Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 240)

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Týden po shlédnutí mám z filmu krizi středního věku a to i přes to, že nejsem ve středním věku. Zatím.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

The Suicide Squad je silnější film, než Suicide Squad. Sebevědomější, uvědomělejší a určitě lepší. Ale celkově v něm tu kulervoucí pecku nevidím. Pár ustřelených obličejů a roztržených těl to pro mě nedoručuje. Nemít žolíka v podobě Harley Quinn a Starro, tak má Gunn problém. Současné DC universum asi nebude tak úplně pro mě.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Jungle Cruise chybí nadšení z filmařiny a radost z objevování nových světů. Není to vyloženě špatný film, ale utopený v CGI a s příběhem, který kopíruje Piráty z Karibiku. Emily Blunt má správné předpoklady pro to být Indiana Jones či Evelyn Carnahan, ale Jaume Collet-Serra neumí její potenciál využít naplno. Snad takhle podobně nebude působit filmová verze Uncharted.

plakát

Jolt (2021) odpad!

Je mi stydno úplně za všechny, kdo v tomhle hrají a nechápu politiku Amazonu, který si tohle dílko zasponzoroval.

plakát

Black Widow (2021) 

Temný rozjezd v uličkách Maroka a Budapešti je, i přes podivný střih, přesně ten film, který jsem s Black Widow chtěl vidět. V druhé polovině se to ale zlomí ve špionskou komedii s dysfunkční rodinkou ve svém centru a místo pořádně dopečeného příběhu se tu tvůrci spokojí pouze s přehrocenou CGI akcí, u které postavy hází jeden divnější vtip za druhým.

plakát

Sophie: Vražda v západním Corku (2021) (seriál) 

Detektivní případ, který by mohl být klidně námětem pro solidní gotický horor. Pobřeží bičované mořem, ruiny starého hradu a samotářská Sophie nalezená v trní. Celé mě to svojí atmosférou připomnělo Záhadné sídlo Bly. Jen místo paní z jezera, tu straší paní z hradu. Tvůrci si tu Sophie a její osud trochu romantizují, ale ten smutek prostupující první a poslední epizodou je až hmatatelný. Smutek za Sophie, ale i smutek za podezřelého z její vraždy, který ať už vraždu spáchal, či nikoliv, za ní poměrně slušně zaplatil. Někdy může být i svoboda svým způsobem vězení.

plakát

Ingrid míří na západ (2017) 

Znepokojující film o závislosti, závisti a posedlosti influencery a sociálními sítěmi. Pořád se sice pohybujeme v bezpečných indie vodách, ale občas to zazvoní hodně blízko domova.

plakát

Co by kdyby (2014) 

Zvláštní film. Z každého rohu tu vykukuje jedna lepší herecká posila, než druhá. Postavy dohánějí jejich životní rozhodnutí. Je to smutné. Zároveň podivným způsobem uklidňující.

plakát

Zvrácená (2021) 

Ten nápad je fajn, ale takhle ho propálit už v názvu a traileru je škoda. Přemýšlet hodinu a půl o tom, co by s takovým námětem udělali Mike Flanagan nebo Ari Aster mi přijde mnohem víc vzrušující a děsivější, než se koukat na samotný film.