Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (531)

plakát

Královna Alžběta (1998) 

Mé druhé setkání s filmovou Alžbětou a rád uznám, že bylo daleko lepší než to před necelými třemi lety. Chudák Alžběta, obklopená tolika divnými a po moci chtivými lidmi, až mi z toho bylo špatně. Až jsem si říkal, že se z celé té motanice nezbláznila nebo dokonce nespáchala sebevraždu. Skvělé výkony všech přítomných, především Cate Blanchett.

plakát

Zkažená úča (2011) 

Teda, tohle byla ulítlá a místy hodně drsná jízda. Skoro si říkám, jak to autorům mohlo všechno projít (asi jsem viděl necenzurovanou verzi). Nicméně pobavilo, což bylo to nejdůležitější, takže parta kolem Cameron Diaz splnila svůj úkol. Jako film na jedno podívání ideální.

plakát

Vyhnání z ráje (2001) odpad!

Je pravda, že při několikahodinové cestě autobusem dokážete koukat na cokoliv. Stejně tak je pravda, že tenhle film je výjimkou. Nechci nikoho urazit, ale tohle se fakt nedalo a po prvních dvaceti minutách jsem si říkal, co to sakra má být a kdy to asi tak skončí.

plakát

Profil zločinu (2009) (seriál) 

Asi nebudu stoprocentně objektivní, ale asi jsem se zamiloval. Jak do Chloé, tak do samotného seriálu. Moc příjemná francouzská kriminálka. Je tedy pravda, že ta "kriminální" část v několika dílech slušně pokulhávala, ale díky často velice zajímavému "vedlejšímu" příběhu mi to nevadilo až zas tak moc. Teď stojím na prahu druhé (ve Francii třetí) série a přemýšlím, zda bude nový major alespoň z poloviny tak dobrý, jako Matthieu. UPDATE: Upřímně řečeno, poslední díl čtvrté řady bylo docela psycho. Nejen, že autoři tak nějak zapomněli, jak v první/druhé řadě vysvětlili celou tu záležitost (a ukázali ji ale úplně naprosto jinak, ve všech možných ohledech), ale ještě to pojali dost šíleným způsobem. A navíc tak neuvěřitelně velký cliffhanger... No fuj.

plakát

Nicolas Le Floch (2008) (seriál) 

1. díl: Zatím jsem vcelku na vážkách. Na jednu stranu opravdu nádherné interiéry a exteriéry, super kostýmy, vcelku sympatický hlavní hrdina a zajímavý zločin, na tu druhou však záplava nejrůznějších složitých jmen (každý je markýz, hrabě) a složité vztahy mezi nimi (ten ví něco na tohohle, postavení, nedotknutelnost, "frakce",...). Pevně doufám, že se s tím nějak poperu, neboť kriminálku z osmnáctého století jsem ještě neviděl a rozhodně mě zaujala. O tom žádná. *** a 1/2 2. díl: Motanice s dopisy, útrpným právem a komisařem byla podle mého názoru o něco slabší než předchozí díl. *** 3. díl: Popravdě to nebylo tak zamotané jako v předchozích dvou dílech, na druhou stranu ty snové sekvence... Huh. *** 4. díl: KONEČNĚ! Konečně to mělo tu pravou šťávu a nenašel jsem během těch devadesáti minut slepé místečko. **** 5. díl: Zdá se, že s druhou polovinou seriálu přijdou i lepší díly. Tenhle byl opět super, zvlášť ta "baronová" dvojka, to byl hódně... řekněme zvláštní páreček. Jen ta část s tím podříznutím mohla být lépe rozvedena. Přeci jenom mi to přišlo hrozně rychle utnuté. **** 6. díl: Myslel jsem si, že výlet mimo Paříž nebude nic moc. A k mému překvapení tomu bylo naopak, určitě další velice povedený díl! :) **** 7. díl: Neviděl jsem. 8. díl: Teda těch mrtvol bylo... skoro jako v Midsomeru! *** a 1/2 9. díl: Spousta změn, totálně divný vrah (ten borec... zkrátka... mimo), ale celkově dobrý díl. *** a 1/2 10. díl: (Zatím) poslední díl mne překvapil svojí akčností: na začátku boj, únos, had, další souboj... Zajímavé, byť motanice kolem "hladové smlouvy" mi přišla trochu slabší. ***

plakát

Marie Antoinetta (2006) 

Amíci tenhle film naprosto zazdili výběrem hudby. Protože upřímně, aby se na plese osmnáctého století hrála moderní hudba jednadvacátého století? Eh??? Takže i když se mi film jinak docela líbil, za tuhle neodpustitelnou věc musím jít se svým hodnocením dolů. Neboť ta (povětšinou) moderní tvorba tam působila jako pěst na oko, jako kdybych pokaždé dostal ránu přímo mezi oči...

plakát

Smolař (1965) 

Velký flám to není, přesto se jedná o velice dobrou (a milou) francouzskou komedii. Bourvil a Louis de Funès se nádherně doplňují, cesta po Itálii má něco do sebe a ty různý autíčka taky nejsou zrovna k zahození (hlavně ale prosím bez cukru). Upřímně řečeno mě dost často napadá, jak by Funès dopadl jako mafián ve vážně laděném filmu... Obstál by?

plakát

Český slavík Mattoni 2012 (2012) (pořad) odpad!

Dovolím si odcitovat slova písně Tomáše Kluse, protože se sem hodí více než přesně: "Za co, pane bože, za co...?" Ruku na srdce, tohle bylo něco příšerného. Dokonce mám pocit, že kdybych nebyl vlastním přičiněním ochuzen o první hodinu tohohle "skvělého přenosu z dílny televize Nova", trefil by mě šlak. Neboť jestli tohle někdo viděl ze zahraničí, musí si říkat, co jsme to za národ. Spousta kšiltovkářů ve Státní opeře (asi je moc strašnej problém se na jeden večer přemoci a nechat ji doma), výherci, které jsem v životě neviděl (a tím pádem ani neslyšel) a do toho... No, nechám toho, protože stejně tímhle komentářem nic nezměním. :) Proč to proboha nemůže mít aspoň nějakou úroveň??

plakát

Experiment (2001) 

Jediné štěstí, že to v případě skutečného experimentu nezašlo tak daleko. Protože ten závěr podle mého názoru jasně ukázal, jak by celý experiment dopadl, kdyby to Zimbardo včas nezastavil. Chybka? Snad jenom ty občasné prostřihy na přítelkyni hlavního hrdiny, působily docela rušivě.

plakát

Jak jsem vyhrál válku (1967) 

Knížku Patricka Ryana jsem si zamiloval takřka od prvních několika stránek a tak jsem byl velmi zvědavý, jak se Britové o čtyři roky později popasovali s jejím filmovým přepisem. Upřímně... byl jsem zmaten a to hodně. Tohle je totiž pořádný mišmaš, z knížky si to bere pouze pár částí (hlavně severní Afriku a most v Německu) a celé je to takové... zmatené. Jo, tak jsem se vlastně cítil po celou dobu sledování tohohle filmu - zmateně. Škoda!