Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 073)

plakát

Medvěd - Ryby (2023) (epizoda) 

Jo. Tohle je neskutečná šleha. Už bych to skoro vzdal.

plakát

Invalida (2023) 

Není to kdovíjaká bomba, ale je v tom tvůrčí srdíčko, je to fresh, herci jsou fajn a scéna záporáku v posteli s hafanama je nejvíc v topu ( inspirace Williamem Dafoe - Boondock Saints ). Škoda natahované stopáže.

plakát

Nimona (2023) 

Moc příjemný a originální překvápko. Na kráse mu ubírá pár nelogičností, no a pak především to drobné a zbytečné zasazení homosexuality, která vyvolá maximálně otázku “Proč?” U osmiletého dítěte ( dívky ) pak “Oni jsou bráchové nebo co?” U dvanáctiletého kluka pak “Really?”. Nic to neříká. Nic a nikoho to nerozvíjí. Žádnej “eye opening”, nic. Jen prostě Netflix. Jinak je Nimona jedna z nejoriginálnějších a nejzábavnějších postav v současném animovaném filmu. Chloe Grace Moretz jí pak propůjčila i jeden z nejlepších dabingů ever.

plakát

Nejhlubší nádech (2023) 

To tlačení na pilu v poslední třetině, kde všichni polykaj velmi těžko slova do ticha a vyslovují jméno “Steve…” Na závěr k tomu nakonec hraje i tklivá hudba, která graduje do oslavy života. Bylo to bohužel tak na sílu, že mi dala zapomenout na jinak skvělej dokument. O totálních magorech btw.

plakát

God Is a Bullet (2023) 

Ani nevím proč jsem na to čuměl. Možná kvůli mému guilty pleasure She's So Lovely, možná mě zajímali zvěsti o "nesmírně brutálním" snímku, které natočil člověk stojícím za dívčím kultem The Notebook, nebo slzy ždímajícímu My sister's Keeper. To co jsem uzřel ( přiznávám, že ze 155 minut jsem viděl asi 70 čistého času ) sice brutální je, ale mnohdy ( od druhé půli ) nechtěně komicky a hlavně neuvěřitelně samoúčelně oslavující brutalitu . Všechno je rádoby cool a rádoby se tvrdě tvářící natolik, že kdyby to byl výstup ze SNL a z rohu vylezl Will Ferrell, nebo Jimmy Falon, vůbec bych se nedivil. Trapárna. Navíc navýsost nudná. Nikolas Coster Waldau má sice charisma, ale stal se z něj ekvivalent pro špatný film.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Vůbec jsem nevěděl do čeho jdu a ani zdejší hodnocení mi nijak vnitřně nepomáhalo. Ale dny s děckama jsou o prázdninách dlouhý a už nemáme prakticky na co čumět. No tak jo říkám si. Dcera (8) to opustila během prvních deseti minut, syn se rozhodl na to nedívat vůbec a pařit na kompu. No a já se svou ženou jsme po 130 minutách zjistili, že jsme si u filmu konečně odpočinuli, navýsost příjemně se bavili a nejednou si u toho pitomě uchechtnuli. Poprvé a určitě ne naposledy.

plakát

Super Mario Bros. ve filmu (2023) 

Extrémně nezábavné akční ester eggs dobrodružství, u kterého jsem i napotřetí odpočatý usnul. Dcera to má ráda. Takže cílovka 8+?

plakát

Kosti a skalp (2015) 

Myslel jsem, že napodruhé to bude malinko nudnější, ale ono je to naopak svižnější, zábavnější a hlavně to utvrdilo sílu i kvalitu filmu. A poslední třetina je neskutečný maso pro silný žaludky!

plakát

Idol (2023) (seriál) 

Ono je vlastně úplně jedno, jestli to má být sexy, nebo jestli to má naopak vzbuzovat nevoli. Levinson nezvládá ani jednu polohu, ať už jí zamýšlel jakkoli. Je jedno i fakt, že tohle provokování ( rádoby ) “na hraně” a nucená zkaženost je k smíchu a může zaujmout tak maximálně neodkojené publikum. Provokovat se musí umět. Je jedno i to, že The Weeknd volal v souvislostech po Verhovenově Základním instinktu, přitom je to blíže jeho průseru Showgirls ( ty ale svou trapností alespoň bavili natolik, že si divák nemohl být jistý, zda v tom nebyl úmysl ). Co už trochu vadí je fakt, že postavy mají maximálně dvourozměrný charakter a procházejí si “vývojem” jak se tvůrcům zrovna v dalším střihu hodí, čímž se nemůžeme vůbec bavit o hereckých výkonech, protože nedávají smysl. Vadí i dialogy, které se dají sotva vydržet. Co ale vadí nejvíc je fakt, že tento showbiz sondující ( wannabe )provokativní art k smrti nudí ( tvářící se smrtelně vážně ) a dá se steží vydržet ( pouze ze studijních důvodů ). Kdyby jste náhodou něco nepochytili, píseň v podkresu vám to vysvětlí. Nebojte. Velkolepá sračka, která si svůj tak moc chtěný status kultovní nakonec zaslouží. Jen z jiných důvodů, než tvůrci zamýšleli. Subjektivně za dvě hvězdy mezi tím vším co vzniká. Pokud se budeme bavit o A-listu, je to čistá jedna.