě stačí a Terence Hill měl alespoň příležitost dokázat, že zvládne utáhnout film i bez asistence Buda Spencera. Snad jen ten závěrečný žvýkačkový balón se moc nepovedl... Vypadá tak strašně uměle! :( Každopádně srdeční záležitost dětských let.